• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

15.09.2024

08:26

"Da sam otišao ne bih je našao živu" Maca otvorio dušu pa govorio o ratu devedesetih: "Četiri godine bez struje i grejanja, zima ubija..."

ATA Images

Estrada

"Da sam otišao ne bih je našao živu" Maca otvorio dušu pa govorio o ratu devedesetih: "Četiri godine bez struje i grejanja, zima ubija..."

Podeli vest

Dragan Marinković Maca govorio je o teškom periodu koji je sada daleko iza njega.

Dragan Marinković Maca popularnost je stekao krajem devedesetih kao glumac, a kasnije i kao šoumen, voditelj i rijaliti igrač.

Uvek je nasmejan i dobro raspoložen, iako ga život nije mazio. Devedesetih, za vreme rata na prostoru Jugoslavije, bio je u rodnom Sarajevu sve vreme dok su se vodili sukobi. Maca je jednom prilikom pričao o tim teškim danima i otkrio zbog čega je rešio da ostane do kraja u razrušenom gradu.

Foto: ATA Images

 

- Pravo da ti kažem, ne znam sad baš tačno gde su mi svi ti klasići iz Sarajeva. Mi smo igrali u ratu, padaju granate, mi igramo ljubavnike, jedno na drugom i tresemo se... Rat je, je*i ga. Al' ne bih mnogo o tome, to je jedna epizoda u mom životu... Ne bih. Ulje je išlo na 180 maraka, kafa... I sad je dvesta maraka puno, a znaš li šta je dvesta maraka bilo 1995?! Ma, neću o toj prljavštini ni da govorim! Žao mi je ljudi, žao mi je konja... A to je, je*i ga, rat. Rat je bio sve vreme, a ja sam hteo izaći početkom juna, imao trista maraka u džepu, ostavio majci dvesta, sebi sto, uzeo četovoro gaća na sebe i krenuo, imao konekciju da se ispalim da krenem za BG, međutim, onda se vratim i nađem majku uplakanu - rekao je Maca svojevremeno za Kurir i dodao:

Foto: ATA Images

 

- Da sam otišao ne bih je našao živu i onda sam ostao zbog nje. A ona je ostala zbog troseda, dvoseda, stvari... Mislim, ružno zvuči, ali je*i ga, ona kaže: "A đe ću ja sad, sine?". Taman otišla u penziju i zarati se. I ja, ono, gde ću, šta ću i ostanem zbog nje. Četiri godine nema struje, nema grejanja i sad kad god čujem Džeja... Evo, slušaj ovo. Izvadio sam bio kasetofon iz "keca", bila prva zima, i ja se pokrio ćebetom, zima ubija, srce puca, nema struje... I čujem ja na radiju "Ni na istok, ni na zapad... Gde ću sad, moja ružo...", znaš to. I sad, gde ću sad i gde ću sad?! A ne možeš nigde! I tako ti ja popušim četiri godine.

Foto: ATA Images

 

Danas, u ovim godinama, kaže da verovatno ne bi tako postupio.

- Sad drugačije razmišljam, sad sam samohrani otac dva djeteta, pa ono... Ne bih od njih otišao i ne bih ih pustio, ali ono, ispoštovao sam majku i ostao tu. Nikada ne krivim nikoga ni ko je otišao ni ko je ostao. Ljudi kažu: "E pi*ka, otišao!" "E, pi*ka ostao!" Je*ao to, to je prljavo vreme, ne ponovilo se, ja kažem najprljavije, jer ne znam kako je gde u svetu, ali znam kako je bilo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić saopštio sjajne vesti: U toku je izrada Prostornog plana za brzu saobraćajnicu Kraljevo-Raška-Novi Pazar sa krakom od Raške do Jarinja!
Društvo

Vesić saopštio sjajne vesti: U toku je izrada Prostornog plana za brzu saobraćajnicu Kraljevo-Raška-Novi Pazar sa krakom od Raške do Jarinja!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, izjavio je da je ministarstvo na čijem je čelu, završilo rani javni Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora brze saobraćajnice Kraljevo-Raška-Novi Pazar, koja će biti duga 83,4 kilometra, i da je sada u toku njegova izrada.

15.09.2024

10:06

TV

Hronika

Da li će se manijak uskoro naći na slobodi? Davitelj s Medaka ubio mladu doktorku i cele noći sedeo pored tela
Hronika

Da li će se manijak uskoro naći na slobodi? Davitelj s Medaka ubio mladu doktorku i cele noći sedeo pored tela

Stela Gundelj (26), mlada doktorka iz Stare Pazove ubijena je 13. februara 2013. godine u Beogradu. Njen bivši partner, Aleksandar Šundić, koji je tada imao 23 godine, udavio je Stelu u iznajmljenom stanu u naselju Medaković. Nakon što je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora, i s obzirom na to da je odslužio dve trećine kazne, odnosno 11 godina, postoji mogućnost da bi uskoro mogao biti pušten na slobodu, a tim povodom oglasile su se Stelina majka i kuma.

14.09.2024

18:45

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija