• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/K.Ć.

17.09.2024

10:34

"Nisam sigurna da ću rođendan dočekati": Jeziva ispovest Vedrane Rudan: "Plašim se da umrem"

ATA Images

Estrada

"Nisam sigurna da ću rođendan dočekati": Jeziva ispovest Vedrane Rudan: "Plašim se da umrem"

Podeli vest

Poznata hrvatska književnica Vedrana Rudan nedavno je na svom Fejsbuk profilu otkrila da se suočava s teškom bolešću – rakom, te da će se sada potpuno posvetiti lečenju.

Vedrana Rudan je poznata po svom britkom jeziku i oštrom kritičkom stavu prema društvu, a vest o njenoj bolesti šokirala je mnoge njene pratioce i čitaoce.

U svom blogu pod nazivom "Šta mi se bore misli", Rudan je napisala kroz šta prolazi. Iako je uvek bila poznata po svom neustrašivom stavu prema životu, književnica je u ovom iskrenom obraćanju priznala da je bolest naterala da preispita svoje prioritete.

Foto: Foto: ATA Images

 

- Pre bolesti, često sam govorila, dosadno mi je, stara sam, ne želim da živim, ovaj svet je užasan, ne želim više da gledam kuda ide, sve je iza mene, svi snovi, sve ljubavi, svi planovi, sve radosti, kako se ubiti i najzad prekinuti film koji u tebi izaziva ili teskobu ili zevanje? Sada, danas, osećam neodoljivu potrebu da se probudim i vratim na staro. Odvraćam misli od raka na nezamislive načine. Kupila sam sebi prsten za rođendan pre rođendana jer nisam sigurna da ću rođendan dočekati, od njega me deli mesec dana - pisala je Vedrana Rudan.

- Strah od smrti je normalan, ali dolazi i prolazi. Moj rak me prati svaki trenutak mog života. Sinoć sam izašla iz tuš kabine, obrisala se i otišla u spavaću sobu. Videla sam svoje telo u ogledalu. Da, konačno sam izgubila onih deset kilograma koji su me mučili, što je dobro, ali... Debeo, ljubičasti ožiljak na sredini mog stomaka... Ne vidim to kao spas, za mene je to znak bliske smrti i ružnoće - dodala je ona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Petković iz Brisela: Brojne teme bile za pregovaračkim stolom, Bisljimi odbio razgovor! Očekuje nas razgovor sa predstavnicima NATO o mostu na Ibru!
Politika

Petković iz Brisela: Brojne teme bile za pregovaračkim stolom, Bisljimi odbio razgovor! Očekuje nas razgovor sa predstavnicima NATO o mostu na Ibru!

Direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju rekao je danas posle sastanka u Briselu sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom da su za pregovaračkim stolom bile brojne teme, ali da do trilateralnog sastanka nije došlo jer je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi to odbio.

17.09.2024

15:42

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija