• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/I.G.

14.10.2024

07:01

"Ksenija i ja smo bili..." Dača Dak posle dve decenije progovorio o odnosu sa Pajčinovom

Privatna arhiva/printskrin

Estrada

"Ksenija i ja smo bili..." Dača Dak posle dve decenije progovorio o odnosu sa Pajčinovom

Podeli vest

Damir Radojičić, poznatiji kao Dača Dak, za Informer otkriva šta je radio poslednje dve decenije, zašto se vratio muzici i po čemu pamti pokojnu dens princezu Kseniju Pajčin, koja je bila pevačica u njegovoj grupi.

Čuveni denser Dača Dak snimio je novu pesmu "U moje vreme", u kojoj svojoj ćerki kroz stihove objašnjava kako je to bilo devedesetih godina kad je harao u regionu s svojom grupom. 

Šta vas je navelo da se vratite na estradu nakon čak 20 godina?

- Više stvari me je inspirisalo da uradim pesmu, ali najviše želja da imam uspomenu s ćerkom. Naravno, imao sam želju da se nakon 20 godina opet oprobam u studiju i da vidim da li sam u stanju da ponovo napravim dobru pesmu.

Foto: Printscreen/Youtube/ Djidja

 

Da li vas je ćerka nagovorila da se vratite?

- Ćerka me nije nagovorila da uradim pesmu, ali sam želeo da prođe sve faze sa mnom i vidi kako stvaranje muzike izgleda od početka do kraja. Nju trenutno ne zanima muzika, previše je mlada da bi je zanimala. Opijena je sada odbojkom, a u sobi su joj posteri Tijane Bošković i Jovane Stevanović, one su njeni junaci.

Po čemu pamtite period saradnje s Ksenijom Pajčin, da li je ona zaista bila fatalna žena?

- Ksenija je obeležila moju karijeru i imao sam sreću da sam je upoznao, radio s njom i bio joj drug. Period naše saradnje pamtim kao najluđi i najlepši deo moje muzičke karijere.

Foto: Informer

 

Spekulisalo se da ste bili u ljubavnoj vezi, da li je to istina?

- Ksenija i ja smo bili drugari, imali smo prijateljski odnos.

Zbog čega ste se povukli sa scene i odlučili da se preselite u Abu Dabi?

- Povukao sam se iz više razloga, a najviše jer više nisam osećao to što radim. Poslednjih 20 godina sam živeo u tri države, bavio sam se uglavnom građevinskim poslovima.

Planirate li da oživite stare hitove i napravite koncert?

- Da oživim stare hitove i napravim koncert, to je sjajna ideja i naravno da bih to voleo. Za početak sam počeo da radim večeri '90-ih, koje postaju sve popularnije i kod nas i u inostranstvu.

Foto: Printscreen/You Tube

 

Kakvo mišljenje imate o današoj muzičkoj sceni? Da li vam se dopada ono što rade popularni reperi i treperi?

- Nisam naročito upućen u današnju muzičku scenu, mnogo toga ne razumem. Recimo, ne razumem taj autotjun pravac s narodnjačkim melosom. Ne radi me to, što bi rekli mladi. Čini mi se da i dalje postoji prava rep scena. To sam ranije voleo, a volim i sada. Dens scena gotovo da i ne postoji, ali se nadam da ćemo to promeniti.

Da li ste očekivali da će se muzika koju ste stvarali '90-ih godina slušati i danas?

- Iskreno, nisam očekivao da će se muzika '90-ih slušati posle dve decenije. Šokiran sam kad nastupam na večerima devedesetih i vidim krcate lokale i ljude koji pevaju sve te pesme. Drago mi je zbog toga jer su moje kolege i ja '90-ih srcem radile muziku, a ljudi to i osećaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)
Live TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)

Situacija na Bliskom istoku se ne smiruje, ratu u Ukrajini se ne nazire kraj, a svet strahuje od globalnog sukoba. Da li će doći do eskalacije koja će prerasti novi svetski rat? Na ovo pitanje su, tokom gostovanja u "Info danu", odgovorali politički filozof Dragoljub Kojčić, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju političku istoriju, nekadašnji dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i akademik profesor dr Dragan Radenović.

13.10.2024

18:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Nauka