• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/M.D.

27.10.2024

15:39

Ceca i JK zajedno pevale prateće, a ona je svoj glas Luni Đogani naplatila 10.000 evra: Ovo su najpoznatiji bek-vokali u Srbiji!

ATAIMAGES/Miloš Miletić

Estrada

Ceca i JK zajedno pevale prateće, a ona je svoj glas Luni Đogani naplatila 10.000 evra: Ovo su najpoznatiji bek-vokali u Srbiji!

Podeli vest

Ovo su neka od najpoznatijih imena koja su pevala prateće vokale.

Bek-vokali izuzetno su bitni da bi kompozicija valjala i kasnije pronašla put do srca publike. Neke od danas najpoznatijih dama našle su se u pozadini ogromnih hitova koje milioni obožavaju, među kojima su Jelena Karleuša i Ceca Ražnatović, koje su pre više od 30 godina rame uz rame stale u studiju dok su izvodile numeru Slavice Dajane Tripunović.

Ipak, u Srbiji postoji nekoliko najuspešnijih i najplaćenijih, a ovo su one.

Leontina Vukomanović

Foto: ATAIMAGES

 

Leontina Vukomanović jedna je od najpoznatijih pevačica pop muzike. Proslavila se devedesetih godina, a neki od njenih najvećih hitova bili su "Sreda", "Crno, pa se ne vidi" i "Kad prave ljubavi ginu". Međutim, Vukomanovićeva je poznata i kao izvrstan prateći vokal, a njen glas se može čuti na albumima Mire Škorić - "U službi ljubavi" i Vesne Zmijanac - "Ni majka ni žena".

Aleksandra Radović

Foto: ATAIMAGES

 

Aleksandra Radović važi za odličnu pevačicu i pedagoda, a pojavila se početkom dvehiljaditih godina hit-pesmama "Kao so u moru" i "Ako nikada". Jedna je od najtraženijih pevačica koje pevaju prateće, a njene saradnje sa Jelenom Karleušom na albumu "Magija" i Cecom na ploči "Gore od ljubavi" bile su i te kako plodonosne.

Madam Piano

Foto: Printscreen/Facebook

 

Ljiljana Rančić, poznatija kao Madam Piano, karijeru je započela 1991, objavila je tri studijska albuma, a pesma "Eternal love" koja je duet sa italijanskim pevačem Frankom Masijem, jedan je od njenih najvećih hitova i pesma koja je obeležila jednu eru. Pre nego što se povukla sa scene 2003. godine i u međuvremenu se ostvarila kao majka dečaka po imenu Luka, pevala je mnogima prateće vokale.

Ivana Peters

Foto: ATAIMAGES

 

Ivana Peters bila je članica grupe "Tap 011", nakon koje je osnovala sastav "Negativ". Mnogi smatraju Ivanu jednom od najboljih pevačica u Srbiji, pa ne čudi što je jedan od najzauzetijih bek-vokala. Interesantno je da je, kako su mediji prenosili, ovu uslugu naplatila čak 10.000 evra i to Luni Đogani za numeru "Deveti krug pakla".

Ivana Selakov

Ivana Selakov može da se pohvaliti da je otpevala preko 3.000 pesma kao prateći vokal, brojnim muzičkim zvezdama pre nego što je otpočela solo karijeru u kojoj joj je kako je jednom prilikom sama priznala, mnogo pomogla koleginica Svetlana Ceca Ražnatović.10. 10. 2022.

Foto: ATAIMAGES

 

- Radila sam sa Sergejem Ćetkovićem, onaj album 'Pogledi u tami', to je bilo prelepo. Marija Šerifović, njen koncert ali kasnije i "Evrovizija", zaista nezaboravno iskustvo... Ceca takođe, na Ušću, sto hiljada ljudi, to je nenormalna trema, ali je uvek bilo super. Jelena i ja smo pevale te prateće vokale, ali sa nekim solo deonicama, nije svejedno zaista. Bila sam sa Dadom Topićem na Jazu, a pored nas su bili Rolingstonsi, zaista scena za pamćenje. Što se tiče treme, imam je prilikom svake uživo emisije, jer nikada ne znam šta može da mi se desi sa glasom, da uspem sve da izvučem kako treba... Godinama kuburim sa alergijom i onda se uvek brinem kako ću da iznesem neku pesmu - pričala je svojevremeno Ivana o svom iskustvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija