• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.10.2020

17:32

ZNATE GA KAO NAJPOZNATIJEG FILMSKOG EPIZODISTU, ALI OVO O NJEMU NISTE ZNALI! Govorio je četiri strana jezika, A OVO MU JE BILA VELIKA STRAST!

Kultura

ZNATE GA KAO NAJPOZNATIJEG FILMSKOG EPIZODISTU, ALI OVO O NJEMU NISTE ZNALI! Govorio je četiri strana jezika, A OVO MU JE BILA VELIKA STRAST!

Podeli vest

Teško može da se nađe neki domaći film u kom nije glumio Predrag Milinković, reč je o najpoznatijem, ali i najautentičnijem epizodisti naše kinemotografije

Predrag Milinković rođen je Beogradu 1933. godine, iako nije bio školovan glumac, igrao je u više 200 ostvarenja.

Sebe je nazivao profesionalni filmskim epizodistom, a jednom prilkom je objasnio šta to znači.

- To znači da ne biram, ono što mi ponude ja prihvatim. Nikada nisam odbio ulogu, to nije u mojoj prirodi - rekao je on.

Pored sedme umetnosti,bio je stravstveni ljubitelj latinoameričkih okretnih igara, naročito flamenka. Zbog toga je stekao nadimke Dezmond i El Kabalero.

Govorio engleski, portugalski, španski i italijanski jezik.

Predrag Milinković umro je u Beogradu 1998. godine.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tomislav

pre 3 godine

Veliko vam hvala što ste se setili ovog velikog glumca i velikog čoveka! Predrag Milinković Preža više je od istorije srpskog i jugoslovenskog filma. Imao sam tu privilegiju i sreću da budem njegov lični prijatelj i nikada neću zaboraviti vreme provedeno u društvu sa njim. Bili smo zajedno i na pretposlednjem Pulskom festivalu igranog filma u Puli. Bilo je to vreme koje je danas nemoguće opisati, vreme blistave istorije srpskog i jugoslovenskog filma. Tada je još bio živ i doajem filmske kritike, Nebojša Đukelić, koji je na žalost, tragično okončao svoj život u beogradskom hotelu Metropol. I Prežin odlazak sa ovog sveta je tragičan, ali niko ne piše niti govori o tome. I na kraju, moram da vas ispravim. Preža je bio poliglota i nije govorio četiri jezika, već sedam. Uz ove koje ste nabrojali govorio je još nemački, francuski i srpski. (I srpski jezik je jezik, zar ne?!) Preža je imao i tri glavne uloge u nemačkom i francuskom filmu, o tome niko ne govori niti bilo šta o tome zna. Tog podatka nema čak ni na Wikipediji. Sramota! Više je cenjen u svetu nego kod nas, što je tipično za Srbe bez identiteta. Tužna je sudbina svih nas koji pripadamo srpskom narodu. I veliki Tesla očigledan je primer. Neka Ti je večna slava, dragi moj prijatelju, dragi moj Prežo, veliki dečaće čiste duše i blistavog duha! Živećeš večno u mom srcu !!! Tomislav Crnojević

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija