• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.12.2021

15:11

BALAŠEVIĆ PORODICI OSTAVIO OPROŠTAJNO PISMO Beba otkrila očeve poslednje želje

Kultura

BALAŠEVIĆ PORODICI OSTAVIO OPROŠTAJNO PISMO Beba otkrila očeve poslednje želje

Podeli vest

Pokojni kantautor Đorđe Balašević pre nego što je preminuo ostavio je porodici oproštajno pismo. Gotovo deset meseci od njegove smrti, ovu tajnu je otkrila Đoletova ćerka Beba Balašević u emisiji „Kao sav normalan svet“.

Naslednica velikog umetnika kaže da je njen otac za života svim članovima porodice putem mejla poslao pismo u kojem im je dao smernice kako da se ponašaju kada ga više ne bude bilo:

- Imam saglasnost od ostatka porodice da ovo sada podelim sa tobom što je naša stvar i o čemu smo izabarali da ne govorimo, a mislim da je dobar trenutak da kažemo – rekla je Beba na početku Tanji Peternik, autorki emisije „Kao sav normalna svet.“

- Đole je na život gledao sa puno humora. U jednoj rečenici te rasplače u drugoj te nasmeje do suza. On je onog tamo novembra napisao nama jedno pismo, mejl. Svima nama. Bez obzira što smo se viđali svakog dana, družili, čuli telefonom. Mislim da je imao pretpostavku da je ovo nešto što treba da ostane zapisano.

Foto: Privatna arhiva

Beba Balašević

Beba priznaje da je mnogo pogodilo kada je to pismo dobila:

- Strašno me je to nerviralo. Zvučalo je kao nešto šta mi treba sve da radimo kad on više ne bude tu. I ja sam mu rekla: „Neću to da čitam“ „Ne, ne neću ja još nigde da idem, nego da imate,“ rekao mi je. To nije bio spisak zahteva, jer on nije bio čovek koji je zahtevao. To je bilo nešto kao ona Kiplingova pesma „Ako“. To nije pisano u stihu, ali to je za mene sigurno jedna od najlepših stvari koje je on ikada napisao, koja nikada neće biti objavljena, jer je to između njega i nas.

Bez obzira što nije htela da citira tačne rečenice, Balaševićeva naslednica je otkrila sadržaj mejla koji je njen otac poslao njoj, njenoj sestri Jovani, bratu Aleksi i supruzi Oliveri:

- U tom pismu je on, između svih ostalih stvari na koje nas upućuje, rekao i  kako da se odnosimo prema njegovom autorstvu, prema onom što će nas dočekati kada izmile miševi iz boce, kada počnu badavani da mudruju. I ona ovo što se dešava ovih dana, jedan plotun bljuotina na porodicu. I na to nas je pripremio. Rekli smo da nećemo citirati ni jednu njegovu rečenicu, ali i to je rekao. Kako da se odnosimo prema njegovom delu, prema onom što će ljudi od nas tražiti. Mi samo sprovodimo ono što je želeo čovek koji je nama ispunio sve želje dok je bio tu. Mi sada njemu spunjavamo želju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljutko

pre 2 godine

Đole je jedan i jedinstven, žal ostade za takvim panonskim mornarom a za ovu njegovu" skromnu "ženu nikakve lepe stvari nisam čuo od kolega muzičara. Eto pokojni Šen je pričao da je bila drčna za novac o svemu ona odlučivala Đole šmeker pustio joj to. U Puli na koncertu zarada oko 50000.e,ona muzičarima dala po 500.e.Nezasitna, takve su sve koje su sirote u mladosti i onda steknu novac al ne svojim radom.

Dule

pre 2 godine

Da li je tražio od mame da nosi cvetne haljine? "Mnogo ga je volela".

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Magazin

Džet set

Srbija