• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

22.12.2021

13:06

MILOŠ TIMOTIJEVIĆ JE STUDIRAO SA OVIM POLITIČAREM! Ovo sigurno niste znali

HIT dodatak/informer

Kultura

MILOŠ TIMOTIJEVIĆ JE STUDIRAO SA OVIM POLITIČAREM! Ovo sigurno niste znali

Podeli vest

Miloš Timotijević postao je najtraženiji domaći glumac - u poslednje tri godine igrao je u najgledanijim domaćim serijama, "Južnom vetru", "Pevačici" i trenutno aktuelnoj "Besi"

U istoj generaciji bio je s političarem Čedomirom Jovanovićem.

- On je bio na drugom odseku, studirao je dramaturgiju. Znamo se iz viđenja, nikad se nismo družili. Jednom smo tokom velikih protesta sedeli zajedno u foajeu FDU i pričali o krađi izbora i koliko je to nedopustivo. U jednom trenutku smo zajedno otišli na protest. Nikad ne bih mogao da uđem u politiku, niti sam dobijao pozive za to.

Tokom druge godine studija Miloš je dobio ulogu telohranitelja Pabla u seriji "Srećni ljudi", po kojoj ga i danas mnogi pamte.

- Sećam se da me je otac na nekom događaju upoznao s jednim producentom. Neobavezno smo razgovarali i rekao sam mu da studiram glumu. Nakon sedam dana pozvali su me i rekli da imaju ulogu kao stvorenu za mene. Seriju sam počeo da snimam kada sam završavao drugu godinu fakulteta - priča Miloš prisećajući se svog prvog dana pred kamerama:

Foto: HIT dodatak/informer

- Bilo je to sa Sekom Sablić i Ivanom Bekjarevim u njihovoj kancelariji. U "Srećnim ljudima" sarađivao sam sa velikanima poput Đuze Stojiljkovića i Bate Živojinovića, a najviše scena sam imao sa Dušanom Golumbovskim i Oliverom Marković. Bata je na snimanju bio veoma duhovit i sve nas je provocirao.

Honorara se ne seća, ali zna da od njega nije moglo da se živi.

- Nije bio impozantan, trošio sam ga na život... Već krajem 1994. počeo sam da živim sam, tako da sam novac dobijen od "Srećnih ljudi" trošio na račune - završava priču Timotijević.

Anđelina Džoli nije neki reditelj

Miloš Timotijević je glumio u filmu Anđeline Džoli "U zemlji krvi i meda" i smatra da se holivudska zvezda nije pokazala kao dobar režiser.

- Ispostavilo se da je Anđelina kao glumica okej, ali i da nije baš neki reditelj. Ne kajem se što sam prihvatio tu ulogu. Moj najveći problem sa tim filmom je Anđelinin fokus. Naime, ona se nije posvetila silovanju i maltretiranju žena kao nekoj široj slici. Stavila se na jednu stranu i to je problem filma. U svakom filmu moraš imati pozitivce i negativce. Tačno je da je na srpskoj strani bilo takvih ljudi, ali mogla je da napravi i kontrapriču. Ona je ambasador UN i zalagala se da se silovanje tretira kao ratni zločin, zato je njoj taj film bio važan. To je na kraju i uspela. I to je bitnije od toga ko je pozitivac ili negativac.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

EKSKLUZIVNO! MILOŠ TIMOTIJEVIĆ: Zbog "Bese" sam naučio ALBANSKI i trpeo UDARCE! Reditelji su me ranije uvek viđali kao sporednog glumca, a ja nisam hteo da...
Kultura

EKSKLUZIVNO! MILOŠ TIMOTIJEVIĆ: Zbog "Bese" sam naučio ALBANSKI i trpeo UDARCE! Reditelji su me ranije uvek viđali kao sporednog glumca, a ja nisam hteo da...

Miloš Timotijević postao je najtraženiji domaći glumac - u poslednje tri godine igrao je u najgledanijim domaćim serijama, "Južnom vetru", "Pevačici" i trenutno aktuelnoj "Besi". Popularni glumac u velikoj ispovesti za Hit otkriva da se na audiciji borio da dobije ulogu Petrita Kocija u "Besi", kao i da je morao da savlada albanski jezik i da istrpi brojne fizičke napore na snimanju te serije

22.12.2021

08:26

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija