• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

02.01.2022

09:13

GLUMAC GODINE U PRAZNIČNOM INTERVJUU ZA INFORMER OTKRIVA   Zbog 'Tome' sam naučio da pevam

Đorđe Bukvić

Kultura

GLUMAC GODINE U PRAZNIČNOM INTERVJUU ZA INFORMER OTKRIVA Zbog 'Tome' sam naučio da pevam

Podeli vest

Milan Marić (31) obeležio je 2021. godinu ulogom u filmu "Toma", u produkciji "Telekoma Srbija".

Slavni glumac u intervjuu za Informer otkriva da je zbog role legendarnog pevača morao naučiti da peva!

- Nisam vičan pevanju i nikada pre ovog filma to nisam radio. Imao sam mali strah kako ću se snaći. Mnogo mi je savetima pomogao Željko Joksimović, tako da sam u svim scenama zaista pevao, nisam blefirao! Kasnije je u montaži ubačen glas Aca Pejovića, koji je to uradio fenomenalno.

Foto: printscreen

Milan Marić kao Toma Zdravković

Šta ti je bilo najizazovnije u izgradnji lika Tome Zdravkovića?
- Pre Tome igrao sam uglavnom uloge opasnih momaka. Prvo u "Državnom službeniku", gde igram agenta BIA, a onda i kriminalca u "Besi". U "Tomi" je trebalo da dočaram čoveka koji je satkan od emocija, koji se bori sa sobom i koji je delimično desktruktivan. Bilo je izazovno da prihvatim tu ulogu.

Ne bih mogao da budem
kriminalac kao Luka

Foto: Promo

Milan Marić i Milica Gojkovići u "Besi"

U seriji "Besa" koja je rađena u produkciji Telekom Srbije, a premijerno emitovana na Superstar kanalu Milan Marić igra kriminalca Luku. Popularni glumac kaže da nikada ne bi mogao da živi kao njegov junak iz hit trilera.
U seriji "Besa" igraš kriminalca Luku. Kako ti se čini taj svet podzemlja?
- Nikad nisam bio u situaciji da budem s one strane zakona niti mi je neko nudio da se bavim takvim poslovima. Iskreno, taj svet mi uopšte nije zanimljiv i uzbudljiv. Moj junak plaća cenu jer u životu nije imao izbora i ne oseća se baš potpuno slobodno u sopstvenoj koži. On postaje monstruozan onog trenutka kada je sateran u ćošak i kada nema izlaza, tada podivlja. Ne bih mogao nikada da budem takav.

Tokom snimanja dirljivih scena i sam si zaplakao...
- Bilo je dosta takvih scena. Ne doživljavam sebe kao nekog krutog čoveka. Drugi me tako doživljavaju jer je to moja maska, samo ja znam kako se osećam... Zato mi nije bilo čudno što sam plakao na setu.

Kog pevača bi voleo da glumiš posle Tome Zdravkovića?
- Nikad ne pravim planove šta bih voleo da igram. Puštam da to odluče drugi ljudi.

Kakva je bila saradnja s Tamarom Dragičević, koja u filmu igra Silvanu Armenulić?
- Tamaru poznajem još iz Omladinskog pozorišta "Dadov". Dve godine smo zajedno pohađali i FDU. Bili smo različita generacija jer je dve godine starija od mene, ali smo se sretali. Bilo mi je prijatno sa njom na setu. Odlično se snašla u ulozi Silvane. Oboje smo imali želju da taj film uspe.

Bio si aktuelan i zbog serije "Besa", a uskoro završavaš snimanje treće sezone "Državnog službenika". Koji su tvoji sledeći projekti?
- Želim malo da se odmorim. Kada dođem sebi, videću šta dalje.

Koje su tvoje novogodišnje želje?                                                                                               - Svake godine želje su mi, manje-više, iste. Prvenstveno zdravlje, a onda, ako može, i malo "ekstra priloga". A to je sreća i da i dalje budem svoj.

Da li si ikada poželeo da odustaneš od glume?
- Kada mi je u nekim trenucima teško ili se razočaram zbog nečega, često pomislim da bih voleo da odem na pusto ostrvo i da nikog ne vidim i ne čujem. Međutim, to me brzo prođe... Nikad nisam poželeo da odustanem od glume. Ovaj posao me ispunjava, osećam se življim i sve dok tako bude, baviću se njim. Onog trenutka kad se taj rezervoar bude ispraznio, možda i pomislim da odustanem od glume, ali još sam mlad da bih tako nešto pomišljao.

Foto: Đorđe Bukvić

Milan Marić

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nemanjicbg

pre 2 godine

Maric, Dragiceviceva i Bencina su svetle tacke u ovom filmu. Narocito Maric i Bencina, jer su pokazali takve emocije, koje teraju suze na oci. Sinoc sam gledao film i bio prijatno iznenadjen njihovom glumom. Ne stidim se da kazem, ali dobar deo filma sa otplakao, malo i zbog nostalgije, ali vise zbog njihove odlicne glume. Inace, maric je fantastican i u "Besi". A, film kao film je pomalo konfuzan, ali ovo troje glumaca su ga izvukli iz ispod prosecnosti. Bravo, za svo troje!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija