• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

10.02.2022

08:19

MILOŠ BIKOVIĆ NIJE TREBALO DA GLUMI MARAŠA Glavna uloga bila namenjena OVOM GLUMCU

Kultura

MILOŠ BIKOVIĆ NIJE TREBALO DA GLUMI MARAŠA Glavna uloga bila namenjena OVOM GLUMCU

Podeli vest

Film "Južni vetar: Ubrzanje" apsolutni je hit u domaćim bioskopima - dosad ga je pogledalo više od 700.000 ljudi!

U drugom delu filma Miloš Biković ponovo je zaigrao Maraša, ulogu koja ga je i proslavila, a reditelj ovog akcionog trilera za Hit otkriva da je ta rola zapravo bila namenjena Igoru Đorđeviću!
- Ideju za film počeli smo da razvijamo još 2008. godine. Tada je u planu bilo da Maraša igra Igor Đorđević, koji je u tom trenutku imao 31 godinu. Međutim, sve se razvuklo, pa je od ideje do početka snimanja filma prošlo skoro deset godina, a u tom trenutku Igor je imao već 40 godina. Više nije imalo smisla da njega angažujemo jer je tu ulogu morao da igra mlad čovek... - priča Avramović.

Foto: Printscreen You Tube/Južni vetar

Miloš Avramović

Reditelj je zato odlučio da organizuje kasting za glavnog glumca.
- Za taj lik sam hteo najboljeg mogućeg glumca koji je u tom trenutku imao oko 30 godina. Pozvali smo na kasting sve glumce koji su dolazili u obzir, i to su uglavnom bili oni iz filma "Montevideo". Za Maraša su u opticaju bili Vuk Kostić, Marko Janketić, Petar Strugar, Andrija Kuzmanović, Aleksandar Radojičić i mnogi drugi - priča reditelj i objašnjava kako je uloga na kraju ipak pripala Bikoviću:

- U početku Miloša uopšte nisam ni video u toj ulozi. Neko iz ekipe ga je pozvao na kasting, pokazao se kao ubedljivo najbolji izbor! Bio je bukvalno sve ono što smo tražili. Dao je Marašu tu neku dozu humanosti i to je bilo to!

Foto: Promo/Nemanja Miščević

Miloš Biković i Miodrag Radonjić

Reditelj kaže da je bilo velikih poteškoća dok se film nije realizovao.
- Da nije bilo glumaca koji su bili spremni da rade besplatno ili za simbolične honorare, da nismo besplatno dobijali lokacije i deo opreme, film možda nikad ne bi ugledao svetlost dana. Svi su bili spremni da pomognu koliko god mogu - priča Avramović.

Foto: Čedomir Stanković

Igor Đorđević

Film je postao veliki hit, pa je Biković ponovio svoju ulogu i u istoimenoj seriji, kao i drugom delu filma. A reditelj je već najavio i treći nastavak! Pored Bikovića, glavne uloge u "Južnom vetru 2" igraju i Jovana Stojiljković, Miodrag Radonjić, Luka Grbić, Miki Manojlović i Aleksandar Berček.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17