• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.02.2022

17:48

VUKU KOSTIĆU MEDALJA ZA KULTURNI DOPRINOS! GLUMAC ODLIKOVAN NA DAN DRŽAVNOSTI! Učinjena mi je velika čast, Srbijo hvala!

Tanjug

Kultura

VUKU KOSTIĆU MEDALJA ZA KULTURNI DOPRINOS! GLUMAC ODLIKOVAN NA DAN DRŽAVNOSTI! Učinjena mi je velika čast, Srbijo hvala!

Podeli vest

Poznati glumac Vuk Kostić dobio je zlatnu medalju za izuzetne zasluge u javnim i kulturnim delatnostima, a posebno u oblasti glume, koju mu je danas uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić


Kostiću je ovo vredno odlikovanje dodeljeno na svečanosti organizovanoj povodom Dana državnosti Srbije, na kojoj su priznanja dodeljena i ostalim laureatima i pojedincima, kao i institucijama zaslužnim za unapređenje kulture, prosvete, privrede i sporta u zemlji.


Kostić je kazao da mu je na današnjoj svečanosti dodelom Zlatne medalje za kulturni doprinos učinjena velika čast.

- Ovo je izuzetna čast, želeo bih da pozdravim svoju majku i ovaj orden njoj posvetim, zato što mislim da će ona biti najsrećnija - kazao je Kostić.

Rekao je da je u familiji imao predaka koji su na "svojim prsima nosili Obilićeve ili Karađorđeve zvezde", te izrazio zadovoljstvo što je na ovaj način doprineo porodičnoj tradiciji.

Zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministarki kulture Maji Gojković na inicijativi da na ovaj način bude nagrađen za svoj rad.

- Ovo će da bude podsticaj, ali i opomena da budemo najbolji što možemo - poručio je Kostić.

Vuk Kostić je srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac i unuk jednog od osnivača i glumca prvog pozorišta u Prokuplju, pre Drugog svetskog rata.

Njegove najpoznatije uloge su u filmovima "Apsolutnih sto", "Neprijatelj" i "Mala noćna muzika", serijama "Ubice moga oca" i "Gorki plodovi", a čuven je i po glavnoj pozorišnoj ulozi u predstavi "Velika drama".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Posthumno odlikovani pripadnici MUP Srbije
Društvo

Posthumno odlikovani pripadnici MUP Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas, povodom Dana državnosti, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, među kojima su posthumno odlikovani pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova potpukovnik policije Veljko Radenović i Milutin Dobrić

15.02.2022

15:56

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija