• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. KOSTIĆ

17.03.2022

08:25

OTKRIVAMO NEPOZNATE DETALJE SA SETA "VIŠNJE NA TAŠMAJDANU"   Neda se na snimanju zaljubila u Arsena!

Promo/Printscreen

Kultura

OTKRIVAMO NEPOZNATE DETALJE SA SETA "VIŠNJE NA TAŠMAJDANU" Neda se na snimanju zaljubila u Arsena!

Podeli vest

Posle glavne uloge u filmu "Višnja na Tašmajdanu", u tada nepoznatu devojčicu Nedu Arnerić zaljubili su se milioni muškaraca.

I dok su mnogi uzdisali za njom, ona je srce poklonila 15 godina starijem muzičaru Arsenu Dediću.
Upoznali su se na snimanju filma i očarali su jedno drugo. Zbog velike razlike u godinama njihova ljubav bila je nemoguća.

- Voleo je da bude osvajan i prepuštao se veoma lako. Kad je bio mlad, pre Gabi Novak, u svakom gradu imao je po dve devojke, a meni se isprečila njegova umetnost i mojih 15 godina, koje su bile prave dečje. Bio je duplo stariji od mene, što je za devojčicu velika starosna razlika, iako su takve veze danas moderne - pričala je Neda.

Foto: Promo/Printscreen

Neda Arnerić u filmu "Višnja na Tašmajdanu"

Obožavala ulogu Višnje

Neda je uvek govorila da joj je uloga Višnje najdraža u karijeri.
- Taj film me je preko noći proslavio. Postala sam popularna zahvaljujući ljubavnoj priči između Višnje i Miloša. To mi je jedna od omiljenih uloga - pričala je Arnerićeva.

Arnerićeva je volela Arsena, ali i umetnost koju je stvarao.
- On je jedan od retkih muškaraca u kog sam se zaljubila a da među nama nije bilo ništa. To je više bila platonska ljubav, preko njegove umetnosti. Obožavala sam Dedićeve albume i knjige poezije, pa nisam umela da razlikujem ko je Arsen lično, a ko je kao umetnik, i samim tim u koga od njih dvojice sam bila zaljubljena - govorila je pokojna glumica.
Kod muzičara je posebno cenila to što je obožavao svoju porodicu:
- Velika je stvar što je uspeo da sačuva brak. Bio je porodičan čovek, izuzetno vezan za Gabi, sina Matiju, unuku Lu, kao i za ćerku iz prvog braka Sandru. Gabi je bila njegova najveća ljubav.
Da ni Arsen nije bio ravnodušan prema glumici, dokaz je i to što ga je inspirisala da napiše pesmu "Odabraćeš gore" za film "Višnja na Tašmajdanu".

Foto: Promo/Printscreen

Neda Arnerić u filmu "Višnja na Tašmajdanu"

NAJPOPULARNIJI CITATI:

"Svi će da padnu u nesvest kada me vide"
"Naći ćemo se kod crkve na Tašmajdanu"
"Prozvaću samo one u koje sumnjam da znaju"
"Potpisao si klevetu protiv razrednog starešine"

- Arsen je napisao jednu od najboljih pesama u karijeri i posvetio je Nedi. Poslužila mu je kao inspiracija. Bio je sjajan pesnik, što pokazuju i stihovi: "Izabraćeš gore od dva puta koja ti se nude. Izabraćeš gore puteve i ljude. Radićeš protiv kada budeš mislila da radiš za sebe..." - priča scenarista kultne drame Siniša Pavić i dodaje da je Arsen bio srećan što se pojavio u filmu:
- U jednoj sceni smeštenoj u kafani Neda pleše, a Arsen joj prilazi i poklanja cveće. U tom trenutku iza kamera se nalazila tadašnja pevačeva devojka Gabi Novak i to je posmatrala.
Pored Nede, u filmu igraju i Gojko Drulović, Miodrag Petrović Čkalja, Ljuba Tadić i Radmila Savićević.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI:

* Nedu je na snimanjima uvek pratila majka Milica Arnerić
* Pre Višnje, Arnerićeva je imala već četiri uloge
* Film je nastao po istoimenom romanu, koji je napisao Siniša Pavić
* Gojko Drulović je igrao samo u tom filmu i nikada više se nije bavio glumom


 

 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija