• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nataša Kosijer

24.03.2022

08:06

JEZDA UMALO OSTAO BEZ GLAVNE ROLE U FILMU "VIKEND SA ĆALETOM"  Zbog cigara mi je reditelj rekao da sam ne mogu da igram Kašiku

Promo

Kultura

JEZDA UMALO OSTAO BEZ GLAVNE ROLE U FILMU "VIKEND SA ĆALETOM" Zbog cigara mi je reditelj rekao da sam ne mogu da igram Kašiku

Podeli vest

Na probnom snimanju mi se slošilo od dima, pa mi je reditelj poslao poruku da nema ništa od saradnje, priča Nenad Jezdić

Nenad Jezdić otkriva da je u početku ostao bez uloge Kašike u filmu i seriji "Vikend sa ćaletom"! Poznati glumac priznaje da se nije dobro pokazao na probnom snimanju jer mu je kao nepušaču veoma smetao duvanski dim.

Foto: Promo

Nenad Jezdić "Vikend sa ćaletom"


Jezdić u hit ostvarenju igra bivšeg boksera i kriminalca koji ne vadi cigaretu iz usta.
- Ulogu Kašike sam izgubio i pre nego što sam je dobio. Na probno snimanje sam došao sa prevelikom ambicijom. Želeo sam što bolje da dočaram lika koji umire od tumora na plućima, a strastveni je pušač. Zato sam za pola sata popušio pet-šest cigareta iako nisam pušač. Jako mi se slošilo i nisam mogao ništa da odigram - počinje Nenad priču i dodaje da mu se posle tog fijaska reditelj Miroslav Momčilović zahvalio na saradnji:

OVO SIGURNO NISTE ZNALI:

* Lik Baneta Vidakovića prema scenariju nije bio bez zuba, ali se reditelju svidela glumčeva ideja
* Premijera filma bila je planirana za april 2020. godine, ali je zbog pandemije koronavirusa odložena za jesen
* Film "Vikend sa ćaletom" sniman je sedam nedelja
* Ovo je bio glumački debi Vasi Vranešu, koji u filmu glumi dečaka Ognjena

- Posle prvog probnog snimanja poslao mi je poruku: "Znam da si veliki glumac, ali ja ništa nisam dobio od tebe, tako da ću ipak izabrati nekog drugog. Nadam se da to neće pokvariti naš odnos i da nećeš odbiti neku drugu ulogu u mom filmu". Nisam se naljutio, sve je to deo glumačkog posla.
Godinu dana kasnije reditelj je Jezdiću ipak pružio novu šansu.
- Momčilović me je ponovo pozvao na probno snimanje i odazvao sam se. Nikada ranije nisam glumio nekoga kao što je Kašika. Ta uloga mi je bila pravi izazov, da vidim da li mogu da igram prekog čoveka, nepredvidivog i ekscentričnog, a istovremeno ranjivog.

Foto: Promo

Bane Vidaković i Nenad Jezdić u filmu "Vikend sa ćaletom"

I Jezdin kolega iz "Vikenda sa ćaletom" Bane Vidaković nije na prvu loptu dobio ulogu Bate Konja.
- Čim sam pročitao scenario, oduševio sam se koliko je dobra priča. Trebalo je da igram drugu ulogu, ali mi se svidela rola Bate Konja. Shvatio sam da dobro znam ljude poput njega. Zapravo, on je kombinacija dva-tri lika koje zaista poznajem iz mladosti - priča Vidaković, koji je čim je pročitao scenario pozvao reditelja i saopštio mu da želi drugu ulogu:
- Rekao sam Momčiloviću: "Ja bih da igram ovog Batu Konja, a ne ono što si mi namenio." I onda sam mu poslao svoj video snimak. U to vreme sam menjao zube i imao sam "klepetušu", pa sam mu pokazao. Čim je to video, odmah mi je dao ulogu.

NAJPOPULARNIJI CITATI:

* U ovom kanalu završila je mnoga sila i nepravda grada Beograda, je l' tako, bato?
* U životu ili jašeš ili te drugi jašu
* Srpstvo sine ima četiri stuba. Ima Zvezdu, vojsku, crkvu i šta beše četvrto? Ima tri stuba, kao što imaš stolicu sa četiri i sa tri nogare
* Samo džiberi nose trenerke

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija