• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. KOSTIĆ

06.04.2022

13:10

VELIKA LJUBAV SLAVNIH GLUMACA KRUNISANA JE NA SNIMANJU FILMA

youtube/Rts Trezor

Kultura

VELIKA LJUBAV SLAVNIH GLUMACA KRUNISANA JE NA SNIMANJU FILMA

Podeli vest

Milena Dravić i Dragan Nikolić su u pauzi snimanja filma "Kako su se volele dve budale" otišli u Opštinu Vračar da se venčaju. Kuma im je bila glumica Seka Sablić

Milena Dravić i Dragan Nikolić su svoju ljubav krunisali na snimanju filma! Jedan od najboljih glumačkih parova u istoriji jugoslovenske kinematografije svoju vezu otpočeo je 1971. godine, kada je Milena bila jedna od najvećih zvezda, a Dragan na početku karijere.

Foto: Promo/Printscreen

Milena Dravić i Dragan Nikolić

NAJPOPULARNIJI CITATI:

"Nešto si mi mnogo siguran, a ona se nećka"
"Možda imaš zlatniji sat od mene, ali nemaš dušu"
"Ako hoćeš da znaš, to i nije moja mala, ja imam drugu malu"
"Mnogo sam zgodniji kad lažem"

Zajedno su snimili mnogo filmova, serija i TV emisija, među kojima je i drama "Kako su se volele dve budale", tokom koje su se i venčali!
- U Zvezdarskoj šumi snimali smo tu dramu koju je napisao Duško Radović. U pauzi za ručak, Dragan i ja smo skoknuli do Opštine Vračar da se venčamo. Na putu do opštine pridružila nam se Seka Sablić, koja nam je bila kuma. Ona i Dragan su bili dobri prijatelji, družili su se još od Fakulteta dramskih umetnosti, gde su bili klasići. Tako da je bilo prirodno da nam ona bude svedok - ispričala je jednom prilikom Milena i dodala da su se odmah nakon toga vratili na snimanje:
- Kad smo zvanično postali bračni par, otišli smo na ručak. Posle smo se vratili u Opservatoriju na Zvezdari i nastavili snimanje kao da se ništa nije dogodilo.

Seka: Posle venčanja smo jeli rusku salatu

Foto: Promo/Printscreen

Seka Sablić

Milenina i Draganova kuma Seka Sablić kaže da su posle venčanja otišli u Gagin stan i jeli rusku salatu.
- Milena je tada bila velika zvezda, pa smo u Opštinu Vračar ušli na sporedna vrata da nas niko ne vidi. Tamo smo se potpisali i brže-bolje otišli u Gagin stan, gde smo pojeli rusku salatu, a onda su se oni vratili na snimanje - priča Seka i dodaje:
- Sećam se, kada mi je Dragan ispričao da se smuvao sa Milenom, rekla sam mu: "Nemoj da me lažeš", jer mi je bilo neverovatno da je osvojio tako veliku zvezdu!

Milena je otkrila šta ju je najviše privuklo kod Dragana:
- Volim kavaljere, galantne tipove i dase. To su pravi muškarci. Ako ti taj priredi samo jedan dan, to vredi više nego pola nekog vašljivog života, mame mi!

Foto: Promo/Printscreen

Dragan Nikolić i Milena Dravić

OVO SIGURNO NISTE ZNALI:

* Film "Kako su se volele dve budale" premijerno je prikazan 1972. na Televiziji Beograd
* U filmu ima samo pet likova i isto toliko glumaca
* Film je sniman na više lokacija u Beogradu

I Gaga Nikolić je uvek pohvalno pričao o svojoj najvećoj ljubavi:
- Kad sam joj prišao, imao sam utisak da mi je to stara školska drugarica koju dugo nisam video ili neka devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću, uprkos velikoj popularnosti koju je već tada uživala. Mogla je da se ponaša kako hoće i niko joj ne bi zamerio, jer je već tada bila jedna od naših najvećih zvezda. To je nešto čime pleni i osvaja.

Milena i Dragan ostali su u braku ceo život. Gaga je preminuo 2016, a Milena dve godine kasnije. Počivaju jedno pored drugog u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.
Pored Dragana i Milene, ostale uloge u filmu "Kako su se volele dve budale", koji je režirao Aleksandar Đorđević, igrali su Dragomir Gidra Bojanić, Petar Lupa i Ilija Jorga.

 

 

 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija