• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S. Kostić

08.04.2022

09:11

POSLEDNJA BATINA ŽELJA JE DA GA GLUMI VOJIN! Miljko Živojivić otkrio nepoznate detalje o životu svog oca!

printscreen pixabay

Kultura

POSLEDNJA BATINA ŽELJA JE DA GA GLUMI VOJIN! Miljko Živojivić otkrio nepoznate detalje o životu svog oca!

Podeli vest

Legenda srpskog glumišta ostvario se u brojnim ulogama, ali ga je nacija najviše volela u filmu "Valter brani Sarajevo"

Bata Živojinović želeo je da ga u nastavku filma "Valter brani Sarajevo" glumi Vojin Ćetković, otkriva Miljko, sin našeg legendarnog glumca!

Foto: tanjug

Imao je želju da se snimi nastavak kultnog filma...Velimir Bata Živojinović


Mlađi Živojinović kaže da je Bata sa mlađim kolegom negovao prijateljstvo i u njemu video naslednika.

Sve učio od Bate

- Voleo bih da se snimi rimejk filma "Valter brani Sarajevo". Mnoga holivudska ostvarenja dobila su svoje rimejkove, pa što ne bi i "Valter"? Bata je imao svog favorita i često je pričao da bi u nastavku voleo da Valtera igra Vojin Ćetković - priča Miljko za Informer i dodaje da je njegov otac mnogo voleo mlađeg kolegu:

Foto: Foto: Marko Đoković

Ivica Dačić poštovao Batu Živojinovića

Ivica Dačić: Bata
je bio dobar čovek


Predsednik Skupštine Ivica Dačić evocirao je uspomene na pokojnog glumca i svog partijskog druga Batu Živojinovića.
- Išli smo zajedno u Kinu, ne možete ni da zamislite koliko je tamo bio popularan. Upoznao sam ga 1990. godine, kada je postao poslanik SPS-a u Skupštini Srbije. Bio je mnogo dobar čovek - kaže Dačić.

- Njih dvojica su se upoznali davne 1998. godine na snimanju serije "Porodično blago" i postali su dobri prijatelji. Baš su se družili, Vojin je s vremena na vreme dolazio kod nas kući. On je u to vreme bio mlad glumac koji je dosta učio i upijao od Bate.

Foto: Foto: Marko Đoković

Miljko Živojinović


Film "Valter brani Sarajevo" iz 1972. godine stekao je ogromnu popularnost i u Kini, gde ga je pogledalo više od milijardu i po ljudi. Bata je postao ikona, a u to se Miljko i lično uverio kada je sa ocem 2000. i 2005. godine posetio tu zemlju.

Nele: U rimejku bih voleo da
glumim nemačkog komandanta


Nele Karajlić kaže da bi voleo da glumi nemačkog komandanta u rimejku filma "Valter brani Sarajevo".
- Taj film sam odgledao 150 puta. Teško bi bilo da se napravi rimejk, jer sada živimo u potpuno drugačijem društvu. Ali ukoliko bi se pravio rimejk, mogao bih da glumim nekog nemačkog komandanta. Voleo bih da dočaram jedan takav lik - priča Nele za Informer.

- U tom periodu sam imao približno godina koliko je imao Bata kada je snimao 'Valtera'. Dok smo šetali Pekingom, prilazilo mi je mnogo Kineza i tražili su mi autograme jer su mislili da sam Bata. Okrenuo sam se ka ocu i pitao ga: "Šta da radim?", on mi je rekao: "Slobodno potpisuj" - priseća se naš sagovornik.

Foto: tanjug

Vojin Ćetković

Jedini preživeli iz filma

Na obeležavanju pola veka filma "Valter brani Sarajevo" pojavio se i jedini preživeli glumac iz tog ostvarenja Igor Galo, koji je igrao dečaka Mališu.
- Snimio sam taj filma sa 24 godine i bio sam premlad da shvatim sa kakvim glumačkim veličinama delim kadar. Bata mi je na snimanju "Valtera" bio kao drug. Osećao sam se opušteno pored njega - priseća se Galo.


POGLEDAJTE NOVU EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Magazin

Džet set

Srbija