• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. KOSTIĆ

02.08.2022

07:00

ZAVRŠENO SNIMANJE SERIJE "PAD" O ŽIVOTU ŽARKA LAUŠEVIĆA! MARIĆ: Bilo je teško i emotivno glumiti Lauša

printscreen

Kultura

ZAVRŠENO SNIMANJE SERIJE "PAD" O ŽIVOTU ŽARKA LAUŠEVIĆA! MARIĆ: Bilo je teško i emotivno glumiti Lauša

Podeli vest

Milan Marić kaže da mu je bilo teško i emotivno da glumi Žarka Lauševića. Snimanje serije "Pad" o životu slavnog glumca, koja je rađena po motivima Lauševe knjige "Godina prođe, dan nikad", nedavno je završeno u Beogradu.

Mariću nije bilo jednostavno da dočara lik svog starijeg kolege, pogotovo u sceni u kojoj ga krvavog, posle ubistva dva mladića, vode u zatvor...

- Scenario je prilično emotivan i kompleksan i bio je ogroman izazov za sve nas koji smo radili na seriji. Lauševu knjigu sam pročitao odmah, još kad je izašlo prvo izdanje. Svrha ove serije nije dokumentarna rekonstrukcija događaja iz dela Žarkovog života, već pokušaj da se dočaraju vreme i ljudi unutar takvog ludog vremena - rekao je glumac.

Scenarista i reditelj Bojan Vuletić kaže da će se serija baviti delom Žarkovog života s početka devedesetih.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Završeno snimanje serija o životu Žarka Lauševića

- Ulogu poznatog jugoslovenskog glumca, koji se nalazi na vrhuncu karijere, ali koji spletom tragičnih okolnosti ubija dva mladića i ranjava trećeg, odigrao je naš trenutno najbolji glumac mlađe generacije Milan Marić. On je bio logičan izbor, ne samo zbog fantastične saradnje koju smo imali u seriji "Porodica" već i zbog snažne emotivne slojevitosti koju samo on može da podari ovako kompleksnom liku - kaže Vuletić.

Foto: Milan Maric hit dodatak

Glumac Milan Marić

Kako je Informer ekskluzivno objavio, Lauševog oca Dušana u seriji igra Ljubomir Bandović, a majku Roksandu crnogorska glumica Dubravka Drakić.

Žarko Laušević je 2012. godine objavio knjigu "Godina prođe, dan nikad", u kojoj je opisao šta se sve desilo kobne noći 31. jula 1993, kada je usmrtio dva momka, a jednog ranio. Posle toga je glumac sa porodicom pobegao u Ameriku zbog, kako se pretpostavlja, straha od krvne osvete.

Premijera krajem godine

Serija "Pad" ima osam epizoda i snimana je u produkciji "Telekoma Srbija" i "Fajerflaja". Prve dve epizode premijerno će biti prikazane na Filmskom festivalu u Sarajevu, dok se TV premijera očekuje krajem ove ili početkom naredne godine.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija