• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

13.08.2022

22:03

VRNJAČKA BANJA KAO HOLIVUD PRKOSI KIŠI Festival filmskog scenarija okupio ogroman broj ljudi, crvenim tepihom prošlo preko 300 filmskih stvaralaca!

Promo

Kultura

VRNJAČKA BANJA KAO HOLIVUD PRKOSI KIŠI Festival filmskog scenarija okupio ogroman broj ljudi, crvenim tepihom prošlo preko 300 filmskih stvaralaca!

Podeli vest

Glamuroznim dočekom na Trgu kulture u Vrnjačkoj Banji, sinoć je svečano otvoren 46. Festival filmskog scenarija na kome je premijerno prikazan film „Ala je lep ovaj svet“ po scenariju Andreja Šepetkovskog, a u režiji Filipa Čolovića

Po ugledu na najveće svetske festivale, crvenim tepihom je prošlo preko 300 filmskih stvaralaca: scenarista, glumaca, reditelja, dramaturga i studenata dramaturgije i glume.

Foto: Promo

Pored doajena domaćeg glumišta, publika je pozdravila i mlade glumce iz popularnih TV serija i filmskih ostvarenja, koji će kao gosti festivala predstavljati i nove projekte.

Tokom festivalskih dana, koji će trajati do 17.  avgusta, publika će biti u prilici da vidi i filmska ostvarenja: Heroji radničke klase, Zlatni dečko, Porno priča, Kelti, Pucnji u Marseju, Toma, Strahinja Banović, Jenga, čudna igra, Heroji, Deca sinova sunca, Bilo jednom u Srbiji, Nebesa, Leto kada sam naučila da letim, Božiji čovek i Evo sad vidiš da može.

Festivalski žiri u sastavu: Dejan Zečević - reditelj, Milan V. Puzić - profesor filmske i televizijske dramaturgije i Milutin Petrović - reditelj i scenarista će dodeliti prvu, drugu i treću nagradu.

Foto: Promo

Mirka Vasiljević i Miljan Prljeta

Na Trgu kulture prisutne su pozdravili Biljana Obradović i Vesna R, odnosno Mirka Vasiljević  i Miljan Prljeta, pre same projekcije u amfiteatru „Danilo Bata Stojković“

Foto: Promo

Prve večeri festivala dodeljene su dve nagrada: „Zlatno pero Gordana Mihića“ Srđanu Koljeviću za izuzetan doprinos scenariju u nacionalnoj kinematografiji i Anđelki Prpić za najbolju glumicu „Zlatnik cara Konstantina“.

Foto: Promo

Nagrada "Zlatno pero"

Pokrovitelji Festivala su Filmski Centar Srbije, Kulturni centar Vrnjačke Banje, Opština Vrnjačka Banja, Ministarstvo kulture i informisanja republike Srbije i Turistička Organizacija Vrnjačka Banja.

Više fotografija možete pogledati u galeriji ispod.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija