• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Milić

03.09.2022

07:05

NAJBOLJA JE GLUMA KAD NE GLUMIŠ! Branka Katić otkrila tajnu svoje profesije, Vojažu je dala važan savet!

printscreen

Kultura

NAJBOLJA JE GLUMA KAD NE GLUMIŠ! Branka Katić otkrila tajnu svoje profesije, Vojažu je dala važan savet!

Podeli vest

Glumica Branka Katić u seriji "U klinču" igra sa muzičarem Mihajlom Veruovićem Vojažom, kome je ovo prva uloga, a posavetovala ga je da bude prirodan

Branka Katić smatra da su najbolji glumci oni koji ne glume! Ona kaže da je taj savet dala i novom kolegi, muzičaru Mihajlu Veruoviću Vojažu, koji u seriji "U klinču" igra njenog sina Aljošu Kovača.

Foto: Novak Đurović

Branka Katić, glumica

Bez foliranja

- Rekla sam mu: 'Najbolja gluma je kad ne glumiš! Moraš da poveruješ da si lik kog igraš.' Kada smo počeli da snimamo seriju, bila sam zadivljena kako je za dan pohvatao sve tajne našeg zanata. Prvog dana na setu je rekao: 'Stop, ne osećam emociju koju treba da iznesem! Je l'

Ne dobijam ni dinar
od starih filmova

Branka kaže da ne dobija novac od repriza filmova i serija u kojima je glumila.
- Pre nego što sam otišla u London da živim, dosta sam radila. Filmovi koje sam tada snimila toliko su se puta reprizirali da čak i gospodin koji prodaje sir na pijaci, a koji nikada nije otišao u bioskop, zna za mene. To je lepo, ali postoji i druga strana priče u vezi s reprizama. Umetnici u Srbiji ne dobijaju ni dinara za to! Televizije imaju reklame tokom filmova koje prikazuju po milion puta i odlično zarađuju, a mi nemamo ništa od toga. Neko nam je oduzeo to pravo jer nas je okarakterisao kao izvođače, a ne interpretatore. To je velika nepravda - žali se glumica.

možemo da ponovimo scenu?!' Odmah sam mu prišla i pohvalila ga: 'Dobro je što si prekinuo snimanje! Samo ako si u emotivnom stanju lika kog tumačiš, možeš dobro da odglumiš' - priča Branka i dodaje da i sama tako pristupa ulogama:
- Ne umem da foliram kad glumim! Ne mogu da zaplačem na silu, da budem očajna ili da odglumim da se moj lik 'raspada' a da to i ne proživim. Da bih iznela ulogu na najbolji mogući način, moram to da uradim srcem i dušom.
Branka kaže da nema ništa protiv toga da pevači dobijaju uloge u serijama i filmovima.
- Trudim se da nemam predrasude. Pa i ja sam počela kao naturščik, što ne bi i Vojaž?! Svi imamo pravo na to da promenimo profesiju, pokušamo da budemo kreativni i produktivni, a samim tim zadovoljni i srećni.

 

 

Emocije

Ona objašnjava zašto je prihvatila ulogu Mire Kovač u seriji "U klinču".

Foto: Insajder

Branka Katić u seriji "U klinču"

- Nakon što sam pročitala scenario, svidelo mi se to što je serija laka i zabavna, ali i što akcenat

Ušao u lik

Kada smo počeli da snimamo seriju, oduševila sam se kako je Vojaž brzo postao Aljoša
Branka Katić

nije na izgrađenim glumcima, već na mladima. S Nikolom Kojom, koji igra mog supruga Velju, svađaću se tokom cele serije zbog dece - otkriva glumica, koja će u subotu uveče odigrati predstavu "Tramvaj zvani želja" u Beogradskom dramskom pozorištu:
- Predstavu smo odigrali već sedam puta, ali ovo će biti prvi put pred beogradskom publikom. Kada završimo tu predstavu, osećam se kao da je tramvaj prešao preko mene jer mi je baš naporno. Ne bude mi dobro! Shvatila sam da treba da nađem način da izađem iz uloge kako bih sačuvala zdrav razum. I našla sam! Posle predstave se dobro isplačem.

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija