• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

12.10.2022

09:16

SIN MI IDE NA ODVIKAVANJE OD IGRICA! Provodio je osam sati ispred kompjutera, jer nije imao prijatelje! ISPOVEST LJUBINKE KLARIĆ

Printscreen You Tube/Hit Informer

Kultura

SIN MI IDE NA ODVIKAVANJE OD IGRICA! Provodio je osam sati ispred kompjutera, jer nije imao prijatelje! ISPOVEST LJUBINKE KLARIĆ

Podeli vest

Ljubinka Klarić kaže da nije veliki ljubitelj dece i da joj je dovoljno što ima jednog sina! Poznata glumica koju trenutno gledamo kao Cvetu u hit-seriji "Klan", koja se emituje na Radio-televiziji Srbije, ogolila je dušu za Hit

Ona je 2009. godine u braku sa Nebojšom Jovanovićem dobila sina Konstantina (13) i ne bi volela da ima još dece.

- Kostu sam dobila kada sam imala 31 godinu. Nikad pored njega nisam želela još jedno dete. Ne znam da li će ovo da zvuči loše, ali nisam ljubitelj dece. Nisam majčinski ni porodičan tip žene. Oduvek me je frustriralo stvaranje porodice, kuvanje, da podižem decu i budem u raznim Vajber grupama sa roditeljima - počinje priču Ljubinka za Hit i dodaje:

Foto: Printscreen You Tube/Hit Informer

Ljubinka Klarić sa sinom Kostom

- Kosta je moj dragulj i sasvim mi je dovoljan. Ne znam da li bih pored njega mogla da volim drugo dete kao što volim njega. Bio je zahtevan kao beba i osećala sam se kao da sam rodila tri sina, a ne jednog. Ipak, smatram da sam dobra majka. Često majke koje nisu majčinski tip, poput mene, budu mnogo bolji roditelj od žena koje to jesu.

Bila stidljiva

Ljubinka se, kao i mnogi roditelji, susreće sa mnogim problemima koje današnje vreme nosi. Njen sin Konstantin bori se sa zavisnošću od video-igara.

- Danas je teško odgajati dete. Kosta trenutno ide kod psihologa na odvikavanje od video-igrica. Provodio je više od osam sati dnevno pored kompjutera, najviše dok je bio na letnjim raspustima. Sve vreme je bio razdražljiv. Pomoću terapije je boravak ispred kompjutera sveo na dva sata i postao je drugačije dete! Veseo je, a sve njegove lepe osobine, za koje sam bila sigurna da ih ima, konačno su došle do izražaja. Šalimo se i zezamo svakog jutra i nema lepšeg osećaja od tog.

Glumica smatra da deca provode mnogo vremena ispred kompjutera jer tako beže od stvarnosti. Zato svim roditeljima koji imaju sličan problem savetuje da obavezno potraže pomoć stručnjaka.

- Igrice su posledica, a ne uzrok. Na primer, kad dete nešto što mu je potrebno ne dobija u stvarnom životu, onda pobegne u virtuelni svet. Kod Koste je uzrok za beg u svet igrica bio taj što nije imao dovoljno prijatelja, pa ih je sticao pomoću interneta. To mu je odgovaralo jer su sve neprijatne situacije rešavali tako što bi se isključili s kompjutera i otišli, dok u stvarnom životu to ne ide baš tako.

Foto: Printscreen You Tube/Hit Informer

Glumica Ljubinka Klarić

Poput sina i Ljubinka je kao devojčica bila veoma stidljiva.

- Nisam bila baš društvena i deca me nisu prihvatala. Bila sam povučena, stidljiva, nisam znala da se snađem u određenim situacijama. Kada bi mi se neko obratio, pocrvenela bih. Deca su me zadirkivala, bila su baš nemilosrdna prema meni. Zbog toga sam imala osećaj da nigde ne pripadam i nisam ni izlazila iz kuće. Više sam bila u nekom svom unutrašnjem svetu koji je meni bio mnogo zanimljiviji od onoga što sam videla i doživljavala napolju. Često sam odlazila kod obućara Timotija jer me je mnogo voleo. Uglavnom je ćutao, lupao i lepio cipele, ponekad bi nešto progovorio sa mnom, ali sam osećala da sam tu dobrodošla i zato sam svaki dan sedela kod njega - priča Ljubinka i dodaje da je u najranijem detinjstvu imala dvojicu najboljih drugara:

- Bili su mi komšije i naši roditelji su se družili. Sa njima mi je bilo lepo, dolazili su kod mene kući. Jednog od njih sam oblačila kao devojčicu i zamišljala da mi je drugarica.

Ljubinka se rodila u Pančevu, ali je zbog očevog posla cela porodica morala da se preseli u Beograd.

- Moj tata Mirko je bio vojno lice, stalno su se selili i pre nego što sam se rodila. Sestra Mirjana, koja je od mene starija 12 godina, rođena je u Vršcu. Odatle su se preselili u Pančevo i tamo živeli 17 godina. Tu sam se i ja rodila, a kad sam napunila dve godine, došli smo u Beograd - priča glumica, koja dodaje da je na svet došla zahvaljujući sestri:

Foto: Printscreen You Tube/Hit Informer

Ljubinka Klarić sa sestrom Mirjanom

- Mirjana je majci Nadeždi stalno govorila: "Ili ćeš da mi kupiš majmuna, ili ćeš da mi rodiš sestru". Svi su bili veoma iznenađeni kada je majka ostala u drugom stanju jer su mislili da zbog zdravstvenih problema koje je imala više ne može da zatrudni. Imala je 30 godina kada me je rodila.

Nije volela da uči

Ljubinka je pohađala Osnovnu školu "Isidora Sekulić" u Beogradu, ali nije volela da uči.

- Nikad nisam bila odlična, uvek vrlo dobra. Deca od prvog do četvrtog razreda uglavnom budu odlična, a ja sam u prvom razredu jedva bila vrlo dobra. Nisam volela da učim, dugo sam se igrala, sve do svoje 13, 14 godine. To mi je bilo mnogo zanimljivije nego učenje. Školu sam završavala na foru.

Glumica kaže da su je vršnjaci zadirkivali u osnovnoj školi, ali da se od sedmog razreda sve promenilo.

- Združila sam se sa nekoliko drugarica i postale smo nerazdvojne. To su bila lepa i topla prijateljstva. Nisam ih dugo videla, ali kada bismo se ponovo srele, čini mi se da bismo nastavile tamo gde smo stale - priča Ljubinka i dodaje da je u to vreme imala i prve simpatije:

- Imala sam simpatije u osnovnoj školi. Nisu obraćali pažnju na mene, a ja sam bila isuviše povučena i stidljiva da bih im prišla. Nisu imali pojma da postojim. Često sam zamišljala da mi neko priđe i pita me: "Hoćeš da pođemo?", ali se u osnovnoj školi to nije dogodilo.

Interesovanje za učenje nije pokazivala ni u srednjoj, koju na kraju nije ni završila.

Foto: Printscreen You Tube/Hit Informer

Ljubinka Klarić

- Upisala sam Četvrtu beogradsku gimnaziju. Htela sam da idem u srednju dizajnersku, jer sam volela da crtam, ali su moji roditelji insistirali da to bude gimnazija. To je bila greška jer, nisam imala radne navike. Pala sam prvu godinu zbog informatike. Profesorka me je oborila i na popravnom i zbog toga sam ponavljala godinu. Bila sam prirodni smer, a taj predmet smo imali samo u prvoj godini, mogla je da me pusti.

U međuvremenu, Klarićeva potpuno menja svoj imidž i postaje prava buntovnica.

- U vreme devedesetih delili smo se na "padavičare" i "dizelaše", a ja sam pripadala prvoj grupi. Počela sam da slušam alternativnu muziku, najviše hardkor. Izlazila sam u KST, nosila martinke i od tada se sve promenilo! Od stidljive i povučene devojčice postala sam buntovnica. Imala sam dugu kosu, a onda sam se jednog dana ošišala do glave. Kada sam došla pred vrata stana, majka mi je šokirano rekla: "Nakazo" - priča glumica.

Tokom druge godine gimnazije počela je da se sprema za Likovnu akademiju.

- Imali smo prijatelja slikara koji me je spremao za prijemni. Procenio je da nemam veliki dar za slikanje, pa mi je rekao da krenem u amatersko pozorište i da će mi tamo biti super.

Vrlo brzo, na nagovor direktora amaterskog pozorišta, Ljubinka odlučuje da počne pripreme za prijemni na Fakultetu dramskih umetnosti.

- Tek što sam napunila 17 godina, otišla sam na prijemni za Fakultet dramskih umetnosti. Položila sam i bila prva na listi. Bila sam presrećna što više neću ići u školu. I moji roditelji su bili radosni i ponosni što sam konačno upisala ono što volim. Sve ono što u životu nisam radila tokom školovanja, poput čitanja knjiga, posvećenosti učenju, radila sam na akademiji. Upisala sam klasu kod profesora Predraga Bajčetića, a sa mnom su u grupi bili i Gordan Kičić, Mihailo Lađevac, Dina Prelević, Milica Đukić, Boba Latinović, Mihajlo Jovanović, Marko Urošević, Saša Ali, a kasnije nam se pridružila Hana Jovčić. Slabo sam u kontaktu sa njima, ali dok smo studirali, bili smo kao prava porodica. Iz te klase je samo nekoliko nas uspelo da napravi karijere.

Foto: Printscreen You Tube/Hit Informer

Glumica Ljubinka Klarić

Šetala u vešu

Već na trećoj godini dobila je prvu ponudu da zaigra u predstavi "Popkorn" u Narodnom pozorištu. Profesor Predrag Bajčetić je negodovao zbog toga.

- Bila sam njegova miljenica i mnogo je očekivao od mene. Govorio mi je da moram da igram Šekspira i tragedije, a ne tamo neke male uloge u kojima ću da se skidam. Čak je zvao i moju majku i rekao joj: "Da li ćete zaista dozvoliti da se Ljubinka šeta u donjem vešu po Narodnom pozorištu?" Majka mu je rekla da o tome treba ja da odlučim. Nisam bila saglasna s njim, smatrala sam da glumci treba postepeno da grade karijeru i krenu od manjih uloga, tako da sam ipak igrala u toj predstavi.

Na početku karijere starije koleginice su joj podmetale nogu!

- Ne volim konflikte i izbegavam ih jer su to pijačarska posla. Ali kao mlada glumica pokazivala sam zube onima koji bi mi bez ikakvog razloga stali na žulj. Poznata glumica, prvakinja Beogradskog dramskog pozorišta, baš me je ugnjetavala! Kada je preterala, bila sam neprijatna, opsovala sam je i dala otkaz! Pozvala sam upravnika i rekla mu da više nikad neću kročiti u to pozorište dok je on na čelu, a tako je i bilo. Vratila sam se u BDP tek kad su oboje otišli! Tada sam odlučila da će svaki mladi glumac imati moju pomoć i podršku. Zbog toga me mlađe kolege vole.

Posle brojnih uspešnih uloga Ljubinka 2006. godine odlazi u Ameriku.

- Smatrala sam da sam do tada u Srbiji ostvarila mnogo toga u karijeri. Naporno sam radila i bilo mi je dosta svega. Otišla sam u Los Anđeles da se školujem za psihoterapeuta. Međutim, to se tada izjalovilo, ali još nisam digla ruke od toga - priča glumica, koja je tamo srela svog bivšeg supruga Nebojšu Jovanovića:

- Upoznali smo se igrajući odbojku na plaži. Bila je to ljubav na prvi pogled. Kratko smo se zabavljali i odlučili da se venčamo na intimnoj ceremoniji u Beogradu, a zatim se vratili u Ameriku. Nikome nismo rekli za venčanje jer ne volim velike svadbe. Posle tri godine braka dobili smo sina Konstantina. Ali meni se nije svideo život u Los Anđelesu. Tamo su majke samo dva meseca na porodiljskom bolovanju, a onda decu daju u jaslice i kreću na posao. Za mene to nije bio dobar sistem odgajanja deteta jer sam htela sve vreme da budem s bebom. Nebojša i ja smo se dogovorili da se sporazumno razvedemo i da svako krene svojim putem. U Americi sam živela četiri godine, ali je to više bilo na relaciji Los Anđeles - Beograd.

Foto: Printscreen You Tube/Hit Informer

Glumica Ljubinka Klarić u seriji "Klan"

Pobegla iz Amerike

Međutim, Amerika se pokazala kao talična za njenu karijeru. Dok je bila tamo, dobila je poziv da igra u seriji koja joj je obeležila karijeru.

- Srpski broj mi nije bio stalno u funkciji, već sam koristila američki. Sa tadašnjim suprugom otišla sam na odmor na Havaje. Sećam se da sam bila na recepciji hotela i odlučila da uključim srpsku karticu ne bih li videla da li su mi stigle neke poruke. U tom trenutku mi je zvonio telefon i čula sam muški glas kako govori: "Zdravo, Ljubinka, reditelj Marko Marinković ovde, gde si?" Odgovorila sam: "Na Havajima!". Rekao mi je da snima seriju i da ima ulogu za mene. Za 20 dana sam se vratila u Beograd i igrala u seriji "Moj rođak sa sela".

Kosta je imao samo godinu dana, pa je Ljubinka morala da balansira između privatnog života i posla.

- Trudila sam se da vodim sina svuda sa sobom. Seriju smo snimali u Kragujevcu, a tetki, teči i sinu sam uplatila mesec dana na moru u Crnoj Gori. Čim bih ugrabila dva slobodna dana, odlazila bih za Beograd, pa odmah na aerodrom i hvatam let za Crnu Goru. Čim bih sletela u Tivat, trčala bih pravo na Slovensku plažu. Bilo je teško, ali sam sve izdržala. Porodica mi je u tome mnogo pomogla.

Nakon ogromnog uspeha serije, napravila je gotovo desetogodišnju pauzu u karijeri kako bi se posvetila Konstantinu.

- Htela sam da napravim pauzu od pet godina, ali to se razvuklo na deset. Pošto me dugo nije bilo, prestali su da me zovu da glumim. Taj period je privatno bio veoma težak za mene. Majka mi se razbolela i preminula 2017. Nikada nisam pričala o tome jer je tuga za mene intimna stvar.

Prva sam saznala da će se Vojin oženiti Bobom


Od cele ekipe serije "Moj rođak sa sela" prva je saznala da će se Vojin Ćetković i Sloboda Mićalović venčati.

- Završili smo snimanje i Vojin i ja smo krenuli kolima ka Beogradu. Rekao mi je: "Ti i ja sada proslavljamo moj poslednji momački dan. Sutra se ženim Bobom!" Stali smo na pumpu koja je bila usput, popili kafu i nazdravili. Bila sam počastvovana što je meni to prvoj rekao - kaže ona.

Boda mi je mnogo pomogao u karijeri

Prvu filmsku ulogu dobila je zahvaljujući starijem kolegi, Slobodanu Bodi Ninkoviću.

- Radila sam predstavu u Pozorištu "Boško Buha" sa Bodom. Zapazio me je i smatrao da sam talentovana za glumu. Preporučio mi je da odem na kasting za film "Normalni ljudi", koji mi je otvorio sva vrata. Za tu ulogu sam dobila nagradu "Carica Teodora" na Filmskim susretima u Nišu.

Ceca dolazi na moje predstave

Ljubinka kaže da je Ceca Ražnatović dolazila na njene predstave!

- Moja rođena sestra Mirjana je venčala Cecinu sestru Lidiju Ocokoljić, tako da smo Ceca i ja takođe kume! Jedno vreme smo se družile. Kada nije u javnosti i pred kamerama, Ceca je vrlo opuštena i zabavna. Dolazila je u pozorište da me gleda u predstavi "Sviraj to ponovo, Sem". To sam igrala sa pokojnim Markom Živićem i mnogo joj se dopalo.

5 LEKSIKONSKIH PITANJA

* Omiljena glumica i glumac?
- Naomi Vots i Šon Pen. Veoma su talentovani i zajedno igraju u filmu "21 gram", koji obožavam.
* Omiljeno godišnje doba?
- Proleće. To je jedno od najlepših godišnjih doba jer se tada sve budi.
* Letovanje ili zimovanje?
- Ne mogu da se odlučim. Volim i jedno i drugo. More ima svoje čari, planina takođe.
* Koje jelo voliš da spremaš?
- Ne volim baš mnogo da kuvam, pa najčešće pravim nudle iz kesice.
* Bez čega nikada ne izlaziš iz kuće?
- Bez telefona, ključa i naočara za vid. To obavezno moram da ponesem sa sobom.


BONUS VIDEO:



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija