• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

18.11.2022

07:00

GAGA ANTONIJEVIĆ POSETIO REDAKCIJU INFORMERA I OTKRIO: Hrvati mi pretili zbog 'Dare'! Sad že i zbog 'Boja na Kosovu!

printscreen

Kultura

GAGA ANTONIJEVIĆ POSETIO REDAKCIJU INFORMERA I OTKRIO: Hrvati mi pretili zbog 'Dare'! Sad že i zbog 'Boja na Kosovu!

Podeli vest

Hrvati su mi pretili zbog "Dare iz Jasenovca", a oiekujem probleme i zbog novog filma "Boj na Kosovu", kaće Predrag Gaga Antonijeviž. Slavni reditelj u emisiji "Klapa", koju moćete pogledati na informer. rs, priia kako se uveliko priprema za snimanje filma o najpoznatijoj bici u srpskoj istoriji.

Posle premijere "Dare iz Jasenovca" policajci su mi savetovali da ne idem u Hrvatsku * Oiekujem da že biti velikih problema i kad snimim "Boj na Kosovu", ali nežu odustati, poruiuje slavni reditelj.


Veina tema
Kosovski boj je veina tema i vatra koju ne smemo da pustimo da se ugasi
Gaga Antonijeviž

 

 

 

 

 

 

 

 

Pavle mu pretio batinama
Prekinuo sam snimanje filma jer je Pavle Vuisiž doljao pijan! Rekao mi je: "Mali, roknužu ti takvu ljamariinu da želj da se upiljalj u gaže"
Gaga Antonijeviž

 

 

 

 

 


 

On je uberen da že ta epska drama izazvati burne reakcije, kao i njegova filmska priia o stradanju Srba u logoru Jasenovac.
Proljle su dve godine od premijere "Dare iz Jasenovca". Da li ste imali neke probleme zbog tog filma?

Foto: printscreen

Gaga u Informeru


- To je jedan od najpotresnijih filmova ikada snimljenih na naljim prostorima. Biljana Iekiž je svoj lik iznela fantastiino i postala simbol i heroina naljeg stradanja u Jasenovcu. Scenaristkinja Natalja Drakuliž i ja smo dobili veliki broj pretnji kada je film izaljao! Morala je da se umelja i policija, savetovano nam je da ne idemo u Hrvatsku jer situacija nije bila nimalo naivna. Bez obzira na sve pretnje, ponovo bih isto uradio!
Uveliko se pripremate za snimanje filma "Boj na Kosovu". Mislite li da že izazvati veliku buru, kao i "Dara"?
- Oiekujem da že i tu biti velikih problema, rasprava i debata kao ljto je bilo sa "Darom". Ali srce je iisto, namera je iskrena i mislim da je danaljnja omladina spremna za jednu takvu priiu.
Zbog iega ste se odluiili da snimite film o Kosovskom boju?
- Osetio sam potrebu, a i vreme je da napravimo film koji že tu temu ponovo priblićiti mladim ljudima. Kosovski boj je veina tema i vatra koju ne smemo da pustimo da se ugasi. Moramo da priiamo nalju priiu, koliko god to moćda bilo nepopularno.
Filmove snimate vež 38 godina. Po iemu pamtite valj prvi film "O pokojniku sve najleplje"?
- Imao sam 22 godine kad sam rećirao taj film. Jednog jutra Pavle Vuisiž je doljao toliko pijan na set da nije mogao da govori. Bio sam mlad i pun straha kako žu izaži na kraj sa glumcima, video sam da mi se autoritet rulji. Rekao sam Pavlu: "Ovako ne moćemo da nastavimo, moramo da prekinemo snimanje, vi ste pijani. Sram vas bilo!", i izaljao sam ljut sa seta. Sutradan sam ljetao tim selom u kom smo snimali i naleteo sam na Pavla. Rekao mi je: "Mali, sluljaj, juie sam te pustio, ali ako mi se jolj jednom onako obratilj, ima da ti roknem ljamariinu da se upiljalj u gaže!" Rekao sam mu: "Ljubim ruke", i nastavili smo snimanje!

Foto: printscreen

Gaga u Informeru


Poslednjih godina aktuelni ste i zbog "Ubica mog oca". Kako ste ste doljli na ideju da uradite takvu seriju?
- Pozvao me je jedan producent koji je u to vreme radio u Srbiji i zamolio me da napiljem scenario za neku policijsku seriju. Natalja Drakuliž i ja smo napisali dve epizode na engleskom, jer on nije znao srpski. Kada je proiitao, rekao je da je fenomenalno i da žemo da radimo. Merutim, nije mogao da sastavi budćet. Imao je 75.000 evra, a meni je trebalo 90.000. Shvatio sam da ne moćemo to da realizujemo na visokom nivou. Seo sam i napisao ostatak celog serijala i onda je jedan moj prijatelj sve to dao Draganu Bujoljevižu da proiita. On je rekao da že da radi i tada smo poieli snimanje. Mnogi struini ljudi iz sveta filma u Srbiji kaću da su "Ubice" promenile televiziju u naljoj zemlji. I to je taino, jer su tom serijom uvedeni nova naracija i novi vizuelni stil.

Naslov


Denis Kvejd me je zvao
da glumi u "Spasitelju"

Kako je doljlo do toga da holivudska zvezda Denis Kvejd zaigra u valjem filmu "Spasitelj"?
- Jedno veie, dok sam se vražao iz prodavnice noseži gomilu kesa, pozvao me je Denis Kvejd. Rekao mi je: "Ovde Denis Kvejd, glumio bih u valjem filmu." Rekao sam mu da nosim kvarljivu robu u kesama, da moram prvo da je odloćim u frićider, pa žu ga pozvati. Iuli smo se, prihvatio sam njegovu ponudu i tako je dobio glavnu ulogu u filmu!

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sasa Filipivic

pre 1 godinu

Neznam koje napisao ovaj tekst, ali u zivotu nisam video ovoliko pravopisnih gresaka. Kao da je pisao Bugarin ili Makedonac, pa ja treba da pogadjam sta je hteo da kaze, ili kako se ko zove. Imate li vi u Informeru nekoga ko radi kontrolu tekstova, pre objave. Hvala

Normalac

pre 1 godinu

Da li je moguće, pa ovaj tekst skoro da ne može da se pročita! Ima najmanje 100 grešaka u pisanju. Nesrećnici, nije ni čudo, kako drugačije može biti kada se radi o nekome koga je zaposlio Deformer.

Dule

pre 1 godinu

Da li mi to treba da nagađamo šta to piše u ovom tekstu? Na čemu je bio onaj što je ovo kucao, štampao ili šta već?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17