• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. I.

02.12.2022

16:26

SRĐAN KOLJEVIĆ HITNO MORA NA OPERACIJU JETRE! Prijatelji i porodica apeluju da se javi donor, scenarista i reditelj životno ugrožen!

Youtube printscreeen

Kultura

SRĐAN KOLJEVIĆ HITNO MORA NA OPERACIJU JETRE! Prijatelji i porodica apeluju da se javi donor, scenarista i reditelj životno ugrožen!

Podeli vest

Srđanu Koljeviću, scenaristi, reditelju i sinu aktuelnog potpredsednika Republike Srpske, Nikole Koljevića, hitno je potrebna transplantacija jetre. S obzirom na to da u familiji nema podudaranja, članovi njegove porodice i prijatelji apeluju da se javi donor

Ovu informaciju najpre je podelio glumac Milan Marić koji je zamolio sve da se jave:

Foto: Alekasandar Jovanović Cile

Milan Marić

- Srđanu Koljeviću neophodna je transplantacija jetre. U krugu porodice nema kompatibilnog donora. Traži se živi donor krvne grupe 0, prosečne građe, a podudarnost se utvrdjuje analizom krvi. Procedura podrazumeva donaciju dela jetre: operaciju i oporavak u bolnici nedelju dana. Donoru se jetra regeneriše u celini u roku od 6-8 nedelja. Ako ste krvna grupa 0 i želite da budete na listi potencijalnih donora, kontaktirajte Bojana Vuletića na tel +381 64 1714 993- napisao je  glumac Milan Marić na društvenim mrežama.

I druge Srđanove kolege apeluju da se jave svi potencijalni donori, te se oglasila i Katarina Koljević koja moli za pomoć.

Foto: Youtube printscreeen

Nakon dugogodišnje borbe sa rakom debelog creva koji je metastazirao na jetru, kao jedino rešenje doktori navode transplantaciju jetre. Da bi se sapsio Srđanov život potreban je jedan deo jetre zdravog donora. 

Foto: Youtube printscreeen

Srđan Koljević

Ova procedura doniranja ne šredstavlja nikakav rizik i ne ostavlja skoro nikakve posledice za donora. Srđanova porodica ovim putem šalje molbu da ukoliko neko želi da bude donor, mora biti mlađi od 70 godina, da poseduje 0 krvnu grupu.

Srđan Koljević je filmski scenarista, reditelj i vanredni profesor na Katedri za dramaturgiju Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu. Jedan je od najaktivnijih i najnagrađivanijih scenarista u Srbiji.

Po sopstvenom scenraiju režirao je dva filma „Sivi kamion crvene boje“ i „Žena sa slomljenim nosem“.
Film Sivi kamion crvene boje (2004), dobio je 11 međunarodnih nagrada na 40 festivala, (uključujući i nagradu Ministarstva kulture Nemačke za najbolji film), kao i 13 nagrada na domaćim festivalima.

Godine 2007. bio je ko-scenarista filma Klopka, prvog srpskog filma koji je ušao u uži izbor za nagradu Oskar, i prvog srpskog scenarija čija su prava za rimejk otkupljena u Holivudu.
Radio je i kao saradnik za međunarodne odnose ispred Jugoslovenske kinoteke.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija