• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S. Kostić

17.12.2022

07:20

ARKAN JE TRAŽIO DA GA GLUMIM U FILMU! Branislav Lečić otkrio detalje susreta sa Željkom Ražnatovićem!

Marko Đoković, Informer

Kultura

ARKAN JE TRAŽIO DA GA GLUMIM U FILMU! Branislav Lečić otkrio detalje susreta sa Željkom Ražnatovićem!

Podeli vest

Arkan je tražio da ga glumim u filmu, otkriva Branislav Lečić! Poznati glumac je devedesetih godina bio u jeku popularnosti, a filmom "Bulevar revolucije" (1992), u kome je igrao mafijaša Dragana Jakuzu, privukao je pažnju i Željka Ražnatovića Arkana.

Cecin suprug je bio toliko oduševljen njegovom glumom u toj drami da je zahtevao da se vide uživo.

Foto: Tanjug

Branislav Lečić, glumac

- Nakon premijere tog filma Željko me je godinama jurio da razgovaramo. Na kraju nam je njegov tadašnji prijatelj, sada pokojni, Nebojša Đorđević Šuca organizovao sastanak u Arkanovoj poslastičarnici, baš u trenutku kada je on bio najmoćniji. Ponudio mi je da radimo film o njemu, u kojem bih ga ja glumio. Rekao sam mu da je to dobra ideja i da bi to mogla da bude interesantna filmska priča - priča Lečić u emisiji "Klapa", koju možete da pogledate na OVOM linku.

Zanimljiva priča


Glumac priznaje da u prvom trenutku nije hteo da prihvati ulogu.

Foto: Marko Đokovič

Branislav Lečić, glumac

- Rekao sam mu: "Znaš šta, ti si ubedljiv lik i mislim da treba samog sebe da glumiš u tom filmu." Začudio se, zastao i onda mi je rekao da bih ja to bolje uradio bez obzira na njegovu autentičnost. Složio sam se sa njim... Bio je to jedan pravi, muški i mafijaški razgovor. On je bio veoma inteligentan čovek - priča Lečić i dodaje da je Arkanu postavio jedan uslov:

Foto: Public

Željko Ražnatović Arkan

- Rekao sam mu da prvo moram da pročitam scenario i onda ću odlučiti da li ću prihvatiti ulogu. Ako scenario bude dobar, glumiću. U suprotnom to neće biti nikakav izazov za mene i neću moći dobro da odigram rolu.
Branislavu je žao što nikad nije snimio taj film.
- Nekoliko godina kasnije on je ubijen i sve je propalo... I danas mislim da bi to bila zanimljiva priča ukoliko bi se prikazala na verodostojan način - kaže slavni glumac.

Kriminalni milje


Branislav kaže da su posle premijere filma "Bulevar revolucije" mnogi kriminalci želeli da ga upoznaju.

Foto: Printscreen You Tube

Branislav Lečić, glumac

- Taj film je bio najava nečega što je zapravo već postalo normalno u Beogradu, a reč je o kriminalnom miljeu. Posle tog filma mnogi kriminalci hteli su da me upoznaju. To je bilo čudo jedno! Bio je to period pre sankcija, kad su kriminalne aktivnosti i brzo sticanje para postali uobičajeni... - završava priču Lečić.

Zbog "Boja na Kosovu" nisu hteli da se rukuju sa mnom

Branislav Lečić priča da je zbog uloge Bajazita Jildirima u filmu "Boj na Kosovu" (1989) doživljavao neprijatnosti.
- Na nekom skupu jedna žena nije htela da se rukuje sa mnom jer sam glumio Muratovog sina, ljutog protivnika srpske vojske. Bio sam u šoku! Pitao sam neke ljude zbog čega se to dešava. Rekli su mi da je to zato što sam igrao Bajazita... - kaže Branislav.

 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija