• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. I.

24.01.2023

14:23

"OLUJA" NAJGLEDANIJI FILM U BIOSKOPIMA! 30.000 gledalaca za dva dana vikenda!

Tanjug

Kultura

"OLUJA" NAJGLEDANIJI FILM U BIOSKOPIMA! 30.000 gledalaca za dva dana vikenda!

Podeli vest

Jedan od najiščekivanijih filmova u modernoj srpskoj kinematografiji, "Oluja", koji posle 28 godina otkriva istinu o Srbima prognanim iz Krajine, premašio je sva očekivanja kada je reč o gledanosti!

Posle samo par dana prikazivanja u nekoliko gradova u Srbiji film je ostvario brojku od gotovo 30.000 gledalaca, što je skoro tri puta više nego što u Srbiji trenutno ima najgledaniji film na svetu, "Avatar". 

Foto: Informer.rs/Aleksandar Jovanović Cile

Film "Oluja" za dva dana pogledalo 30.000 ljudi


Samim tim, ako je kod nekoga i postojala sumnja da će zbog težine teme i tragičnih scena gledaoci u manjem broju biti u stanju da odgledaju ovaj film ne samo da se nije obistinila, nego je "Oluja" u prvih nekoliko dana probila brojne rekorde, ističu producenti “Oluje”. 
- Prve večeri prikazivanja "Oluja" je bila najgledaniji film u bioskopima, da bi se trend nastavio i narednog dana, tako da je za vikend ostvarena izuzetna brojka od 30 hiljada gledalaca, dok je Avatar istovremeno imao 11.000. Divan je osećaj da publika to prepoznaje i da možemo da stanemo rame uz rame sa takvim blokbasterom kakav je Avatar i da budemo najgledaniji. Jasno je da ovde nije reč samo o izuzetno velikom filmu za srpsku istoriju, već i o bioskopskom hitu svetskog kalibra- rekao je Vladan Anđelković po čijoj ideji je i nastao film. 

Foto: Foto: Promo

U filmu opisana tragedija i dece koja su izbegla u akciji "Oluja"

Prikazivanje "Oluje" tek treba da počne u regionu gde se očekuje velika gledanost, naročito u Republici Srpskoj gde će uskoro biti održana i zvanična premijera. 
- Srećan sam zbog ovakvih brojki na samom startu prikazivanja u bioskopima. Nama jeste bio cilj da se ne zaboravi ova tragedija našeg naroda i ovo je dokaz da smo na dobrom putu da to i ostvarimo. Posebno sam srećan što mlađa populacija ima dobre reakcije na film "Oluja" i što dolaze u tolikom broju da pogledaju našu priču- rekao je Miloš Radunović, scenarista i reditelj filma.  

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Miloš Radunović podelio svoje impresije...


“Oluja” je priča o događajima koji su prethodili i tokom same agresije hrvatskih snaga na Republiku Srpsku Krajinu u avgustu 1995. godine. Tada je sa područja Severne Dalmacije, Like, Korduna i Banije sa vekovnih ognjišta prognano najmanje 250.000 Srba. Reč je o drami o ratu ispričanoj iz ugla običnog čoveka Ilije, čiji je jedini cilj da zaštiti i sačuva svoju porodicu, ognjište i selo u kome je odrastao sa drugovima koji su mu silom prilika postali saborci, a čije se životne priče prepliću. 
U želji da spreči dalje napade na selo, gde je zamalo ostao bez sina Petra, Ilija formira diverzantsku jedinicu, sa ciljem da uništi neprijateljsko gnezdo odakle se napada selo. U toj bici za opstanak, naši junaci vode i svoje lične bitke, a njihove porodice bivaju primorane da napuste svoje domove i potraže spas u nepreglednoj koloni koja kreće ka matici, ka Srbiji. 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija