• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.S.

09.02.2023

09:22

TUGA NE PRESTAJE NI POSLE PET GODINA! Nebojša Glogovac izgubio bitku sa ovom opakom bolešću!

Kultura

TUGA NE PRESTAJE NI POSLE PET GODINA! Nebojša Glogovac izgubio bitku sa ovom opakom bolešću!

Podeli vest

Neboja Glogovac (49) nas je na današnji dan pre tačno pet godina napustio, a kako se pisalo on je kasno osetio simptome bolesti, te je krajem januara hospitalizovan.

Proslavljeni glumac izgubio je bitku, a podmukla bolest je brzo napredovala, te ga je odnela posle samo dva meseca borbe 2018. godine.

Slavni glumac hrabro se borio i svakodnevno odlazio na terapije koje su mu specijalisti onkologije i pulmologije odredili.

Invazivan kancer pluća brzo je metastazirao napao je njegovu jetru zbog čega nije mogao da se operiše uprkos svim naporima lekara.

Foto: tanjug

 

Pokojni glumac otišao je prerano, ostavivši iza sebe suprugu Milicu i ćerku Sunčicu, kao i sinove Gavrila i Miloša.

Gostujući u jednoj emisiji, supruga Nebojše Glogovca otkrila je šta bi volela da kaže svojoj ćerki o njenom ocu.

Ja volim da odvajam njegov lik i delo od onoga što smo bili mi, ali naravno da bih bila srećna da ćerki kažem: Ovo je ulica koja nosi ime tvog tate. To bi bilo lepo. On to zaslužuje i sigurna sam da svi mislimo da mu to i pripada. Treba da odnegujemo bolje i trajnije vrednosti. On je heroj i legenda, važan primer mladim ljudima. Bio je to i ostao. Verujem da dobra dela žive – kazala je Milica Glogovac.

Prošlo je pet godina otkada nas je prerano napustio velikan srpskog glumišta Nebojša Glogovac u 49. godini posle kraće bolesti, a  samo godnu dana nakon toga upokojila se i njegova majka Milena. Otac Milovan Glogovac u dirljivom razgovoru sa Marinom Rajević Savić otkrio je da bol ne prolazi, ali da snagu pronalazi u veri. 

Taj deo njegove ličnosti za nas je bio vrlo interesantan, a što se tiče umetničke vrednosti - to su drugi procenjivali. Verovatno mi ne bismo mogli da budemo objektivni zbog osećanja da je to naše dete. Gluma je specifičan posao i svakako nam je bilo stalo da pokaže prave rezultate. Kada je krenuo tim putem, imali smo jedan drugačiji razgovor. Nebojša je prvo upisao psihologiju. Jedan od profesora, Braca Ognjanović, šalio se kako je on od Nebojše napravio glumca jer ga je oborio dva puta. Kad je video da tu treba mnogo da se "zapne", da se radi, odlučio se za glumu. Ja sam isprva mislio kako neće uspeti da upise glumu. Moj uslov je bio da upiše i teologiju. Nebojša je zaboravio to obećanje kasnije. Govorio sam "bolje da bude dobar glumac, nego loš sveštenik". I dalje smatram da je završio teologiju, mnoogo bi mu koristilo u poslu kojim se bavio -istakao je Milovan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija