• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer/D. I.

23.03.2023

14:54

PREMINULA LJILJANA SEDLAR! Voleli smo je u "Boljem životu", glumica umrla nakon kraće bolesti!

Youtube printscreeen

Kultura

PREMINULA LJILJANA SEDLAR! Voleli smo je u "Boljem životu", glumica umrla nakon kraće bolesti!

Podeli vest

Poznata glumica Ljiljana Sedlar preminula je u 80. godini nakon kraće bolesti.

Ljiljana Sedlar je rođena 1. novembra 1943. godine u Beogradu, a u višedecenijskoj karijeri odigrala je na desetine uloga.

Foto: Youtube printscreeen

Ljiljana Sedlar bila je tašta čuvenom Saši iz Boljeg života kojeg je tumačio Boris Komnenić

Prvu ulogu na velikom platnu ostvarila je 1968. godine u filmu "Pod staklenim zvonom", nakon čega su se nizale role u "Otpisanima", "Moj tata na određeno vreme", "Žikina dinastija", "Razvod na određeno vreme", "Špijun na štiklama" i mnoge druge.

Ljiljana Sedlar je najprepoznatljivija po ulozi Dude Pavlović, čuvene džangrizave tašte Saše Popadića u kultnoj seriji "Bolji život". Ljiljana se pojavila u 20 epizoda čuvene serije.

Poznata je i po ulozi u filmu “Kaži zašto me ostavi”. Poslednju ulogu ostvarila je 1998. godine u ostvarenju "Vraćanje" u kome je tumačila lik majke Nikoline devojke, nakon čega se penzionisala.

Bila je dugogodišnji član Beogradskog dramskog pozorišta. Bavila se kulturno-umetničkim radom u društvenim organizacijama. Jedno vreme je bila i upravnik Beogradskog dramskog pozorišta.

Nastupala je i na drugim beogradskim pozornicama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija