• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

03.04.2023

19:30

ZBOG ISTINE U ZATVORU! Lidija Vukićević pružila podršku Vučićeviću pa poručila: Zakon je apsurdan, ovako se guši sloboda govora!

Aleksandar Jovanović Cile

Kultura

ZBOG ISTINE U ZATVORU! Lidija Vukićević pružila podršku Vučićeviću pa poručila: Zakon je apsurdan, ovako se guši sloboda govora!

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević jutros u 10 časova ušao je Okružni zatvor u Beogradu po presudi zbog navodnih uvreda upućenih Jugoslavu Ćosiću putem društvene mreže Tviter, a glumica Lidija Vukićević mu je dala punu podršku.

Naime, Lidija je šokirana činjenicom da zbog istine može da se završi u zatvoru i smatra da zakon treba promeniti.

- Smatram da je zakon apsurdan, pogotovo u ovom slučaju. Vučićević je dokazao svoje tvrdnje, a ipak, ide u zatvor zbog istine. S druge strane, na ovaj način se guši sloboda govora i to je pogubno za novinarstvo. Sutra niko neće smeti da saopšti istinu, jer postoji šansa da će se druga strana uvrediti. Neće svako imati novac da plati tako visoku cenu za svoje reči, iako su istinite. Slažem se da zakon treba promeniti i dekriminalizovati uvredu, jer ovo nije dobro za društvo - zaključila je Lidija.

Podsećamo, Vučićević je juče u gostovanju na televiziji Prva pričao o skandaloznoj sudskoj presudi koju je dobio zbog pričanja istine.

Foto: printscreen

Dragan J. Vučićević

- Idem na odsluženje zatvorske kazne, osuđen sam krivično. Mogu da platim, ali odbijam da platim. Neki će da kažu da sam lud. Ovo je moj način da ukažem društvu na veliki problem, a krivično delo uvrede je veliki problem i način na koji sude pojedine srpske sudije je skandalozan i nema veze sa pravdom, već sa politikom. Ja sam osuđen iz političkih razloga - rekao je Vučićević i dodao:

- U konkretnom slučaju, zbog Jugoslava Ćosića osuđen sam zbog istine. Dobio sam krivičnu prijavu i osuđen sam zbog toga što sam na Tviteru napisao da je on šiptarski plaćenik i dokazao sam to na sudu. Sudija me pitao "Na osnovu čega ste vi ovo napisali?", a ja sam podneo bankarsku dokumentaciju. Dokazao sam i sud konstatuje da sam dokazao, ali da to nije bitno. Oni kažu da sam rekao istinu, ali da to nije važno. To je to što nekome istina nanosi štetu!

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija