• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. I.

18.05.2023

18:19

MOJE DETE JE NAPRAVILO PRESTUP, ŠKOLA JE DOBRO REAGOVALA! Glumica Vanja Ejdus se oglasila nakon ostavke direktorke OŠ "Drinka Pavlović"

Printscreen You Tube, ATA Images

Kultura

MOJE DETE JE NAPRAVILO PRESTUP, ŠKOLA JE DOBRO REAGOVALA! Glumica Vanja Ejdus se oglasila nakon ostavke direktorke OŠ "Drinka Pavlović"

Podeli vest

Direktorka OŠ "Drinka Pavlović", Nataša Vasić podnela je ostavku nakon javnog sukoba sa Milicom Kon, voditeljkom koja je progovorila o nasilju koje je njena sedmogodišnja ćerka doživela u toj školi. Nakon poslednjeg poteza direktorke škole, oglasila se i glumica Vanja Ejdus koja je stala u njenu odbranu i iznela svoj slučaj naglasivši da je škola dobro odreagovala.

Voditeljka Milica Kon ispričala je da je njena ćerka žrtva nasilja u osnovnoj školi "Drinka Pavlović", te je istakla da se povodom toga ništa ne menja, zbog čega je sve detalje iznela u javnost.

Foto: Instagram prntscreen

Marko i Milica Kon javno su izneli svoj slučaj u kojem je njihova ćerka bila žrtva bulinga

Nakon njenog obraćanja, Nataša Vasić, direktorka ove ustanove, izdala je saopštenje u kojem je navela da podnosi ostavku na mesto direktorke. Ona je u pismenom obraćanju izjavila je i to da je bila upoznata sa problemom u prvom razredu, u koje ide dete voditeljke, te da je urađeno sve što je moglo u pokušaju da se incidenti ponavljaju.

Foto: Beograd.rs

Podnela ostavku nakon priče Milice Kon... Nataša Vasić, direktorka OŠ "Drinka Pavlović"

Sada je svoje iskustvo sa ovom osnovnom školom podelila glumica Vanja Ejdus, koja je napisala da je njena ćerka u "Drinki Pavlović" sa još nekoliko učenika napravila ozbiljan prekršaj kada su prepravljali ocene u dnevniku. Ona je dodala daj je tada njena ćerka, kao i ostala deca, koja su učestvovala u tome, bila sankcionisana i da je tada direktorka reagovala na najispravniji način.

- Uz svo razumevanje za ogromnu zabrinutost svih nas za bezbednost dece, kao i za kolektivnu histeriju koja je nastala nakon tragičnog događaja u školi “Vladislav Ribnikar”, ali i za osećanje fundamentalnog gubitka sigurnosti da se slobodno krećemo ulicama i šaljemo našu decu u škole, imam potrebu da se oglasim, i da vam se obratim, jer sam saznala da je direktorka Nataša Vasić podnela ostavku - počela je ona i dodala:

- S obzirom da živimo u zemlji gde se kvalitet ne ceni i gde na površinu isplivavaju bagra i prostaštvo, ne mogu a da se ne oglasim u odbranu direktorke, sa kojom sam imala jedan susret, i iz koga sam stekla utisak da škola ”Drinka Pavlović“ nije samo obrazovna već i vaspitna ustanova, što joj je i zadatak. Naime, moja ćerka, učenica 7/3, je sa svojim drugarima iz razreda napravila ozbiljan prekršaj prošle godine, u kome su inscenirali događanja hodniku i time privukli pažnju nastavnice i cele škole, kako bi prepravljali ocene u dnevniku. S obzirom da je to krivično delo, ja, a i ostali roditelji smo pozivani na sastanak i razgovor sa direktorkom škole, pedagogom i razrednom starešinom.

Foto: ATAIMAGES

Vanja Ejdus ima drugačije iskustvo

Vanja objašnjava kako je učinjeno sve da deca hvate koliku grešku su napravila i time dali primer da se ovakvi potezi učenika više ne ponavljanju. Takođe, istakla je da je bila veoma zadovoljna načinom na koji je škola odreagovala.

- Ja sam bila vrlo pozitivno iznenađena stavom koji sam zatekla tada, i merama koje je škola preduzela. Jer deca nisu samo kažnjena ocenom iz vladanja, prokužena i proglašena za delikvente, već je napravljen ozbiljan i temeljan napor da ista deca shvate razmere svoje greške, da razumeju šta su uradila, i data im je šansa da se poprave. Dobili su razne zadatke, od čišćenja dvorišta do pisanja radova, sastava, i svakodnevnih razgovora na temu prekršaja koji su počinili. Moja ćerka, konkretno, je dobila zadatak da napiše prezentaciju o falsifikovanju dokumenata i da to predaje svim razredima. Tako je naterana da ozbiljno promisli o svemu i da shvati razmere svoje greške. Na tom sastanku smo vodili vrlo konstruktivan i smislen razgovor, i ja sam bila vrlo zadovoljna načinom na koji je škola odreagovala. Moj, roditeljski, deo posla sam i ja obavila, i nadam se da se ništa slično neće ponoviti. Ono što želim da skrenem pažnju, jeste, da se ne brkaju babe i žabe, kao i da se uzme u obzir da je škola imala izuzetnu direktorku, uprkos problemima nasilja koje postoje svuda u društvu, pa i u školama, a da problem leži u sistemu koji ne ume da reši te probleme, a ne u direktorki škole. Izražavam žaljenje zbog ostavke, i smatram da treba da čuvamo ono što valja, jer nije mnogo toga još ostalo - istakla je Vanja u svom postu na društvenoj mreži Fejsbuk. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 1 godinu

Škola je dobro reagovala jer je amnestirala kriminalnu radnju tvog deteta ? Treba biti objektivan ! ?

Marijan

pre 1 godinu

Milica Kon je jedno naduveno derle kojem bi bilo dobro da detaljnije pogleda svoje emisije i sebe u njima u kojima samo što je izašla iz Zadruge, da ne vrijeđam zadrugare. Da ima mozga više bi radila sa svojim djetetom, čije vaspitanje je prepustila drugim koji to očito rade poštenje od nje kao majke. Da ima imalo morala, obraza i poštenja izašla bi i javno se izvinula direktorici škole njenog djeteta i istoj se poklonila do zemlje. Ali šta očekivati od ovakvog umišljenog lika.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija