• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/N.K.

22.05.2023

16:30

ŽELIM NAŠU DECU DA VRATIM TRADICIJI I KORENIMA! Glumac Milan Vasić predstavio staru kosovsku pesmu!

Antonio Ahel/ATAImages

Kultura

ŽELIM NAŠU DECU DA VRATIM TRADICIJI I KORENIMA! Glumac Milan Vasić predstavio staru kosovsku pesmu!

Podeli vest

Glumac Milan Vasić, u želji da sačuva stare kosovske pesme od zaborava, u novom ruhu, otpevao je i snimio spot za pesmu "Bolna ljuba, bolna leži" koju je danas promovisao.

Kako je naglasio on je odlučio da kroz stare pesme posvećene Kosovu, porodici i tradiciji približi mlađe naraštaje korenima, jer se kako kaže taj osećaj u današnje vreme izgubio.  

- Odlučili smo da snimamo stare kosovske pesme i biće sigurno sedam, osam pesama. Želim ovoj današnjoj deci da malo više približim lepotu tradicije Kosova, korena, vere, ognjišta i porodice jer je to nešto što se danas izgubilo. Javne ličnosti mnogo više treba da se bave ovakvim stvarima i humanitarnim radom. Jako sam ponosan na ovu pesmu "Bolna ljubav, bolna leži", pevali su je mnogi. Ovo je jedan projekat koji se zove "Čuvajmo svoju tradiciju i poštujmo svoje korene", ja se bavim time jako dugo i baviću se dokle god sam živ - rekao je glumac Milan Vasić.

Inače, spot je sniman na planini Goč u selu Kamenica.  

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija