• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

26.05.2023

10:22

OTKRIVAMO PIKANTERIJE SA SNIMANJA "KAMIONDŽIJA": Pavle Vuisić mrzeo Čkalju, odbijao da snima sa njim, a razlog zbog kojeg ga nije voleo je neverovatan!

printscreen

Kultura

OTKRIVAMO PIKANTERIJE SA SNIMANJA "KAMIONDŽIJA": Pavle Vuisić mrzeo Čkalju, odbijao da snima sa njim, a razlog zbog kojeg ga nije voleo je neverovatan!

Podeli vest

Pavle za života nije otkrio zbog čega je sve vreme bio kivan na svog kolegu, ali jeste njegova supruga Mirjana Vuisić.

Najbolji prijatelji pred kamerama, zakleti neprijatelji kad se one ugase - Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja!

Retko se događa da sa nekim poslovno sarađujete, a da privatno niste u dobrim odnosima. U tome su nas demantovali Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja koji se tokom celog snimanja serije "Kamiondžije" (1972) nisu podnosili, a na malim ekranima su savršeno dočarali uloge najboljih ortaka Paju u Jareta. Pavle za života nije otkrio zbog čega je sve vreme bio kivan na svog kolegu, ali jeste njegova supruga Mirjana Vuisić.

Foto: Printscreen You Tube

Pavle Vuisić

- Čkalja je imao prenaglašenu glumu koja je Pavlu smetala i zbog koje je ključao. Čkalja je bio stopostotni glumac i do krajnjih granica je išao u svojoj glumi, dok Pavle uopšte nije bio glumac. Znao je da kaže: "Ja se ispred kamere samo ponašam". I istina je, celog života se ponašao i glumio prirodno. Moj suprug je tu ulogu prihvatio samo da bi publika videla razliku između njih dvojice, odnosno da pokaže kako treba da se glumi - ispričala je jednom prilikom Mirjana.

Foto: Printscreen You Tube

Miodrag Petrović Čkalja

Kada je Televizija Beograd desetak godina posle premijere prve sezone odlučia da snimi nastavak kultne serije pod nazivom "Kamiondžije opet voze" Pavle nije hteo ni da čuje za to.

- U prvom momentu nije bilo šanse da zajedno sa Čkaljom ponovo stane ispred kamere. Ubeđivali su ga godinu dana. Na kraju je presudio honorar. U tom trenutku smo počeli da gradimo neko imanje. Premerio je plac i izračunao da će ograda koštati 110.000 dinara, tražio je taj iznos za honorar. Producenti su poludeli jer je maksimalni honorar za glavne glumce tada iznosio 12.000 dinara i nije postojala zakonska mogućnost da mu daju više. Samo je odmahnuo rukom. Onda su pronašli način da naprave video-kasete koje će se prodavati gastarbajterima i osigurali mu traženi novac - objasnila je Mirjana.

Foto: Printscreen You Tube

Čkalja i Pavle u seriji "Kamiondžije"

Ona je dodala da je njen suprug bio kavaljer pa nije dozvolio da njegov kolega radi za mali honorar i onda je producentima postavio još jedan uslov.

- Zatražio je da i Čkalji podignu honorar bar na 50 hiljada dinara. Pristali su i na to i tako je snimljen nastavak "Kamiondžija".

Serija je imala ogromnu popularnost u celoj bivšoj Jugoslaviji pa su zbog toga snimljeni i filmovi "Paja i Jare" (1973) i "Kamiondžije ponovo voze" (1984) takođe sa Pavlom Vuisićem i Miodragom Petrovićem Čkaljom u glavnim ullogama.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI

*Gordan Mihić je scenario za "Kamiondžije" napisao po delimično istinitim događajima. On je jednom upoznao čoveka koji je bio vozač i morao je vanredno da polaže neke predmete u školi. To nije mogao u mestu u kojem je živeo pa je otišao u Bosnu i tamo je završio školu
*Kako bi što bolje napisao scenario Mihić je razgovarao sa vozačima kamiona da bi imao što više informacija
*Čkalja i Pavle su tokom snimanja zadavali brojne probleme producentima i režiseru jer su se stalno nešto svađali i kočili snimanje
*Serija je snimana crno-belom tehnikom
*Snimalo se na lokacijama u Beogradu (Petlovo brdo, Đeram pijaca i Kalemegdan)

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija