• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/SrbijaDanas

06.03.2024

15:25

Tuga ne jenjava! Tri meseca je prošlo od sahrane Mihaila Janjuševića, a povodom toga se oglasio brat Boris!

Društvene mreže

Rijaliti

Tuga ne jenjava! Tri meseca je prošlo od sahrane Mihaila Janjuševića, a povodom toga se oglasio brat Boris!

Podeli vest

Boris Janjušević, srednji brat takmičara "Elite" Marka Janjuševića Janjuša, ne može da se nosi sa gubitkom njihovog miljenika Mihaila Janjuševića, koji je sebi oduzeo život vešanjem 25. decembra prošle godine.

Borisa je iznenadila uspomena na koju ga je podsetila društvena mreža Instagram. Naime, na ovoj mreži svakoga dana možete pogledati ono što ste objavljivali prethodnih godina, a baš pre tri godine, Boris se uslikao sa Mihailom na jednoj proslavi i fotografiju objavio na gorepomenutoj mreži.

Foto: printscreen instagram

 

Boris je ponovo podelio fotografiju sa pokojnim bratom, koja ga je dovela do suza.

- Joj, živote moj lepi - napisao je Boris i dodao emotikon belog goluba i emotikon koji plače.

Podsetimo, prošlog meseca je u Prijepolju obeleženo 40 dana od Mihailovog tragičnog samoubistva. Porodica se okupila kako bi odala počast preminulom Mihailu, a pre nego što se vratio na imanje u Šimanovcima, bivši košarkaš je otkrio da bi trebalo uskoro da dobije informacije o rezultatima obdukcije. 

Porodica Janjušević i dan-danas ne može da se oporavi od šoka, a tuga ih razara. Dok se sa istom Janjuš bori u rijalitiju, uz novu izabranicu, Aneli Ahmić, njegov brat Boris svakodnevno objavljuje Mihailove fotografije iz detinjstva i priseća se najlepšeg perioda, tokom kog je uživao sa sada pokojnim bratom Mihailom.

Foto: printscreen instagram

 

Sahrana Mihajla Janjuševića bez popa

Mladi Mihajlo odlučio je da izvrši samoubistvo, što se smatra jednim od najvećih grehova. U ovakvim slučajevima pop ne dolazi na sahranu, osim u iznimnim slučajevima. Najveći smrtni greh koji čovek može da počini je da oduzme sebi život, jer posle toga, kažu, ne može da se pokaje nad svojim činom, kao što može čovek koji ubije drugog čoveka.

Po pravilu Srpska pravoslavna crkva ne služi opelo samoubicama. Ali...

- Izvršiti samoubistvo je smrtni greh, svaki greh Bog oprosti, al' hulu na Duha Svetoga ne prašta, a to počini čovek koji se nikada ne ispovedi i čovek koji izvrši samoubistvo, jer je on pohulio na život, na Duha Svetoga - rekli su za Telegraf iz SPC.

- Ukoliko je u pitanju neki duševni bolesnik, pa ima papire da se lečio, e onda mora to sve da se šalje crkvenom sudu, pa on zaseda da vidi da se tu veća i donese se ta lekarska dokumentacija, e onda možda, u tim slučajevima odobre da se obavi opelo. Inače, ne - objašnjavaju za Telegraf.

Opelo se ne služi ni deci samoubicama, ni nekrštenima

Podsetimo, Mihajlo Janjušević, mlađi brat košarkaša i zadrugara Marka Janjuševića Janjuša preminuo je krajem decembra, a sumnja se da je izvršio samoubistvo u 27. godini. Njegovo beživotno telo pronađeno je u iznajmljenom stanu u centru Beograda gde je živeo, a nakon obdukcije, telo je preuzeo Janjuš, te se odmah potom zaputio u Prijepolje gde je Mihajlo sahranjen 27. decembra prošle godine. 

Sahrana je održana na lokalnom groblju "Dvorine", a ožalošćena porodica je primala saučešće u svojoj kući na Kolovratu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija