• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.04.2022

11:57

OBJAVLJENI NEVIĐENI SNIMCI ALEKA BOLDVINA SA SETA NA DAN PUCNJAVE, samo NEKOLIKO TRENUTAKA pre i posle TRAGEDIJE! Pogledajte DRAMATIČNE TRENUTKE!

AP Photo

Showbiz

OBJAVLJENI NEVIĐENI SNIMCI ALEKA BOLDVINA SA SETA NA DAN PUCNJAVE, samo NEKOLIKO TRENUTAKA pre i posle TRAGEDIJE! Pogledajte DRAMATIČNE TRENUTKE!

Podeli vest

Holivudski glumac Alek Boldvin nesrećnim slučajem 21. oktobra prošle godine usmrtio je direktorku fotografije i ranio reditelja, kada je ispalio hitac iz scenskog pištolja na snimanju filma "Rust" u Novom Meksiku. Šest meseci nakon tragedije, objavljeni su dosad neviđeni snimci trenutaka pre i nakon što je Halina Hačins ubijena na setu. Policija Novog Meksika je objavila sve dosijee povezane sa krivičnom istragom o njenoj smrti

Podsetimo, Halina Hačins (42) je upucana i ubijena u Novom Meksiku 21. oktobra tokom probe za scenu u kojoj je glumac Alek Boldvin zahtevao da izvuče repliku staromodnog revolvera sa ramena futrola za koju mu je rečeno da ne sadrži bojevu municiju.

Pištolj je opalio, ispalivši metak koji je ubio Hačins i ranio Džoela Souzu, reditelja filma. Od tada, šerifova kancelarija u Santa Feu prikuplja dokaze i istražuje okolnosti pucnjave.

Klip, među hrpom dokumenata koje je objavila kancelarija šerifa Santa Fea u Nju Meksiku, snimila je sama Hačinstova na dan pucnjave u montiranoj crkvi na ranču "Bonanca krik". Na njemu se vidi kako Boldvin (64) vežba izvlačenje pištolja na setu, preneo je Njujork post.

Video snimak je očigledno nastao trenucima pre nego što je snimateljka Hačins.

 

Sa Hačinsovom iza kamere, vidi se Boldvin kako sedi na klupi obučen u odeću Divljeg zapada i vežba izvlačenje revolver F.LLI Pijeta 45 Kolt, iz kojeg je ubijena Hačinsova, a ranjen režiser Džoel Souza.

 

 

Policija je prethodno rekla da je Boldvin vežbao pokret koji je zahtevao da uperi pištolj direktno u kameru u trenucima pre fatalnog incidenta. I Hačinsova i Souzda su bili ispred pištolja kad je opalio.

Novi dosijei koji su objavljeni sadrže nove detalje o slučaju, uključujući izveštaj o telefonskom pozivu koji je jedan istražitelj, detektiv Aleksandrija Henkok, imao 3. novembra sa Boldvinom. Glumac je rekao da je povukao mehanizam za okidanje pištolja oko tri četvrtine puta unazad, a zatim pustio, nakon čega je pištolj ispalio, navodi se u izveštaju. Boldvin je rekao detektivu Henkoku da je njegov prst bio na okidaču, ali da nije povukao okidač.

 

 

Detektivka Henkok je napisala je u izveštaju da je pokušala da mu objasni da ako mu je "prst bio na obaraču i ako je palcem povlačio petlić unazad, njegov kažiprst je možda i dalje imao dovoljno pritiska na okidač da ga pritisne".

Snimak sa kamere policajca pokazao je Souzu, u Hitnoj pomoći ubrzo nakon pucnjave, dajući intervju neposredno pre nego što mu je dat lek protiv bolova.

Souza je ranije rekao da se seća da je čuo frazu "hladan pištolj" dok je pripremao scenu,što je značilo da oružje nije napunjeno i da je bezbedno za upotrebu, ali nije se mogao setiti da li je pištolj proveren nakon što se ekipa vratila sa ručka pre incidenta. Režiser je istakao da je čuo glasan zvuk pre pucnjave i shvatio da on i Hačinsova krvare.

"Vežbali smo u crkvi na setu. Izvinite, trudim se. Čuo sam veoma glasan prasak i osećao sam se kao da me je neko udario u rame i onda sam pao. Pogledao sam i video Halinu Hačins kojoj krv curi iz leđa. Da li znaš nešto o tome šta se dešava sa njom? Da li je ona u redu?", rekao je gospodin Souza policajcu.

Snimak se nastavio dok su medicinski stručnjaci počeli da rade na gospodinu Souzi, vadeći mu metak iz tela.

"Da li je Halina još uvek živa? Molim vas, recite mi da je još uvek živa.”

Foto: AP Photo

Halina Hačins

Zamenik je pitao ko je Aleku Boldvinu predao pištolj i da li ima bilo kakvih indicija da je bio napunjen bojevim metakom.

"Sećam se da je oružar glumcu dao pištolj. Dala mu je pištolj i onda se začuo prasak, glasni prasak“, rekao je Souza.

 

Šerifova kancelarija okruga Santa Fe je takođe objavila snimak sa same scene koju su snimali u to vreme. Na snimku se ne vidi smrtonosni hitac. 

Foto: AP Photo

Alek Boldvin

Video je samo deo istražnih fajlova koje je šerifova kancelarija objavila u ponedeljak a u kojima se detaljno opisuje njihova istraga o fatalnoj nesreći. Među drugim dokumentima su fotografije sa mesta nakon pucnjave, snimci sa kamera na telu, fotografije članova ekipe i drugi dokazi.

Niz dokumenata je još u procesu prikupljanja i nisu bila uključena u ovo puštanje u ponedeljak, uključujući balističku informaciju FBI, analizu DNK i otisaka prstiju, izveštaj medicinskog istražitelja i podatke iz Boldvinovog mobilnog telefona, navela je šerifova kancelarija.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17