• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

26.05.2022

20:00

ULOGE LOŠEG MOMKA SU GA ČEŠĆE "PRONALAZILE"! Po ovome ćemo najviše pamtiti čuvenog Reja Liota!

AP

Showbiz

ULOGE LOŠEG MOMKA SU GA ČEŠĆE "PRONALAZILE"! Po ovome ćemo najviše pamtiti čuvenog Reja Liota!

Podeli vest

Glumac Rej Liota koji je preminuo u 67. godini, ostaće upamćen po mnogobrojnim filmskim ostvarenjima.

Svet je ostao iznenađen vešću da je čuveni glumac Rej Liota (67) preminuo. 

Uzrok smrti je još uvek nepoznat, a nezvanična saznanja su da je "otišao" mirno, u snu.

Stekao je ime igrajući veoma jake likove tokom godina, a jedna uloga u kojoj se posebno istakao je i mafijaški klasik "Goodfellas" (Dobri momci) iz 1990. godine.

Takođe je glumio i u prednastavku "Sopranovih", zatim filmu "The Many Saints of Newark", a pridružio se i glumačkoj ekipi treće sezone akcionog trilera "Hanna", gde je glumio negativca Gordona Evansa.

Prvu filmsku ulogu dobio je sa 30 godina u filmu "Something Wild" iz 1986. godine. 

Foto: AP/Photo

Rej Liota

Nije želeo da bude okarakterisan kao neko ko glumi isti tip uloga, pa je birao različite likove, međutim, kako je govorio "loši momci se jednostavno ističu među ljudima", pa su ga uloge lošeg momka i češće "pronalazile".

Poznat je po ulogama u filmovima "Nezakoniti ulazak" (1992), "Operacija Dambo" (1995), "Feniks" (1998), "Banda pacova" (1998), "Hanibal" (2001), "Klopka za muškarce", "Beli prah", iz iste godine, zatim "Bitka u Sijetlu" (2007), "Priča o braku" (2019)...

Jedna od uloga kojima se proslavio došla je na samom početku karijere u filmu "Polje snova" (1989).

Rođen je 18. decembra 1954. godine u Njuarku (Nju Džerzi).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija