• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.02.2023

21:21

NE POSTOJI LEK... Porodica Brusa Vilisa izdala VAŽNO SAOPŠTENJE! Konačno otkrivena prava dijagnoza!

AP/Photo

Showbiz

NE POSTOJI LEK... Porodica Brusa Vilisa izdala VAŽNO SAOPŠTENJE! Konačno otkrivena prava dijagnoza!

Podeli vest

Porodica Brusa Vilisa objavila je da glumac pati od oblika demencije koji se zove frontotemporalna demencija ili skraćeno FTD.

U izjavi objavljenoj u četvrtak, njegova porodica je navela da, iako su vesti "bolne, olakšanje je konačno imati jasnu dijagnozu".

- Danas ne postoje tretmani za bolest, što je realnost za koju se nadamo da će se promeniti u godinama koje dolaze. Kako Brusovo stanje napreduje, nadamo se da se pažnja medija može usmeriti na rasvetljavanje ove bolesti za koju je potrebno mnogo više svesti i istraživanja - navodi se u saopštenju.

Vilisova porodica uključujući suprugu Emu Heming Vilis, bivšu suprugu Demi Mur i njegove ćerke prvi put je otkrila njegovu dijagnozu afazije još 2022. Oni su tada rekli da Vilis pati od zdravstvenog stanja koje utiče na njegove kognitivne sposobnosti i da će uzeti pauzu od glume.

- Brus je oduvek verovao u korišćenje svog glasa u svetu da pomogne drugima i da podigne svest o važnim pitanjima i javno i privatno - navodi se u novom saopštenju njegove porodice.

- U našim srcima znamo da bi kada bi mogao danas, želeo da odgovori tako što će skrenuti globalnu pažnju i povezati se sa onima koji se takođe suočavaju sa ovom iscrpljujućom bolešću i kako ona utiče na tolike pojedince i njihove porodice.

Prema klinici Maio , frontotemporalna demencija je "krovni termin za grupu moždanih poremećaja koji prvenstveno utiču na frontalni i temporalni režanj mozga. Ove oblasti mozga su generalno povezane sa ličnošću, ponašanjem i jezikom.

Vilisova najnovija glumačka zasluga je "Detektiv Najt: Nezavisnost", koji je objavljen u januaru 2023. i treći je deo serije trilera "Detektiv Najt". On takođe ima akcioni film "Assassin" koji bi trebalo da bude objavljen sledećeg meseca.

Vilis i Heming Vilis imaju dve ćerke, Mejbl i Evelin. Sa Demi Mur, on je otac ćerki Rumer, Skaut i Talulah.

Rumer Vilis trenutno čeka svoje prvo dete sa dečkom Derekom Ričardom Tomasom.

- Brus je uvek pronalazio radost u životu i pomagao je svima koje poznaje da učine isto. To je značilo da svet vidi da se osećaj brige vraća njemu i svima nama - dodaje se u saopštenju.

- Tako smo dirnuti ljubavlju koju ste svi delili prema našem dragom mužu, ocu i prijatelju tokom ovog teškog vremena. Vaše kontinuirano saosećanje, razumevanje i poštovanje omogućiće nam da pomognemo Brusu da živi što ispunjenijim životom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zlatko

pre 1 godinu

Moj tata je imao afaziju. Umro je kao biljka. Na kraju nije mogao da guta. Užasan tok bolesti. Napreduje nezaustavljivo. Počinje gubitkom govora, završava se potpunim krahom mozga. Bože pimozi.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija