• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24 sedam/Informer/D.S.

13.03.2023

01:20

NA DODELU OSKARA OTIŠLI MILIONI! Za novi tepih iskeširali čitavo bogatstvo, a evo koliko košta SEKUND reklame!

Showbiz

NA DODELU OSKARA OTIŠLI MILIONI! Za novi tepih iskeširali čitavo bogatstvo, a evo koliko košta SEKUND reklame!

Podeli vest

Poznato je da se na dodelu Oskara izdvaja ogromna suma novca, a sada je isplivao "cenovnik" ove manifestacije!

Statueta iznosi tek oko 400 dolara i urađena je od čvrste bronze, pa pozlaćena dvadesetčetvorokaratnim zlatom

Kao i svaki put do sada, jasno je da će poznate ličnosti i za 95. dodelu Oskara morati ozbiljno da odreše kesu. Ovaj događaj važi za jedan od bitnih, toliko da su zvezde spremne da samo na sebi ponesu milione i ne obazirući se mnogo po kolikim će parama tek da gaze. 

Svojevremeno, Kejt Blančet ušla je u istoriju s najskupljim oskarovskim „autfitom". Dok glumice u proseku potroše oko 10 miliona na stajling, ona i dalje prednjači sa svojim iz 2014. godine, od oko 18 miliona dolara.

Foto: AP/Photo

Lejdi Gaga je, pak, „ostavila svoj trag" s najskupljom ogrlicom ikad nošenom na ovoj dodeli. „Tifanijeva" je bila i izrađena od dijamanata, a iznosila je 30 miliona dolara. 

Čak i oni koji prvi put dolaze, ne prolaze posebno jeftino. Kako je proračunato, na odela i haljine daju i do 266.000 dolara. 

Organizatori, s druge strane, „obrću" i značajno veće cifre ne bi li napravili poseban ugođaj za sve. Prema podacima s „WalletHub-a", bruje dalje strani mediji, ovogodišnji šou nosi cenu od 56,8 miliona dolara. Događaj je i svojevrstan raj za tamošnju, lokalnu ekonomiju.

Los Anđeles, naime, navodno vidi od svega povećanje od 163 miliona.

Kako su im i žurke u okviru čitavog dešavanja važne, ne čudi da su i one papreno skupe. Afterparti „Veniti fera", koji je za mnoge i najeminentniji za posetiti, a odvija se odmah za dodelom nagrada, po paru iznosi oko 80.000 dolara. Odatle, napominje se, kući sigurno ne odlaze praznih ruku ili samo sa „selfi" fotografijama, napravljenim za uspomenu. 
Nosiće vrećicu s poklonima, ukupno vednim 200.000 dolara. 

Nagrada

Što se tiče same nagrade, iako bi mnogi pomislili da je i ona „skupa kao otrov", u odnosu na ostalo - nije baš tako. Pojedinci su uspeli vremenom da ih prodaju za „lepe pare", ali statueta od čvrste bronze pozlaćena dvadesetčetvorokaratnim zlatom iznosi „tek" 400 dolara, tvrdi pomenuti portal. Sa druge strane, kako su godine prolazile, bilo je usvojeno i pravilo da dobitnici moraju da potpišu ugovor o čuvanju nagrada navodeći da, ukoliko žele da je prodaju, prvo moraju da je ponude Akademiji za 1 dolar.

Foto: Tanjug/AP

Statua košta samo 400 dolara

Prema tome, nagrada je ipak najvrednija - u ruci. 

Reklame tokom ceremonije, takođe, mnogima su velika želja. Ali, ukoliko žele da je ispune, sve što treba da urde je da na 30 sekundi „daju" 1,95 miliona dolara. Ovo se, inače, smatra povoljnom ponudom, u odnosu na i do sedam miliona koliko bi neko da na oglašavanje tokom Superboula. 

Tepih

Kao što je već poznato, ove 2023. godine neće biti čuvenog crvenog tepiha prvi put od 1961. Postavljanje istog, međutim, svakako košta oko 24.700 dolara. Boja šampanjca to nikako nije mogla da promeni. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije
Politika

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Sandra Božić čestitala je danas svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april, Dan Vojske Srbije, ističući da Srbija temeljno razvija svoju vojsku kako bi bila sposobna da odgovori na sve izazove.

23.04.2024

12:46

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija