• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.03.2023

07:41

ZAVRŠENA 95. DODELA OSKARA! Film "Sve u isto vreme" odneo 7 nagrada, a ovo su i ostali pobednici!

Tanjug/AP

Showbiz

ZAVRŠENA 95. DODELA OSKARA! Film "Sve u isto vreme" odneo 7 nagrada, a ovo su i ostali pobednici!

Podeli vest

U Los Anđelesu, održana je 95. po redu dodela nagrada američke filmske Akademije, gde je film "Sve u isto vreme" izašao kao apsolutni pobednik, sa čak 7 nagrada.

U Dolbi teatru, u Los Anđelesu, održana je još jedna dodela Oskara. Ovo je 95. po redu dodela nagrada američke filmske Akademije, gde je, po mnogima očekivano, zvezda večeri bio film "Sve u isto vreme". Ovo filmsko ostvarenje rediteljskog i scenarističkog dvojca Danijela Kvana i Danijela Šajnerta, odnelo je čak 7 nagrada.

Istovremeno, ovo je jedini film uz "Na zapadu ništa novo" koji je od 10 konkurentskih naslova uspeo da ostvari izvestan uspeh. Hvaljena ostvarenja "Trougao tuge", "Duhovi ostrva", "Elvis" i "Tar" i "Fablemanovi" svojim tvorcima nisu doneli nijednu nagradu Akademije, dok su "Top Gan: Maverik", "Žene govore" i "Avatar: Put vode" nekako uspeli da ne odu kući praznih ruku.

Ceremoniju je treći put po redu, dirigovao voditelj i komičar Džimi Kimel, koji je odmah na početku zadivio publiku, spustivši se padobranom na scenu. Dodelu nagrada počeo šalama na račun okupljenih glumaca i filmadžija, uključujući Nikol Kidman, Meta Dejmona i Stivena Spilberga. Kimel je takođe čestitao i 16 nominovanih umenika koji su prvi put predloženi za ovu nagradu među kojima su bili i Mišel Jou, Kolin Farel, Ki Kvan, Džemi Li Kurtis i Brendan Frejzer (kao da je predvideo)...

A ovo su svi pobednici sinoćne dodele Oskara:

04:33 Najbolji film godine je...

Najbolji film je "Sve u isto vreme". Odavno nismo imali film koji je osvojio čak sedam Oskara i izdominirao na ceremoniji.

Foto: Reuters

Huy Quan

Nominovani su bili i:

"Na zapadu ništa novo", "Avatar: Put vode", "Duhovi ostrva", "Elvis", "Fabelmanovi", "Tar", "Top Gan: Maverik", "Trougao tuge", "Žene prijačaju".

Nagradu je predstavio Harison Ford.

04:27 Najbolja glumica

U kategoriji za najbolju glumicu nominovane su bile Kejt Blančet - "Tar", Ana de Armas - "Plavuša", Mišel Jou - "Sve u isto vreme", Mišel Vilijams - "Fabelmanovi" i Andrea Rajzboro – "Za Lesli".

Oskar je otišao u ruke Mišel Jou! Tako su od četiri glumačke nagrade, tri otišle u ruke ekipe "Sve u isto vreme".

- Za sve devojčice koje izgledaju kao ja, ovo je za vas. Ovo je dokaz da se snovi ostvaruju. I dame, nikad ne dozvolite da vam neko kaže da je vaše vreme prošlo. Ne bih stajala ovde da nije A24 studija, naših reditelja i cele ekipe. Moram da posvetim ovu nagradu mojoj majci, svim mamama  na svetu, jer one su superheroji i bez njih ničeg ovde ne bi bilo.

- Ona ima 84 godine i danas me gleda u našem rodnom mestu u Maleziji. Donosim ti ovu nagradu kući. Hvala Akademijo, ovo je istorija koja se piše - rekla je glumica (60).

Mišel Jou ćemo uskoro videti u novim nastavcima "Avatara" i ekranizaciji romana Agate Kristi.

Foto: Tanjug/AP

oskar

04:22 Najbolji glumac

Ostale su još samo tri nagrade, i to one najvažnije. Predstavile su ih Hale Beri i Džesika Čestejn...

Nominovani su bili Ostin Batler - "Elvis", Kolin Farel - "Duhovi ostrva", Brendan Frejzer - "Kit", Pol Meskal - "Posle sunca"i Bil Naj - "Živeti".

Nagradu je odneo Brendan Frejzer! Ovo je njegova prva nominacija, prvi Oskar i veliki preokret u njegovoj karijeri i životu. A Holivud voli povratnike.

- Hvala Akademiji na ovoj časti i studiju A24 što su odlučili da naprave ovako riskantan film. Gospodo, vi imate srca kitova - rekao je on.

04:12 Drugi Oskar za dvojac

Idris Elba i Nikol Kidman objavili su dobitnika za najbolju režiju.

Među nominovanima su Martin MekDona ("Duhovi ostrva"), Ruben Ostland ("Trougao tuge"), Stiven Spilberg ("Fabelmanovi"), Tod Fild ("Tar") i na kraju Danijel Kvon i Danijel Šajnert ("Sve u isto vreme").

Oskara su dobili Kvon i Šajnert za "Sve u isto vreme". U datom trenu, ovaj film je imao pet Oskara.

04:08 Prvi Oskar, a tek drugi film

Nakon sati i sati snimljenog materijala, neko mora da odluči šta će se od sveg tog materijala naći u filmu. Nominovani za najbolju montažu bili su filmovi "Duhovi ostrva", "Sve u isto vreme", "Elvis", "Tar" i "Top Gan: Maverik", tj. montažeri koji su ih potpisali.

Četvrti Oskar dobio je film "Sve u isto vreme", to jest Pola Rodžers i to sasvim zaslužno za izvanredan posao. A ovo je, kako je sam istakao, tek njegov drugi fim.

04:00 In memoriam

Leni Kravic izveo je na klaviru svoju čuvenu pesmu "All my life" dok su se na ekranu iza njega nizala sećanja na radnike filmske industrije koji su preminuli prošle godine - Godar, Đina Lolobriđida, Andžela Lensberi...

03:56 Ni Gaga, ni Rijana

Ni Lejdi Gaga, ni Rijana - nagradu za najbolju originalnu pesmu dobila je numera "Natu, natu" i ekipa filma "RRR", koju smo mogli da čujemo tokom ove ceremonije, a koja je vrlo brzo postala viralna na društvenim mrežama.

Foto: printscreen youtube

Lejdi Gaga, dodela Oskara 2023.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija