• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tamara Matić

17.10.2019

08:59

ŠOK INTERVJU MIRE ŠKORIĆ: Kija i Luna mi nikad neće biti koleginice! A evo šta je rekla o Karleuši!

Estrada

ŠOK INTERVJU MIRE ŠKORIĆ: Kija i Luna mi nikad neće biti koleginice! A evo šta je rekla o Karleuši!

Podeli vest

Mira Škorić kaže da joj pobednice "Zadruge" Kija Kockar i Luna Đogani nikad neće biti koleginice! Folk zvezda smatra da danas svako može da snimi pesmu, ali da to ne znači da se može nazvati pevačem

Mira ističe da nema ništa lično protiv rijaliti zvezda, ali da ipak mora da se zna neki red na estradi.

- Kiju i Lunu ne smatram svojim koleginicama! Pa svako danas može pesmu da snimi. Luna je lepa i talentovana, ali mora još mnogo da radi. Ona može da nadmaši uspeh svojih roditelja i grupe "Fanki dži", ali samo ako bude imala jaku volju i ako neprestano bude radila na sebi.

A Kija?

Zalutala
Kija se izborila za sebe i ja to cenim, ali mislim da je zalutala u muzičke vode
Mira Škorić

- Ona se izborila za sebe i ja to cenim, ali mislim da je zalutala u muzičke vode. Vrlo je pametna, prirodna i lepa, ali je problem što će na estradi opstati samo oni koji vrede i koji su brutalno talentovani. Shvatite ljudi, vraća se vreme ozbiljnih pesama.

Ne pratiš trendove kao tvoje koleginice koje su snimale duete sa Bubom, Jalom i Rastom?

- Poštujem sve pravce, ali smatram da nema ništa bez dobrog narodnjaka. To ćemo i dokazati na mom koncertu 22. oktobra u beogradskom Centru 'Sava'. Pesme koje sam ja snimala od 1988. godine i dan-danas traju.

Foto: Informer HIT

Slušaš li barem te nove pesme koje su sada u trendu?

- Ne, jer to nije sfera mog interesovanja. Sve to kratko traje. Više volim da slušam Draganu Mirković, ženu koja ima dosta koncerata, ne samo u Srbiji već i u dijaspori. Pesme koje je snimila pre 35 godine i dalje se slušaju, a takve numere se, nažalost, više ne prave. Često pevam njene pesme na nastupu.

Rak je neizlečiv, prati te ceo život


Kako si uspela da pobediš rak protiv koga si se borila 15 godina?

- Užasno mrzim kada neko kaže da je 'pobedio rak', jer te ta bolest prati ceo život. Ja se sada savršeno osećam. Dugo sam krila od svih šta proživljavam, jer nisam želela da me bilo ko sažaljeva. Svojevremeno sam lagala svoju porodicu, pričala im da sam u inostranstvu, a zapravo sam bila na par kilometara od kuće, ležala na onkologiji, gde sam četiri puta operisana. Ono što mene najviše brine jeste što se karcinom širi kao epidemija gripa i što ga često deca dobijaju.

A da li na nastupima izvodiš i Cecine pesme, sa kojom si prekinula dugogodišnje prijateljstvo?

- Pa ne. U poslednje vreme najviše pevam svoje pesme.

Dosta si bliska sa Jelenom Karleušom. Tražiš li nekada od nje savet?

Fajterka u duši
Ako sam na nekog fizički nasrnula, onda je to bilo sa debelim razlogom
Mira Škorić

- Jelena je neko ko ima najviše ideja na ovim prostorima i neko ko pomera granice. Niko ne može da joj stane na crtu. Daje mi savete i mnogo toga sam primenila, ali konačne odluke uvek donosim ja. Ipak sam 30 godina u poslu, sve znam kako i šta treba.


Sa kim se još družiš sa estrade?

- Čujem se redovno sa mojom kumom Anom Bekutom. Uvek mi daje dobronamerne savete. Imam podršku meni dragih ljudi sa estrade, a hejteri me ne zanimaju. Njih ima koliko hoćeš, ali ja se ne opterećujem.

Da pređemo na druge teme. Da li je bilo situacija u karijeri da si jedva izvukla živu glavu?

- Bilo je saobraćajnih nesreća i sam Bog me je sačuvao. Pamtim jedan udes u Srbiji još početkom devedesetih, kada smo se isprevrtali u kolima. Tada sam rekla sebi: gde god da putujem kolima - odsad ja vozim.

Foto: Informer DN

Anastasija će biti veća zvezda od Cece

Izjavila si da se sa Cecom nikad nećeš pomiriti. Da li ste se srele u skorije vreme?

- Ne srećemo se. Nema potrebe ni da se mirimo, niti da se srećemo.

Jesi ispratila da se nedavno na sudu pomirila sa Karleušom?

- Ne bih komentarisala ništa oko tih stvari.

Kakva ti je Cecina ćerka Anastasija?

- Ona je jedna divna devojka, vrlo talentovana i nadmašiće uspeh svoje majke. Biće velika zvezda i ide sjajnim putem. Drago mi je što ima svoj pravac, koji je drugačiji od svega što se danas sluša.

Kako teku pripreme za koncert u Centru "Sava"?

- Tonske probe traju i između pet i sedam sati dnevno. Želim da tog 22. oktobra proslava mojih 30 godina karijere izgleda drugačije od standardnih koncerata. Rešila sam i da oživim pesme koje su malo zaboravljene. Sviraće orkestar Bobana Kopunovića, a na sceni će nas biti 24. Uz tonske, imam i kondicione pripreme. Treniram, ipak sam ja gospođa na pragu šeste decenije. Imam dva trenera Dušana i Andreja, sa kojima vežbam 'brazilsku džijudžicu'. To je dobra veština jer pomaže ženama da nauče kako treba da se ponašaju u samoodbrani. Baš mi to prija.

 

 

Ti si poznata kao neko ko voli da se s vremena na vreme fizički obračuna?

- Mene su mediji tako okarakterisali. Ako sam na nekog fizički nasrnula, onda je to bilo sa debelim razlogom. Sada ne može niko da me iznervira, ne dozvoljavam.

Zašto nisi zakazala koncert u Areni, da li je to možda bio preveliki zalogaj?

- Evo, iskreno ću ti reći. Arena je fenomenalan prostor, ali sportski. Ono što ja želim 22. oktobra ne može da se izvede nigde osim u Centru "Sava".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija