• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

12.01.2020

22:11

UBICA KRALJA NARODNE MUZIKE NESTAO?! Misterija na suđenju za smrt Šabana Šaulića!

Estrada

UBICA KRALJA NARODNE MUZIKE NESTAO?! Misterija na suđenju za smrt Šabana Šaulića!

Podeli vest

Alsin Levent (36), koji se sumnjiči da je kolima usmrtio Šabana Šaulića (67) i njegovog klavijaturistu Mirsada Kerića (43) u februaru prošle godine, nestao je iz grada Gitersloa, gde je donedavno živeo

Suđenje za ovaj slučaj još nije počelo i niko ne zna razlog za odugovlačenje procesa, a nestanak glavnog i jedinog krivca za izazivanje saobraćajne nesreće samo će dodatno iskomplikovati stvari. Prema pisanju nemačkih medija, sve u vezi sa Alsinom drži se u tajnosti jer iz suda niko ne želi da komentariše postupak koji je u toku.

Optužnica podignuta

- U međuvremenu, kako se priča, on više ne živi u Giterslou. Direktor Okružnog suda u tom gradu nije imao odgovor na pitanje zašto se toliko dugo čeka na početak suđenja - piše nemački portal NW i dodaje: - Suđenje će biti održano, naravno u Girterslou, ali je jedino pitanje kada će to da se desi. Prošlo je pola godine od podizanja optužnice, a još uvek nije poznat datum suđenja koje se s pažnjom čeka u Srbiji. Istraži tužilac Kristof Makel problem u kašnjenju početka procesa vidi u Okružnom sudu u Giterslou, a dodao je da je porodica „postala nestrpljiva“ jer ubica još nije došao pred lice pravde - piše ovaj sajt.

NA ISTI DAN KADA I NEDA ARNERIĆ Preminula Ogla Stojković, supruga legendarnog glumca

UČESNICA RIJALITIJA PRONAĐENA MRTVA! Roditelji su pokušali da joj daju veštačko disanje, ali NIJE JOJ BILO SPASA! Ova lepotica sada je među anđelima... (VIDEO)

Zanimljivo je da je isti istražni tužilac, Kristof Makel, u maju 2019. dao izjavu za medije, u kojoj je rekao da je Alsin Levent dostavio svoju adresu sudu i da ne postoji mogućnost bekstva. Očigledno, njegove procene su bile pogrešne. Ni Turčinov advokat Jerit Šol nije hteo da obelodani gde se nalazi njegov klijent jer su mu, kako je tvrdio, u međuvremenu upućene brojne pretnje smrću. - Prema podacima koje je istraga do ovog trenutka utvrdila, Leventu se na dušu stavlja nemarna vožnja kojom je ubio dve osobe. Budući da je vozio pod dejstvom alkohola, nema sumnje da će se ponovo naći iza rešetaka, to jest, mora da računa na zatvorsku kaznu. Nalazi obdukcije ne ukazuju na to da Šaulić, koji je sedeo na suvozačevom mestu, i Kerić, koji je upravljao „seat ibicom“, nisu bili vezani. Ovaj podatak biće izuzetno dragocen u momentu izricanja presude Leventu - objavili su nemački mediji. Pozvali smo porodicu Šaulić za komentar, ali nismo uspeli da stupimo u kontakt s njima.

Foto: Informer.rs/Saša Kostić

Dvojica mrtvih

Podsetimo, kralj narodne muzike nastradao je 17. februara 2019. u blizini nemačkog grada Bilefelda, kada je na automobil „seat ibica“, u kojem je Šaban bio, naletelo drugo vozilo velikom brzinom. Šaulić je neko vreme bio svestan, ali je preminuo u bolnici, dok je njegov klavijaturista Mirsad umro posle nekoliko dana provedenih u komi. S njima dvojicom u kolima je bio i pevačev menadžer i kum Slobodan Stojadinović, koji je zadobio višestruke povrede i drugo se oporavljao u bolnici.

NAPRAVIO NIZ PREKRŠAJA: Turčin vozio pijan i drogiran, i to ukraden auto

Levent je, prema ranijem pisanju medija, na dan nesreće koju je izazvao bio pod dejstvom alkohola i droge, nije imao vozačku dozvolu i ukrao je kola od prijatelja.

- Tokom istrage, nedvosmisleno je potvrđeno da je 17. februara 2019. godine bio pod dejstvom alkohola i droge (kanabis). Automobil kojim je upravljao pripada njegovom prijatelju, a on ga je bez pitanja pozajmio - kazao je državni tužilac iz Bilefelda Kristof Makel.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17