• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.06.2020

16:59

ŽELJKO MITROVIĆ USPEO NEMOGUĆE! Ekstremni sportisti će se oduševiti ovim njegovim IZUMOM, a strani turisti će HRLITI U SRBIJU! (FOTO/VIDEO)

Estrada

ŽELJKO MITROVIĆ USPEO NEMOGUĆE! Ekstremni sportisti će se oduševiti ovim njegovim IZUMOM, a strani turisti će HRLITI U SRBIJU! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Ovim izumom ćemo oduševiti svet!

Vlasnik televizije "Pink", Željko Mitrović odlučio je da pokaže još jedan svoj izum, te ga je danas predstavio javnosti.

Željko Mitrović je naime, uspeo da izvede bezbedan parasejling na kopnu sa pokretne hidraulične platforme za poletanje i sletanje.

"NE ZNAM ŠTA ĆE CECA, JA SAM SE SNAŠAO!" Željko Mitrović se našalio na račun toga što je pevačica postala BAKA! Smislio NOVI NADIMAK i nasmejao sve (FOTO)

 

PALA ZADNJA KLAPA "CRVENOG MESECA!" Željko Mitrović, Roman Matejić, Glumci... Sinoć je velikom žurkom obeležen kraj snimanja istorijskog spektakla!

Foto: printscreen instagram zeljkomitrovic

- Bez obzira što su mi svi eksperti govorili da nije moguće realizovati bezbedan parasejling na kopnu sa POKRETNE hidraulične platforme za poletanje i sletanje, ja izvedoh jutros let i pružam sve garancije da je moj sistem apsolutno bezbedan! Uskoro Turbo mlaznice i flying car - napisao je Željko Mitrović na svom Instagramu, a kako je izgledao taj momenat pogledajte u video snimku u okviru teksta.

- Danas ćete prisustvovati mom prvom letu sa ove platforme, konačno je došao taj dan posle nekoliko dana pripreme. Ovo je, ja bih rekao, prva hidraulična platforma u svetu za poletanje i sletanje, zapravo za ono što se zove kopneni parasejling, ali sa platformom. Znači, koliko mi znamo, to niko u svetu nije izveo, jeste sa padobranom koji vuku džipovi u pustinJi, ali još niko nije projektovao hidrauličnu platformu koja može relativno bezbedno da omogući poletanje i sletanje padobranom. Pošto nije bilo drugih dobrovoljaca, ja sam pilot koji će to izvesti. Sve to radimo jer planiramo da ovo zaštitimo i ponudimo u komercijalne svrhe, zato što je parasejling do sada bio moguć samo na vodi, tačnije moru, pre svega zbog plovidbene jednostavnosti i zbog toga što je mogućnost manipulacije svakog čamca 360 za razliku od ovakvih platformi. Ali svejedno, rešili smo sve problem koji su na kopnu mnogo izraženiji - različita strujanja, ruže vetrova i sve ostalo što značajno opterećuje ovu vrstu plovidbe u vazduhu - rekao je Željko neposredno pre probne vožnje.

 

Osim što sama po sebi predstavlja pravo otkriće, hidraulična platforma će Mitroviću biti osnov za testiranje turbo mlaznica za kretanje u vazduhu i na kopnu.

- Dakle, ovo sve radimo ne samo da bismo komercijalizovali ovu vrstu usluge, nego i da bismo omogućili testove i eksperimente u vazduhu sa mlaznicama. Mlaznice su jedan od mojih najznačajnijih patenata, ima ih dve, jedna stoji u jednoj, druga u drugoj ruci. Za one koji voze skejtove, rolere i bajseve, ovo će biti velika pomoć zato što sa velikom potisnom snagom mogu da se postignu veoma velike brzine, ako ste na točkovima gde nema velikog trenja. Nama je ovo potrebno i da bismo vršili eksperimente u vazduhu zato što pretpostavljamo da ćemo sa ovim mlaznicama moći da ispravljamo i definišemo pravac kretanja bez obzira na ružu vetrova - rekao je Željko.

 

Pogledajte video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija