• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.06.2020

19:40

ŽELJKO MITROVIĆ SUTRA TESTIRA SVOJ NOVI PATENT! Obavljene poslednje pripreme - turbo mlaznice za kretanje u vazduhu i na kopnu!

Estrada

ŽELJKO MITROVIĆ SUTRA TESTIRA SVOJ NOVI PATENT! Obavljene poslednje pripreme - turbo mlaznice za kretanje u vazduhu i na kopnu!

Podeli vest

Poslednje pripreme

Nakon što je nedavno uspešno testirao pokretnu hidrauličnu platformu za kopneni parasejling, vlasnik "Pink Media Group" Željko Mitrović nastavlja da razvija i unapređuje dodatke za ekstremne sportove.

Naime, Željko je 11. juna uspeo da uspešno poleti i sleti na hidrauličnu platformu sa vitlom, njegov patent koji je prema našim saznanjima prvi u svetu. Tom prilikom, Željko je najavio da će uskoro testirati još jedan patent – turbo mlaznice, koje bi mogle biti pravo otkriće za sve one koji voze skejt, rolere ili bicikl.

Mlaznice u potpunosti bile spremne za testiranje, a jedino na šta se čekalo su adekvatni vremenski uslovi. S obzirom na to da je sa lepim vremenom i taj poslednji uslov ispunjen, Željko je danas obavio poslednje pripreme i najavio na svom Instagram profilu da će turbo mlaznice testirati koliko već sutra, na asfaltiranoj, profi stazi.

Željko je objavio kratak video na kom vozi skejt upravo uz pomoć ovih turbo mlaznica, a iako je to bila samo pripremna vožnja, jasno se videla brzina koju skejt postiže uz pomoć ovog dodatka.

- Poslednje radioničke probe sa mlaznicama pre sutrašnjeg testa na profi stazi! – napisao je Željko uz video.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Poslednje radioničke probe sa mlaznicama pre sutrašnjeg testa na profi stazi!

A post shared by Zeljko Mitrovic (@zeljkomitrovic) on Jun 28, 2020 at 7:26am PDT

Za nepuna dva sata, Željkov video pogledalo je više od 25.500 Instagram korisnika, a broj pregleda nastavlja da raste iz minuta u minut.

Podsetimo, je Mitrović za ovo leto najavio desetak patenata, a istakao je da su jedan od najznačajnijih turbo mlaznice. Prema njegovim rečima, pokretna hidraulična platforma za parasejling ne samo da je otkriće sama po sebi, već će predstavljati i osnov za testiranje turbo mlaznica za kretanje u vazduhu i na kopnu.

- Dakle, ovo sve radimo ne samo da bismo komercijalizovali ovu vrstu usluge, nego i da bismo omogućili testove i eksperimente u vazduhu sa mlaznicama. Mlaznice su jedan od mojih najznačajnijih patenata, ima ih dve, jedna stoji u jednoj, druga u drugoj ruci. Za one koji voze skejtove, rolere i bajseve, ovo će biti velika pomoć zato što sa velikom potisnom snagom mogu da se postignu veoma velike brzine, ako ste na točkovima gde nema velikog trenja. Nama je ovo potrebno i da bismo vršili eksperimente u vazduhu zato što pretpostavljamo da ćemo sa ovim mlaznicama moći da ispravljamo i definišemo pravac kretanja bez obzira na ružu vetrova – rekao je Željko pre dve nedelje.

Procene su da bi uz turbo mlaznice skejt mogao da razvije brzinu značajno veću od 100 kilometara na čas, a Željko će ovu pretpstavku testirati upravo sutra na profi stazi. Verujemo da će ovo otkriće, ali i hidraulična platforma za parasejling, biti prava poslastica za sve ljubitelje ekstremnih sportova i adrenalina. Ne treba zaboraviti ni to da Željko uveliko radi na novom patentu – letećem automobilu (flying car), koji je najavio već za 1. avgust, dok će probnu vožnju iznad Beograda izvršiti u periodu od 1. do 7. avgusta.

Ovo su samo neki od patenata koje je Željko pripremio za ovo leto, a nama ostaje da vidimo šta će pokazati sutrašnje testiranje turbo mlaznica, ali i šta će sve još Željkova ljubav prma inovacijama i ekstremnim sportovima doneti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija