• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

03.03.2021

11:55

EKSKLUZIVNO! MIRKA VASILJEVIĆ: Čujem da me Vujadin vara, ali NE VERUJEM! On će biti na gubitku ako... Ja sam kriva što se NISMO VENČALI...

Estrada

EKSKLUZIVNO! MIRKA VASILJEVIĆ: Čujem da me Vujadin vara, ali NE VERUJEM! On će biti na gubitku ako... Ja sam kriva što se NISMO VENČALI...

Podeli vest

Mirka Vasiljević je već sa 18 godina našla svog princa Vujadina Savića i ubeđena je da će s njim ostariti. Glumica je toliko sigurna u njihovu ljubav da ne veruje u priče koje kolaju već neko vreme - da joj je fudbaler neveran!

- Ne strepim da će me Vujadin prevariti. Ne volim da živim u strahu, to razara čoveka. Oboje smo poznate ličnosti, pa i da se desi tako nešto - sve bi izašlo na videlo. Džaba nam i brak i troje dece ako nemamo uzajamno poverenje. Dokle god ne vidim svojim očima, neću se opterećivati. Vujadin će biti na gubitku ako me prevari, a ne ja, jer se sve vreme dajem maksimalno - priča glumica u svojoj prvoj velikoj životnoj ispovesti za Hit.

Prvi poljubac
Prvi poljubac sam imala na snimanju filma "Anđeli 2". Bilo mi je baš stresno, sve vreme sam bežala od Gorana Jevtića

Mirka Vasiljević

Glumica i fudbaler su 12 godina zajedno i imaju troje dece - Andreja (10), Adrijanu (8) i Mihajla (7).

- Odlučila sam da rano postanem majka i da Vujadin bude otac moje dece jer želim da s njim provedem ceo život i umrem sa njim! Sazrevali smo zajedno, doživljavali uspone i padove u karijeri... Naučili smo da se sporazumevamo pogledom i bez veze je da ovoliko ulaganje u našu vezu jednog dana padne u vodu. Nadam se da se nećemo nikada rastati - priča Mirka i napominje da je u fudbaleru pronašla sve što joj je potrebno:

- Ne bih mogla da zamislim sebe pored drugog muškarca! Nikada o tome nisam ni razmišljala, prosto nisam imala potrebu. Kada imamo neki problem, porodično se okupimo i rešimo ga. Ne ćutimo kada su u pitanju ni lepe, ni ružne stvari. Rekla sam mu sve što mi je smetalo i s vremenom je naučio kako to da kanališe. Ima stvari koje sam i ja korigovala, a koje su njemu smetale.

Iako su više od deceniju zajedno, još se nisu venčali. Mirka nam je otkrila pravi razlog:

Vređali je
Nakon "Anđela" zvali su me razni ljudi i govorili da sam ružna i katastrofalna glumica. Zato sam potražila pomoć psihologa
Mirka Vasiljević

- Ja sam glavni krivac što se još nismo venčali. On je vrlo brzo, još na početku našeg zabavljanja, hteo da napravimo veliku svadbu, a ja sam u tom trenutku već bila u drugom stanju. Imala sam mučnine, često sam povraćala i rekla sam mu da mi je na prvom mestu da iznesem trudnoću kako treba i da ne mogu da se opterećujem svadbom. Želela sam da sve to prođe, da liniju dovedem u red, pa onda može svadbeno veselje. Međutim, ubrzo sam ostala drugi put trudna, pa zatim i treći, a Vujadin i ja smo imali sve manje vremena za nas jer smo svu pažnju i energiju usredsredili na decu. Dok smo rekli keks, prošlo je 12 godina!

Lepa glumica kaže da će svadbe sigurno biti, i to baš onako kako je Vujadin zamislio:

- Rekao mi je da sam preterala koliko sam izmišljala razloge da se ne venčamo, ali to će se sigurno desiti, i to u najskorijoj budućnosti. Vujadin nije u fazonu da sa kumovima odemo kod matičara i da se venčamo. On hoće da to bude prava srpska svadba, sa svim običajima i muzikom. Hoćemo da prisustvuju naše bake i deke, ali i mnogobrojna rodbina i prijatelji iz Srbije i inostranstva.

Foto: HIT dodatak/informer

Mirka sa decom


Sudbinska ljubav

Atraktivna brineta otkriva da sportistu poznaje još od svoje druge godine!

- Roditelji su me često kao malu vodili na Zlatibor. Tamo su i Vujadinovi roditelji imali vikendicu. Na toj planini se tada malo gradilo i sva deca su se skupljala na istim mestima, tako da smo se Vujadin, njegov brat Uroš i ja igrali od najranijeg detinjstva. Vujadina sam često sretala u njegovoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" jer sam tu imala časove folklora. Bio je mangup, voleo je da bude u hodnicima, da dobacuje devojkama i da stalno nešto komentariše. Pohađali smo istu srednju školu, pa smo tu i nastavili druženje.

Na Kipru se družila sa Cecom

Mirka je jedno vreme živela na Kipru, gde je Vujadin igrao fudbal. Tamo je prošle godine srela Cecu Ražnatović, koja u Aja Napi ima kuću.

- Na Kipru je sasvim normalno da pijete kafu u jednom gradu, ručate u drugom, a večerate u trećem jer je malo ostrvo. Susret sa Cecom je bio spontan. Vujadin i ja smo tog dana otišli u Aja Napu i slučajno smo na plaži sreli Cecu, njenu sestru Lidiju i sestriće. Pridružili smo im se i proveli ceo dan zajedno. Moja deca su se igrala sa Lidijinom decom, a mi stariji smo pričali. Vujadin je pričao sa Lidijinim suprugom o fudbalu, ja sa Cecom i Lidijom o ženskim stvarima. Pričale smo i kako je korona uticala na njen i na moj posao.

Mirka nam je otkrila trenutak kada su Vujadin i ona prevazišli prijateljski odnos i uplovili u ljubavnu vezu.

- Otišla sam na 18. rođendan drugarice. Ceo splav je bio pun Zvezdinih navijača i fudbalera, koji su slavili prvo mesto u šampionatu. Pri povratku kući, na izlazu sam videla Vujadina i mahnula mu. U prvom trenutku me nije prepoznao jer smo bili daleko, ali kada sam mu se približila, oduševio se i rekao mi da će me zvati sutradan na kafu. Mislila sam da je to rekao onako usput, ali ispunio je obećanje. Od tog dana počeli smo stalno da se dopisujemo, brzo smo se smuvali i shvatili da smo jedno za drugo - priča glumica i dodaje da je Vujadinu na startu rekla šta očekuje od njega:

- Očitala sam mu bukvicu i rekla da nisam devojka za zezanje i za jedno veče. Po tom pitanju sam kao moja majka i tetka, ako se zaljubim u nekog, to je onda za ceo život. Bila sam mu previše dosadna u tom momentu, ali me je pažljivo slušao. Rekao je da se slaže sa mnom.

Tako je i bilo. Veza im je od samog starta ozbiljna i odmah su rešili da postanu roditelji. Imaju troje dece, a planiraju i četvrto!

Foto: HIT dodatak/informer

Zbog Koje napustila manekenstvo

Mirka kaže da je Nikola Kojo imao veliki uticaj na nju:

- Nikolu doživljavam kao filmskog oca, ne samo zato što je igrao mog tatu u filmu "Mi nismo anđeli 2" već i zato što sam od njega mnogo naučila tokom snimanja. Tada sam i odlučila da ću se baviti glumom i zato sam napustila manekenstvo i voditeljstvo.

- Deca nas dosta forsiraju da im poklonimo psa, a ja sam u fazonu da je bolje da im poklonimo još jednog brata ili sestru. Psa bih ionako ja čuvala na kraju... Vujadin i ja se ne bismo bunili da dobijemo još jedno dete, zato što bi nam sinovi i ćerka pomagali u čuvanju. Ali videćemo, pošto ni sa ovo troje nije lako finansijski...

Odrasla u Nemačkoj

Mirka se zbog Vujadinove fudbalske karijere često selila, ali je još u detinjstvu navikla da živi na relaciji Srbija-Nemačka.

- Dobar deo detinjstva provela sam kod bake Živke i deke Dragana u Nemačkoj, naročito početkom devedesetih, kada je u našoj zemlji bila inflacija. Tamo sam u jednom gradiću u blizini Štutgarta počela da idem u vrtić i tamo sam savladala nemački jezik. Ipak, školovanje sam započela u Beogradu.

Bila je jedinica do desete godine, kad je dobila brata Nikolu.

- Želela sam brata, da se moja ženska pozicija u porodici ne bi ugrozila i da ta princeza, koja je roditeljima bila na prvom mestu, ne padne s trona. Bila sam devojčica koja je od malih nogu volela da se doteruje i sprema, a s druge strane, uvek sam se više družila sa dečacima i volela sam muške igre. Možda je i to razlog što sam želela brata.

Pohađala je Osnovnu školu "Kralj Petar Prvi" u centru Beograda, a najlepše sećanje iz tog perioda nosi na učitelja Ljubišu Budimira Budu.

Celog života navijam za Zvezdu

Mirka je od malih nogu vatreni navijač Crvene zvezde:

- Od ranog detinjstva volela sam muške stvari, pa tako i fudbal. Stalno sam terala mamu da me vodi na utakmice Crvene zvezde. Toliko glasno sam navijala noseći dres koji mi je tada bio kao haljina da su me čuli novinari na travi i slikali me. Sutradan sam zbog te slike bila izabrana za zaštitno lice kampanje "I ja sam zvezdaš". U petom i šestom razredu su me ponekad zvali da vodim konferencije za novinare Crvene zvezde!

- Roditelji su hteli da idem u kvalitetnu školu, pa sam iz Zemuna, gde smo živeli, svakog dana putovala do centra grada. Zahvalna sam bivšem učitelju Budi, koji nas je naučio da budemo disciplinovani, odgovorni i vredni. Bio je specifičan po tome što nas je, umesto na rekreativne nastave i izlete, vodio na selo da gledamo kako se oplode krave i kako se postupa sa životinjama. To nam je svima bilo zanimljivo.

Već u prvom razredu počela je da igra folklor u kulturno-umetničkom društvu "Talija".

- Prvih nekoliko nedelja drugari iz škole su me zadirkivali što idem na folklor i nosim opanke kao da sam sa sela. Bila sam prvi član tog kluba i igrala sam folklor punih 11 godina. Sa njima sam proputovala mnogo zemalja. Bili smo po mesec dana u Meksiku i na Tajvanu. Sada kada Vujadin i ja odemo na neku svadbu, svi me teraju da igram kolo!

Tokom NATO bombardovanja 1999. Mirka je imala devet godina. Sa porodicom je svih 78 dana živela u podrumu.

Foto: HIT dodatak/informer

- Sećam se da sam tada bila kod drugarice na rođendanu, koji je pravila u "Meku" na Terazijama. Mama je došla po mene i rekla mi da moramo hitno da idemo. Otišle smo do stana i uzele najosnovnije stvari. "Živimo na 18. spratu, nije bezbedno da budemo u zgradi toliko visoko", rekla mi je. Kompletna moja porodica, nas 11, otišli smo u podrum kuće u Zemunu koju smo u tom trenutku zidali i nije bila završena. Srećom, to je bio veliki podrum sa čak devet prostorija. Tu smo imali i kuhinju, i sobu za garderobu, i spavaće sobe... Bio je to jedan pravi podzemni stan. Taj period mi nije bio toliko strašan jer sam bila mala i igrala sam se sa vršnjacima, vozila rolere... Srećom, u blizini naše kuće nije pala nijedna bomba.


Prekretnica

Još od malih nogu Mirku su privlačila svetla reflektora, pa je sa svega pet godina upisala privatnu školu za talente UMS.

- Tada sam rekla roditeljima da želim da budem manekenka. Dobro mi je krenulo, radila sam dosta dečjih revija, sajmove dečje mode... Išla sam godinu dana i prekinula. Onda sam nakon nekog vremena htela da nastavim. Majka mi je rekla da ću prvu članarinu morati da platim svojim parama, jer ako nešto u životu stvarno želim, onda nema "hoću-neću", već moram tome da se posvetim. Želela je da naučim lekciju. Sav novac koji sam uštedela od rođendana dala sam na članarinu.

LIČNA KARTA:

Datum rođenja: 27. septembar 1990.
Horoskopski znak: Vaga
Deca: Troje
Ukupno uloga do sada: 17

Mirka je školicu za talente pohađala sve do sedmog razreda, kada je dobila ulogu u megapopularnom filmu "Mi nismo anđeli 2".

- Reditelj Srđan Dragojević je po srednjim školama tražio devojčicu koja će glumiti Sofiju. Međutim, nije našao ono što mu odgovara jer su devojčice u tom uzrastu delovale dosta starije. Onda je krenuo da radi kastinge po osnovnim školama, a na jedan sam se i ja prijavila. Rekli su mi da sam im odmah zapala za oko i bila sam favorit za ulogu Sofije. Nakon dva meseca jedna devojka i ja ušle smo u najuži izbor i završni kasting imale smo u kafani koju je držao Nikola Kojo. Tu smo snimile nekoliko scena jer su producenti i reditelj želeli da vide kako izgledamo u kadru sa Kojom. Sutradan su me pozvali i rekli da sam dobila ulogu.

Film je snimila na leto 2004. godine. Mirka kaže da je najveći problem imala zbog ljubavnih scena.

- U tom filmu imala sam tri-četiri partnera sa kojima sam se ljubila i to mi je bilo najteže jer sam imala samo 13 godina. Najveći strah i stres sam osećala zato što je trebalo da se ljubim sa nepoznatim ljudima, a nisam imala nikakvog iskustva... Svakog dana sam proveravala da li ću morati da snimim ljubavne scene. Kada bi mi rekli da nema takvih kadrova, odahnula bih - priča Mirka kroz smeh i objašnjava da je prvi pravi poljubac ipak imala pred kamerama:

- U osnovnoj školi sam imala neke simpatije, ali to su sve bili neki poljupci u obraz i na brzinu. Prvi ozbiljniji poljubac imala sam na snimanju filma "Anđeli 2". Prve emotivne scene imala sam sa Goranom Jevtićem. Sećam se da sam bežala od njega na setu da nemamo nikakav kontakt zato što mi je sve to bilo strano i stresno. Celu noć pre te scene nisam spavala. Moji su mi rekli da će krenuti sa mnom na snimanje ako treba. Otišla sam sama da probijem led. Goran je primetio da mi je nelagodno pošto je bio stariji i iskusniji i na pravi način mi je prišao i pomogao. Objasnio mi je da je to uloga i da to ne radi Mirka, već Sofija i da su takve scene uobičajene za ovaj posao.

KOMPLETNU ISPOVEST PROČITAJTE U DANAŠNJEM IZDANJU HIT INFORMERA




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija