• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic.rs

23.05.2021

11:28

SRBIJA JE OD OVIH PET ZEMALJA DOBILA 12 POENA! Evo kako je publika glasala na EVROVIZIJI - KOMŠIJE nas nisu izneverile!

Estrada

SRBIJA JE OD OVIH PET ZEMALJA DOBILA 12 POENA! Evo kako je publika glasala na EVROVIZIJI - KOMŠIJE nas nisu izneverile!

Podeli vest

Sistem glasanja koji poslednjih godina važi na Evroviziji podrazumeva da polovinu poena čine glasovi stručnog žirija, dok su druga polovina glasovi publike iz svih zemalja učesnica, a sada je objavljeno iz kojih zemalja su srpske predstavnice, grupa "Hurricane", koja je sinoć osvojila 15. mesto, dobile poene od publike, i koji broj bodova je u pitanju.

I dok smo sinoć u prenosu uživo imali priliku da čujemo kako je glasao stručni žiri iz svake od zemalja učesnica, broj poena osvojenih od strane publike saopštavan je zbirno. Naknadno je, na zvaničnom sajtu Evrovizije, objavljeno iz koje zemlje su Srbija, kao i ostale učesnice, dobile glasove gledalaca.

Srbija je, naime, po 12 poena dobila od gledalaca iz pet zemalja - od "komšija" Slovenije, Severne Makedonije i Hrvatske, ali i od Austrije i Švajcarske.

Pet poena dodelila nam je publika iz Bugarske, po 4 poena gledaoci iz Italije i Malte, po 3 poena dobili smo od publike iz Nemačke i Francuske. Dva poena dodelila nam je publika iz Australije, dok smo 1 poen dobili od gledalaca iz Švedske.

Podsetimo, kada je reč o glasanju stručnog žirija, Srbiji su poene dodelile tri zemlje - stručni žiri iz Severne Makedonije je Uragankama dao 12 bodova, žiri iz Hrvatske sedam, dok je stručni žiri iz Albanije našim predstavnicama dodelio jedan poen.

Sa 82 boda od publike i 20 bodova od žirija, Srbija je, sa ukupno 102 boda, zauzela 15. mesto, dok je trijumfovala Italija, sa 524 boda.

Objavljen je i broj bodova koje su zemlje učesnice osvojile u polufinalnim večerima. Grupa "Hurricane" u drugom polufinalu zauzela je 8. mesto, od 17 zemalja koje su se takmičile te večeri. Na zvaničnom sajtu Evrovizije objavljeno je da je grupa "Hurricane" u drugoj polufinalnoj večeri imala 124 boda.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nino

pre 2 godine

Pa kako je D.J.VučičEVIĆ dozvolio ovu reklamu "ustaške" države na svom portalu?

Samosvesna građanka

pre 2 godine

A naša braća Rusi... Ako napišem šta mislim, komentar neće biti objavljen.

pc

pre 2 godine

Srbija je, naime, po 12 poena dobila od gledalaca iz pet zemalja - od "komšija" Slovenije, Severne Makedonije i Hrvatske, ali i od Austrije i Švajcarske. Srbija je te glasove dobila od Srba koji žive tamo!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija