• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. Ivančević

01.09.2016

23:25

NAJOPASNIJI ČOVEK SLOBODAN U SRBIJI! Posle deset godina bekstva Keka čist pred zakonom, STIŽE U BEOGRAD!

Vesti

NAJOPASNIJI ČOVEK SLOBODAN U SRBIJI! Posle deset godina bekstva Keka čist pred zakonom, STIŽE U BEOGRAD!

Podeli vest

Dejan Stojanović Keka (42), označen kao vođa "novobeogradskog klana", dolazi uskoro u Srbiju, pošto je zastarela i poslednja optužnica protiv njega

Dejan Stojanović Keka (42), označen kao vođa "novobeogradskog klana", čije se ime dovodilo u vezu sa najtežim krivičnim delima, posle deset godina bekstva uskoro stiže iz Južne Amerike u Srbiju kao slobodan čovek, ekskluzivno saznaje Informer!

Uslovi za to su se stekli jer je u martu ove godine zastarela i poslednja optužnica protiv Keke u Srbiji, koja ga je teretila za tešku krađu iz 1996. godine.

Ugledni investitor

Osim toga, brazilski sud u Sao Paulu je pre tri godine ukinuo za njim Interpolovu poternicu zbog međunarodnog krijumčarenja kokaina, usled nedostatka dokaza.

Kekin advokat Dejan Lazarević kaže da Stojanović u Južnoj Americi godinama važi za uglednog investitora, koji se bavi izgradnjom i adaptacijom luksuznih vila i objekata.

Ubistva i hapšenja pripadnika klana

* Jedna od poslednjih likvidacija Kekinih saradnika je ubistvo Miloša Milovanovića, januara prošle godine u Novom Beogradu
* Decembra 2013. u akciji "Grom 1" zbog trgovine drogom uhapšen je Vojin Vulin, za koga je policija tvrdila da je visokorangirani član "Kekine grupe"
* Avgusta 2013. u Hrvatskoj je uhapšen Mario Milosavljević zbog falsifikovanje pasoša
* Maja 2013. ubijen je Nemanja Loncović, vlasnik restorana "Hacijenda Rodizio" u Beogradu, koji je bio blizak saradnik Stojanovića
* Aprila 2013. ubijen je Miloš Ljubenović (31), Kekin čovek od poverenja zadužen za pranje novca
* Krajem aprila 2012. ubijen je Vujadin Pejanović (34), zvani Vule Balavi, za koga se spekulisalo da je posle Kekinog bekstva, po njegovom naređenju, organizovao prodaju droge. I ta likvidacija nije rasvetljena do danas.

- On nema nikakvih problema sa zakonom. Pošto su konačno pale sve optužbe protiv njega i u Srbiji, ne postoji više nijedan razlog da se ne kreće slobodno i može da putuje gde god hoće. Naravno da mu je najveća želja da poseti rodni Beograd - kaže Lazarević za naš list.

Još prošle godine spekulisalo se da će Stojanović biti isporučen Srbiji i da će pred Specijalnim sudom u Beogradu svedočiti o brojnim likvidacijama njemu bliskih ljudi, ali i u postupku protiv narko-bosa Darka Šarića. Međutim, Keka je uspeo da izbegne sva moguća hapšenja u proteklih deset godina, koliko je u bekstvu.

Posebno ono iz 2011. godine u Brazilu, kada je u velikoj akciji američke agencije za borbu protiv narkotika DEA uhapšen njegov najbliži saradnik Goran Nešić Ciga i još 17 pripadnika klana iz Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske. Tada se tvrdilo da je Stojanović koristio hrvatska dokumenta na ime Slavko Barišić i da je uspeo da umakne iz policijskog obruča.

Keka je iz Srbije nestao 2006. godine, a u medijima se provlačila priča da su mu određeni političari dojavili da mu se sprema hapšenje i pomogli da ode iz zemlje. Navodno, policija mu je bila za petama zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji vođe "bežanijskog klana" Gorana Mijatovića Mite, koji je poginuo te godine u eksploziji automobila.

Od tada do danas često je označavan kao "najveći don u Beogradu", narko-diler svetskog kalibra, povezivan je sa pripremama atentata na bivšeg ministra i direktora policije Dragana Jočića i Milorada Veljovića, kao i bivšeg ministra finansija Mlađana Dinkića.

U "Beloj knjizi" MUP Srbije mu je pripisano i ubistvo Gorana Sibinovića devedesetih.

Lojalni članovi

Pominjao se, takođe, i kao čovek koji je "nezaobilazni faktor u transferima fudbalera Crvene zvezde", na čemu je zaradio milione evra, te da je oktobra 2010. organizovao nerede na fudbalskoj utakmici između Italije i Srbije u Đenovi.

Keka u Južnoj Americi važi za uglednog investitora, koji se bavi izgradnjom i adaptacijom luksuznih vila i objekata
Dejan Lazarević, Kekin advokat

Navodno je i pretio golmanu Vladimiru Stojkoviću nakon što je ovaj, bez Kekine "saglasnosti", iz lisabonskog Sportinga prešao u Partizan...

Međutim, ništa od toga nije dokazano i vremenom se svelo na puke insinuacije. Prema mišljenju upućenih, razlog tome je što su pripadnici "Kekine grupe" izuzetno lojalni i većina gotovo nikada nije procesuirana zbog nedostatka dokaza, iako su se teretili za ubistva, pokušaje ubistva, silovanja, razbojništva, iznude, krijumčarenje droge...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
al zamalo

pre 7 godina

do jaja..eto nama i keke..luka stize za koju godinu ..saric je vec takorekuc napolju jednom nogom a kosmajac vec i zaboravio da je ikad i bio u zatvoru...neznam sta joca ceka ..sto se neistali pa i on da izadje ..mozda mu traze previse love?da ga oslobode

MILE

pre 7 godina

NJIHOVE ZAKONI FUNKCIONISU BESPREKORNO I NIKAD NE ZASRAREVAJU ,ZATO SE BEKO UTRONJAO I PATI OD TESKE PARANOJE

zemunac

pre 7 godina

Koja navlakuša da uđe u Srbiju. pa postoje neke zaostale optužbe, naćiće naše pravosuđe izgovor.

ZIKA BUBNJAR

pre 7 godina

Eto dolazi novi investitor u Srbiju,bolje oni su bar nasi i visee nece praviti probleme kada se ukljuce u ovaj Kapitalisticki sistem.Ovako i Dinkica treba ukljuciti da investira kada vec ima novac koji je posteno zaradio u Srbiji.Napredujemo najbolji smo u evropi.Nema za Srbiju problema.

Marko

pre 7 godina

Kako moze zastariti tako nesto? Po meni je to velika rupa u zakonu... U Americi Hapse ljude posle 30 Godina kada ih nadju...\n

Izbori 2024

Vesti

TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)
Live TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)

Takozvano Kosovo postalo pridruženi član parlamentarne skupštine NATO-a. Mađarska jedina glasala protiv. Ruska vojska oslobodila je još dva mesta. Makron u Nemačkoj posle 24 godine. Ujedinjenje nacije upozoravaju: Gaza je pakao na zemlji. U emisiji "Rat uživo" na sve ove teme govorili su pukovnik Stevica Karapadžin, Aleksandar Lukić iz Instituta za političke studije, a uživo preko vajber uključenja javio se i novinar i narodni poslanik Milovan Drecun.

27.05.2024

19:57

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)
Live TV

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je način na koji je Hrvatska kosponzorirala donošenje Rezolucije o Srebrenici bio protiv ustava. Po njegovim rečima, on bi u svakom slučaju ovu rezoluciju podržao, ali je to učinjeno njemu iza leđa. O donošenju sramne Rezolucije o Srebrenici u "Info danu" govorili su analitičar, prof. dr Stevica Deđanski i Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu. Uživo u program javio se Jugoslav Nikolić, predsednik stanara Nušićeve br. 6 u Beogradu gde je doživeo incident sa predstavnicima opozicije.

27.05.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!
Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!

"Međugeneracijska solidarnost kroz likovnu koloniju" u organizaciji Udruženja građana "Teofilos", pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, okupila je u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male Pčelice" veliki broj ostvarenih umetnika ali i onih budućih, učenike kragujevačkih osnovnih škola i talentovanih korisnika Zavoda.

27.05.2024

19:07