• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.03.2019

10:30 >> 10:32

(FOTO) DOKAZANO, KRALI SU DRŽAVU! MIROSLAV MIŠKOVIĆ OSUĐEN NA DVE I PO GODINE ZATVORA I OSAM MILIONA DINARA, MARKO NA GODINU KUĆNOG ZATVORA I TAKOĐE OSAM MILIONA!

Vesti

(FOTO) DOKAZANO, KRALI SU DRŽAVU! MIROSLAV MIŠKOVIĆ OSUĐEN NA DVE I PO GODINE ZATVORA I OSAM MILIONA DINARA, MARKO NA GODINU KUĆNOG ZATVORA I TAKOĐE OSAM MILIONA!

Podeli vest

Nova prvostepena presuda vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, Milu Ðuraškoviću i ostalim optuženima izrečena je danas u Specijalnom sudu u Beogradu

Miroslav Mišković osuđen je na dve i po godina zatvora i osam miliona dinara, a Marko Mišković na godinu dana kućnog zatvora i takođe osam miliona dinara! 

 

Ovo je druga prvostepena presuda u ovom slučaju, pošto je prvu 2017. godine delimično ukinuo Apelacioni sud i naložio da se ponovi suđenje.

TUŽILAŠTVO traži pet godina zatvora za Miroslava Miškovića!

I na novu presudu tužilaštvo za organizovani kriminal i odbrana imaće pravo žalbe.

Foto: Tanjug/ Filip Krainčanić

Marko Mišković se sastao sa advokatom

Marko Mišković je optužen za utaju poreza po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća, od oko 320,3 miliona dinara, a njegov otac da mu je u tome pomogao.

Za oštećenje putarskih preduzeća obojica su pravosnažno oslobođeni optužbi.

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je u završnoj reči sudu da Miroslava Miškovića osudi na kaznu od pet godina zatvora i osam miliona dinara zbog pomaganja sinu da utaji porez, dok je za Marka Miškovića tužilaštvo zbog utaje poreza predložilo kaznu od četiri godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara.

Foto: Tanjug/ Filip Krainčanić

 

Za optužene Živojina Petrovića i Jadranku Bardić predložene su kazne od po dve ogodine zatvora zbog pomaganja Marku Miškoviću u utaji poreza.

Foto: Tanjug/ Filip Krainčanić

Milo Đurašković

U ovom procesu ponovo se sudilo se i vlasniku Nibens grupe Milu Ðuraškoviću, takođe zbog utaje poreza iz posla s putarskim preduzećima, kao i zbog optužbi da je sa saradnicima oštetio kruševački FAM (fabrika maziva).




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BB

pre 5 godina

Nema od toga nista. On je 21. 03. u Banja Luci kod Dodika, na otvaranju trznog centra.

Nikola

pre 5 godina

Mnogo nezakonitosti je bilo u radu Miškovića dok je Srbijom vladao DS.

mihajlo

pre 5 godina

Jednom država mora da prelomi sa plaćanjem poreza , kako običnih građana tako i velikih preduzetnika i privatnika, to su ogromna sredstva za budžet Srbije!!

Radislav

pre 5 godina

Bravo za državu, može lepo da odradi svoj dug prema narodu u nekom kamenolomu..za primer ostalim lopinama!

Milenko

pre 5 godina

Opaaaaa, jedan DS-ov tajkun dolijao. Sad kad dodje Zakon o poreklu imovine, bice zutih u sudu jos...

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Хвала Богу , правда увек победи, некада мора дуже да се чека.али увек дође по своје.

zoki

pre 5 godina

Kada cemo da ga vidimo u zatvoru . Puno je njih unistio i opljackao pa i mene.

Laki

pre 5 godina

šta je da ostalim utajivacima poreza. ima ih jos. nesme da se stane samo kod miškovića. svi koji su uradili porez moraju da plate utajeni porez u celini, novčanu kaznu za krivično delo i kaznu zatvora ( majer i uslovnu) pa ako ponove -vitka.

Dragoslav

pre 5 godina

Srbija je konačno pravna država i svaki tajkun treba da odgovara za svoje mahinacije,za vreme DS oni su nili zaštićeni ko beli medvedi.

Dragojlo

pre 5 godina

Eeeee sudije,sudije da sam ja to uradio dobio bi od istih sudija 7,5 godina zatvora!!!Toliko o postenju sudija u vecini!!!

Tanja

pre 5 godina

Srbija je pravna država i svi koju su krivi na kraju ispaštaju.

Marcco

pre 5 godina

Ejj, ljudi... ovo iživljavanje nad Miškovićima, koje je inicirao onaj pijani načelnik UKP-a, u fazi bezuspešnog dodvorvanja, koji je sada već u penziji ili gde li u nekoj memljivoj kancelariji ispod nekog stepeništa, će skupo da košta državu.

Jovana

pre 5 godina

Vazno je da sve ide po zakonu i da svako doboje sta zasluzi.

Emil

pre 5 godina

Srbija je na dobrom putu da se obračuna sa kriminalom.

mimi

pre 5 godina

prosto neverovatno blage kazne,ajde da vidimo kad se donese zakon o poreklu imovine

Jovan

pre 5 godina

Mikice ti si Đilasovo kerče zato tako lupetaš i ako idu izbori šta će te uraditi sramota što postojite !

VOJCA

pre 5 godina

Posle kazu KRIMINAL SE NE ISPLATI ;-) Pa ja znam ovde kod mene na jugu da su kradljivci drva dobijali slicne kazne kao ovaj ;-) Znaci ima istine u onoj Malom lopovu se glava skida Velikom kapa Ovde ima za svakog tako da ajde samo dve god a Milionske kradje SRBIJO KOLUMBIJO ;_)

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija