• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Anel Grbović

27.03.2019

15:54

(FOTO) PORODICA BAKAN TRAŽI ISTINU O POGIBIJI SINA! Ernad iz Nobog Pazara stradao na pešačkom u Beogradu! OTAC MIRSAT: HOĆU DA ZNAM KO MI JE UBIO DETE!

Vesti

(FOTO) PORODICA BAKAN TRAŽI ISTINU O POGIBIJI SINA! Ernad iz Nobog Pazara stradao na pešačkom u Beogradu! OTAC MIRSAT: HOĆU DA ZNAM KO MI JE UBIO DETE!

Podeli vest

Student iz Novog Pazara Ernad Bakan (20) nastradao je pre tri nedelje na pešačkom prelazu u Beogradu kada je na njega automobilom naleteo muškarac čiji identitet nije saopšten. Nakon dvodnevne borbe lekara Ernad je preminuo i sahranjen je u rodnom Novom Pazaru. Sve do danas, njegova porodica nema nikakvih informacija iz istrage!

- Ne znamo čak ni inicijale osobe koja ga je udarila na pešačkom prelazu, niko nam nije dostavio ni zapisnik sa uviđaja. Zvuči neverovatno ali znamo samo ono što mediji saopšte jer zvaničnu informaciju nismo dobili. Čuli smo da vozaču nije ni određeno zadržavanje - kaže Mirsat Bakan, otac nastradalog studenta, koji je u Novom Pazaru održao konferenciju za medije.

On kaže da je više puta pokušavao od policije i tužilaštva da dobije rezultate istrage, ali da je uvek nailazio na zid i ćutanje.

- Tom vozaču nije određeno ni zadržavanje do 48 sati, a saslušanje je zakazano za polovinu aprila, 40 dana od tragedije. Kako je to moguće? Zvao sam inspektora koji radi na slučaju, međutim, on ne želi ništa da mi kaže, molio sam ga bar za inicijale vozača, ali mi ni to nije rekao - kaže Mirsat.

Foto: Anel Grbović

Tragično nastradali Ernad Bakan

Porodica Bakan od dokumentacije poseduje samo otpusnu listu iz bolnice i umrlicu i preko advokata pokušava da sazna sve informacije o ovom slučaju.

- Kao da mi je duh udario dete, kao da je nestao. Pa taj vozač mora da ima ime i prezime, zašto mi to ne saopšte? Hoću da znam ko mi je ubio dete. Imam pravo na to. Zbog ove tišine imam sumnju da se nešto krije - kaže Mirsat Bakan.

On kaže da Ernadova šestogodišnja sestra još uvek ne zna da joj je brat poginuo. Njoj su, kaže, rekli da je kao najbolji student otišao u zvezde i da je odatle gleda.

- Ne možemo još da joj kažemo da je Ernad mrtav i da ga više nikada neće zagrliti. Mnogo je vezana za njega, svakodnevno su se gledali preko video poziva. Rekli smo joj da je on na zvezdi, na nebu, i da je odatle gleda. U vrtiću su joj drugari rekli da joj je brat poginuo, a ona im je rekla da to nije tačno i da je njen brat na zvezdici - priča Mirsat dok pokazuje slike svog sina.

Foto: Anel Grbović

Ernadov otac Mirsat Bakan

Snimak nesreće ih uznemirio

Neki mediji su na dan Ernadove sahrane objavili snimak nesreće na kojem se vidi kako ovaj student prelazi ulicu preko pešačkog ali i sam trenutak kada ga beli automobile udara i odbacuje. Ovaj snimak objavljen je na pojedinim portalima u trenutku dok je trajala Ernadova sahrana.

- Iako sam zamolio taj medij da ukloni snimak koji nas je mnogo potresao, koji nas je pokidao, oni to nisu uradili već su ga premontirali i napravili tako da je, kada ga sada pogledate, moj Ernad kriv jer se ne vidi da je pogledao levo i desno i da je pošao kada ga je jedno vozilo propustilo - kaže Mirsat.

Bakan: Informacije saznajem od nekakvih agencija!

- Zvala me je nekakva agencija za osiguranje i nudila mi da preko njih naplatimo štetu, danima su nas maltretirali oko toga. Na kraju su nam rekli neke informacije koje do tada nismo znali, recimo, da je od vozača uzeta krv i da nije bio pijan. To zna ta agencija, a mi ne znamo! Takođe, tražimo da se saslušaju pravi svedoci, mi imamo spisak ljudi od kojih treba uzeti izjavu - rekao je Mirsat.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nina

pre 5 godina

ovo vam nije republika srpska nećete napraviti rusvaj kao tamo!!!

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija