• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

12.09.2019

22:03

BABIĆEVOM VOZAČU PRETI PET GODINA ROBIJE! Optužni predlog protiv vozača "Koridora Srbije"

Vesti

BABIĆEVOM VOZAČU PRETI PET GODINA ROBIJE! Optužni predlog protiv vozača "Koridora Srbije"

Podeli vest

Dejan Stanojević (35), vozač bivšeg direktora "Koridora" Zorana Babića, optužen jer je 31. januara "škodom superb" brzinom od 93 km/h uleteo u naplatnu rampu kod Doljevca i usmrtio Staniku Gligorijević (52)

Dejanu Stanojeviću (35), vozaču bivšeg direktora "Koridora Srbije" Zorana Babića, preti pet godina zatvora jer je 31. januara skrivio udes na naplatnoj rampi kod Doljevca, u kom je stradala Stanika Gligorijević (52) iz Debelice kod Knjaževca!

Foto: Informer DN

Babićev vozač

Stanojević je kobnog jutra službenom "škodom superb" brzinom od 93 kilometra na sat uleteo u pogrešan kanal na naplatnoj rampi i otpozadi udario u "opel astru", u kojoj je poginula nesrećna žena.

Magla

Stanojević se pravdao da je zbog guste magle promašio kanal i udario u "opel astru"

Prekoračio brzinu

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu je zbog izazivanja ove tragične nesreće podiglo optužni predlog protiv vozača "Koridora" i zatražilo da se on kazni sa najmanje pet godina zatvora, ali i sa pet godina zabrane vožnje. Tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za šta je predviđena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Prema optužnom predlogu, nesreća se dogodila oko 8.20 časova, dok je Stanojević "škodom superb" vozio tadašnjeg direktora autoputem E-75, iz pravca Niša ka Grdelici. Babić je u trenutku udesa bio na zadnjem sedištu.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV BABIĆEVOG VOZAČA zbog stravičnog lančanog sudara kod Doljevca!

 

- "Škoda" je ušla u kanal za naplatu putarine broj tri na naplatnoj stanici Doljevac nedozvoljenom brzinom od 93 kilometra na čas, iako je u zoni naplatne rampe određena maksimalna brzina kretanja vozila od 60 kilometara na čas... - navodi se, između ostalog, u ovom dokumentu.

Stanikina porodica traži snimak udesa

Porodica nastradale Stanike Gligorijević nedavno je zatražila da se objavi snimak nesreće jer su, pod uticajem nekih opozicionih političara i medija, poverovali da je "škodu superb" kobnog jutra vozio Zoran Babić, a njegov vozač je, po toj verziji, spavao na zadnjem sedištu?!? Mediji su, inače, već objavili snimak udesa, ali i snimak sa jedne benzinske stanice malo pre nesreće, gde se jasno vidi da je Babić sve vreme bio na zadnjem sedištu "škode".
Bivši direktor "Koridora Srbije" je na saslušanju kazao da je u trenutku nesreće spavao i da ne zna ništa o uzrocima udesa.

Stanojević je tom prilikom otpozadi udario u "opel astru", koja je stajala u kanalu za naplatu putarine, i odbacio je na "folksvagen pasat" koji je napuštao kanal. Od siline udarca na mestu je poginula Stanika Gligorijević, dok su još četiri osobe teže i lakše povređene.

Foto: informer.rs

Vozač "škode" je u istrazi tvrdio da je trebalo da prođe kroz traku za elektronsku naplatu putarine, ali je zbog guste magle promašio kanal i udario u "opel".

U optužnom predlogu stoji da je Gligorijevićeva od siline udarca zadobila smrtonosne povrede "mozga, grudnog koša i vitalnih centara". Stanikina sestra M. A., koja je bila na mestu suvozača u "astri", zadobila je teške povrede opasne po život - prelom četvrtog grudnog pršljena, višestruke prelome rebara i ozbiljna oštećenja pluća i desnog bubrega. Lekari su, međutim, stabilizovali njeno zdravstveno stanje.

12

godina je maksimalna kazna zatvora za krivično delo kojim se tereti Dejan Stanojević

Brani se sa slobode

Zoran Babić je u ovom udesu zadobio višestruki prelom leve butne kosti, frakturu slabinskog pršljena i povređena mu je glava. Teško je povređen i vozač "pasata" S. S., dok je vozač "opel astre" S. A. zadobio samo lakše povrede.

Stanojević je nakon nesreće bio zadržan u policiji do 48 sati, ali mu nakon saslušanja u tužilaštvu nije određen pritvor i pušten je da se brani sa slobode. Sud će u narednom periodu zakazati početak suđenja. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17