• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

14.09.2019

23:00

IGOR JURIĆ: SUDIJA MAJIĆ OSLOBODIO MANIJAKA KOJI JE OBLJUBIO DEVOJČICU (13)! Skandalozna odluka Apelacionog suda šokirala sve!

Vesti

IGOR JURIĆ: SUDIJA MAJIĆ OSLOBODIO MANIJAKA KOJI JE OBLJUBIO DEVOJČICU (13)! Skandalozna odluka Apelacionog suda šokirala sve!

Podeli vest

Sudija Miodrag Majić, poznat po žestokim kritikama doživotne kazne za ubice dece, pustio na slobodu 24-godišnjaka koji je napravio dete devojčici od samo 13 godina

Apelacioni sud u Beogradu, na čelu sa sudijom Miodragom Majićem, oslobodio je muškarca D. Č. (24) iz Banatske Subotice optužbi za obljubu trinaestogodišnje devojčice, koja je s njim ostala u drugom stanju!?!

Prema odluci veća kojim je predsedavao sudija Majić, optuženi je oslobođen krivice jer, kako se navodi, kao pripadnik romske populacije nije znao da je zakonom zabranjeno silovanje maloletnica, već je imao pravo da veruje da je takvo ponašanje dopušteno!?! Prethodno, njemu je zbog krivičnog dela obljuba sa detetom Viši sud u Pančevu izrekao kaznu zatvora od pet godina.

SUD OBRAZLOŽIO ŠOKANTNU ODLUKU! Oslobođen optužbi za obljubu deteta zbog pravne zablude!

Jurić sad na meti

Na ovu skandaloznu odluku suda pažnju je skrenuo Igor Jurić, osnivač Fondacije 'Tijana Jurić', koji se godinama bori za prava i sigurnost dece u Srbiji.

"Oslobođen čovek koji je obljubio devojčicu od 13 godina. Predsednik veća sudija koji je i potvrdio svojim potpisom ovu presudu je dr Miodrag Majić. Gospodine Majiću, da li je ovo jedan od razloga što ste tako oštri protivnik doživotne kazne zatvora?", napisao je Jurić na Tviteru, ali je bilo kakav Majićev odgovor izostao.

 

 

5

GODINA ZATVORA JE KAZNA NA KOJU JE PRVO OSUĐEN SILOVATELJ

Zbog skretanja pažnje na ovaj alarmantan slučaj, Jurić je postao meta napada pojedinih korisnika društvenih mreža. Oni su na sve načine pokušali da odbrane sudiju i da Tijaninog oca optuže za vodi prljavu kampanju za račun SNS (!?!).

Međutim, Igor Jurić jasno je svima objasnio da njegovo pisanje nema veze ni sa čijim političkim uverenjima, već isključivo s pravdom za svu našu decu.

- Moj tvit na oslobađajuću presudu čoveku koji je obljubio dete od 13 godina ni slučajno nije politički. Pitanje je kakva se poruka šalje ovom presudom. Da li su pripadnici jedne manjine povlašćeni i legalizuje im se pedofilija? Isto bih odreagovao da je u pitanju bilo koji sudija! - objasnio je Jurić i dodao da je o slučaju saznao od Autonomnog ženskog centra, nevladine organizacije koja se bavi zaštitom prava žena, a protiv ovakve Majićeve odluke ustale su i druge NVO koje se bave ženskim pravima.

SKUPŠTINA USTAJE PROTIV MAJIĆA! Ovako izgleda presuda koja je zgrozila Srbiju!

Nesuvislo obrazloženje

U obrazloženju Apelacionog suda iz juna ove godine navodi se da okrivljeni D. Č. nije mogao znati da je njegovo delo kažnjivo (!?).

"On nije bio dužan i nije mogao da zna za propis koji određuje zabranu stupanja u polne odnose sa osobama mlađim od 14 godina, već je imao razloga da veruje da je njegovo ponašanje dozvoljeno i čak društveno poželjno, budući da su i njegova i porodica devojčice podržale njihov odnos i u skladu sa običajima romske populacije njihov zajednički život proslavile", navodi se u obrazloženju presude.

D. Č. i devojčica upoznali su se preko Fejsbuka i više puta su imali polne odnose, od jula do 24. avgusta 2017. godine, kada je prilikom pregleda u Opštoj bolnici u Vršcu utvrđena njena trudnoća. Bolnica je po službenoj dužnosti prijavila ovaj slučaj, pa je D. Č. optužen za krivično delo. Njih dvoje su i nakon toga nastavili da žive u vanbračnoj zajednici i odgajaju dete.
 

Majić bez komentara

Sudija Miodrag Majić juče se nije oglašavao povodom ovog slučaja, ali je zato gostujući na televiziji N1 napao tabloide jer su objavili priču o tužiocima koji su se provodili s narko-dilerima!

On je u jutarnjem programu te televizije pokušao da relativizuje informacije i dokaze koje je objavio 'Srpski telegraf' kako je tužilac Stanislav Dukić, član Državnog veća tužilaca, zajedno sa zamenikom DVT Goranom Ilićem i disciplinskim tužiocem DVT Zoranom Vidakovićem slavio rođendan s ljudima iz kriminalnog miljea, povezanim s krijumčarenjem i dilovanjem heroina.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubiša

pre 4 godine

Znači,po presudi sudije Majića,dozvoljeno je silovati romsku devojčicu,jer je to,kako kaže sudija Majić,običaj kod njih?''Sudijo'' imaš li ti žensku decu?Šta bi bilo da tebi neki Rom siluje neko dete u familiji i na sudjenju kaže ''Pa to je običaj kod nas Roma,koja nam se svidja mi je silujemo''...tebe ''sudijo'' treba strpati u ludnicu,kad opravdavaš silovanje.Fuj,džukelo!

Dragojlo

pre 4 godine

Sudija Majic kao i mnoge sudije u Srbij moraju zauvek napustiti sudove!!!

SS

pre 4 godine

To je verovatno taj profil ljudi sudija u društvu koji su godinama studirali prava kao Lune,pa posle uz pomoć prijatelja i politike stignu na visoke funkcije u društvu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija