• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.10.2019

10:42

DUŠAN JE KRENUO DA KUPI SOK I NIKAD SE NIJE VRATIO KUĆI Skinhedsi su ga TUKLI DO SMRTI NA ULICI, a njegovu porodicu nakon toga ZADESILA JE ZLA KOB

Vesti

DUŠAN JE KRENUO DA KUPI SOK I NIKAD SE NIJE VRATIO KUĆI Skinhedsi su ga TUKLI DO SMRTI NA ULICI, a njegovu porodicu nakon toga ZADESILA JE ZLA KOB

Podeli vest

Dušan Jovanović iz Beograda imao bi danas 35 godina. Postao bi možda košarkaš, fudbaler ili sajdžija, da ga kobne večeri, pre 22 godine, nisu presrela dvojica skinhedsa i pretukla na smrt u centru Beograda.

Dečaka romske nacionalnosti, koji je tada imao samo 13 godina presrela su dvojica obesnih mladića dok je išao ka obližnjoj prodavnici da kupi sok. 

Napadači su, kako su tada pisali mediji, prvo tražili novac od Dušana, a potom ga je jedan od njih oborio na zemlju i počeo da ga udara cokulama u glavu. Brutalnom piru pridružio se i drugi mladić, pa su bespomoćnog dečaka koji je ležao na zemlji tukli nogama, rukama, pa čak i komadom oluka koji su našli u blizini. Iživljavanje je potrajalo sve dok mališan nije prestao da daje znakove života. Izdahnuo je na ulici, a dvojica napadača, Milan Čujić i Ištvan Fendrik iz Zemuna, koji su tada bili maloletnici, osuđeni su na deset godina maloletničkog zatvora.

Oni su, umesto 19. oktobra 2007, posebnim rešenjem Okružnog suda u Beogradu uslovno pušteni na slobodu u aprilu 2004.

 

 

 

Dušanova sestra Kristina, koja nije stigla da upozna brata, ali je priča o njegovo stradanju obeležila njen život, svojevremeno je ispričala da je njen brat bio druželjubiv i da je voleo životinje.

- Kako sam rasla tako sam sve vreme živela sa tom pričom. Nisu mi dali priliku da ga upoznam. Iako nikada neću znati kakav je stvarno bio, kroz priču sam stvorila jasnu sliku o njemu. Dule je bio druželjubiv, voleo je životinje, satove. Bio je veliki ljubitelj košarke, fudbala, a mnogo je voleo i da ide na pecanje - ispričala je tada Kristina za "Blic".

Dušanova majka je nakon njegovog ubistva izvršila samoubistvo. Nesrećna žena obesila se 12. jula 2015, a otac je umro nekoliko godina kasnije.

- Duletu je rođendan bio 1. avgusta. Tokom svih tih 18 godina pričala je kako hoće da bude sa svojim sinom za njegov rođendan. I tako je čekala i čekala. I te poslednje godine više nije mogla. Htela je da bude sa njim. I pored Dušana je i sahranjena - ispričala je tinejdžerka.

Kako je rekla, ostale su joj urezane reči Ištvana Fendrika “da se nije pokajao”. Milan Čujić je pokušao da se izvini.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bg Dex 1970

pre 4 godine

Sećam se tog monstruoznog ubistva. To se desilo na uglu Beogradske i tadašnje ulice Bulevar Revolucije. Sve se to dešavalo pred očima mnogobrojnih prolaznika, koji nisu reagovali ni na kakav način, već su okretali glavu na drugu stranu. Šta reći nakon toliko godina. Prvo, zahvaljujem se "Informer" - u na ovom članku. Drugo, neke stvari zaista treba sam rešavati

Ahmet

pre 4 godine

Pokusajte da saznate gde su ti nacisti danas .. kakvim zivotima zive .. da li im okruzenje zna ko su .. to je pravo novinarstvo ...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija