• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

28.10.2019

22:37

MOLER UBIO STARCA ZBOG 7.000 DINARA! Stravičan zločin u selu Čonoplja kod Sombora

Vesti

MOLER UBIO STARCA ZBOG 7.000 DINARA! Stravičan zločin u selu Čonoplja kod Sombora

Podeli vest

Rade L. je uhapšen jer je smrskao glavu deviznom penzioneru Kosti Polovini (75), koji nije hteo da mu plati krečenje njegove kuće. Leš starca pronašle komšije

Policija u Somboru uhapsila je u subotu uveče molera Radeta L. (43) iz sela Čonoplja zbog sumnje da je metalnom štanglom ubio deviznog penzionera Kostu Polovinu (75), koji se nedavno vratio iz Australije. Rade je Polovini smrskao glavu jer je starac odbio da mu plati 7.000 dinara, koliko je koštalo krečenje njegove kuće.

Kako saznajemo od izvora iz istrage, do stravičnog ubistva došlo je 25. oktobra u večernjim časovima.

Foto: Informer DN

Osumnjičeni, Rade L.

Loš posao

- Rade i Kosta su se pogodili oko krečenja kuće. Nakon što je moler završio posao, od starca je hteo da naplati svoj rad, za koji je tražio 7.000 dinara. Međutim, Polovina je počeo da se žali da kuća nije dobro okrečena i da mu ne pada na pamet da da toliki novac za loš posao - objašnjava naš sagovornik.

Komšiluk: Kosta je bio težak čovek

Kako saznajemo od komšija iz ulice u kojoj se dogodilo ubistvo, Kosta Polovina je dugo godina radio u Australiji, ali ne znam čime se tamo bavio.
- On se u Čonoplju vratio pre neku godinu. Ali verujte, veoma je bio prgav i nije bio u dobrim odnosima sa većinom meštana. Još ako malo popije, onda je bio sklon da se posvađa i sa zidom. Bilo kako bilo, ipak nije zaslužio da ga Rade ubije ko psa - rekao je jedan od meštana Čonoplje.

On dodaje da Rade nije hteo da odustane od svog novca i da je zbog toga izbila žučna svađa.

- Ipak, Polovina je nekako uspeo da izbaci Radeta iz kuće, a nakon toga moler je otišao do lokalne kafane, gde se požalio svojim prijateljima da ga Polovina maltretira i stalno mu nešto prigovara. Ispričao im je da mu Kosta nije davao ni pauzu da napravi, a sada neće da mu plati - kaže Informerov izvor.

Štangla pored vrata

Prema rečima Informerovog sagovornika, Rade L. je posle par pića prvo otišao kući, a negde oko 20 časova je ponovo došao do Koste Polovine.

Foto: Informer DN

Ubijeni, Kosta P.

- Nakon što je starac otvorio vrata i ugledao Radeta, odmah je počeo da viče na njega i da mu govori da mu neće dati 7.000 dinara. Njih dvojica su se ovog puta još žustrije posvađali, pa je u jednom momentu Rade uzeo metalnu štanglu koja je bila pored vrata i više puta u glavu udario Kostu. Kada je penzioner pao obliven krvlju, moler je njegovo telo ubacio u kuću, zatvorio vrata i pobegao - naveo je on i dodao:

 

 

- Komšije Koste Polovine su u subotu ujutru došle da ga obiđu, a kada su videli da starac leži u lokvi krvi, odmah su pozvali policiju. Ubrzo je utvrđeno da je Polovina bio u svađi sa molerom, a pronađeni su i tragovi koji su ukazivali da je Rade ubica.

Osumnjičenom Radetu L. određeno je zadržavanje do 48 sati i danas bi trebalo da bude saslušan u Višem tužilaštvu u Somboru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija