• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

31.10.2019

22:53

PETRA OTELI I TUKLI, UKRALI MU BICIKL I SAT OD 1000 EVRA! Otkrivamo detalje iz krivične prijave za otmicu dečaka u Staroj Pazovi

Vesti

PETRA OTELI I TUKLI, UKRALI MU BICIKL I SAT OD 1000 EVRA! Otkrivamo detalje iz krivične prijave za otmicu dečaka u Staroj Pazovi

Podeli vest

Lazar (19) i Nikola (17) Jovišić, maskirani fantomkama, oborili Petra Mitrovića (13) s bicikla, pretukli ga i opljačkali, pa ubacili u auto u kom je bio njihov otac Marko. Obećavali mu da će ga pustiti ako brata namami u klopku

Braća Lazar (19) i Nikola (17) Jovišić, maskirani fantomkama, 26. oktobra su presreli malog Petra Mitrovića (13) u Staroj Pazovi, oborili ga s bicikla, pretukli i opljačkali! Potom su ga ubacili u "zastavu 10", u kojoj je bio njihov otac Marko Jovišić (54), i malom Petru obećali da će ga pustiti ako im preda brata! Pošto im je taj plan propao, dečaka su odvezli u napuštenu kuću u okolini Belegiša, gde je on konačno oslobođen posle 25 sati otmičarske drame!

Foto: foto informer

Nove SIM kartice

Ovo su šokantni detalji iz krivične prijave protiv Marka Jovišića, njegovih sinova Lazara i Nikole i njihovog druga Alekse Mrđe (19), koji su oteli dečaka u nameri da od njegovih bogatih roditelja traže ogroman otkup.

U prijavi u koju je Informer ekskluzivno imao uvid, stoji da je sve počelo u subotu, 26. oktobra u 23.15, u Ulici Branka Radičevića. Tamo su Lazar i Nikola, maskirani fantomkama, napravili "sačekušu" malom Petru, koji se biciklom vraćao kući.

- Napali su ga i oborili s bicikla. Dok je Petar dozivao pomoć, Lazar i Nikola su ga uvukli u obližnju napuštenu kuću, gde su ga tukli i naneli mu povrede po licu i na desnom kuku. Oteli su mu bicikl i sat "dži šok", ukupne vrednosti oko 120.000 dinara, a onda su ga izneli na ulicu i ubacili u automobil "zastava 10", kojim je upravljao Marko - stoji u krivičnoj prijavi.

Foto: Informer DN

Jovišići su zatim naredili dečaku da gleda u pod vozila, kako ih ne bi prepoznao. Dok su Lazar i Nikola naizmenično držali pištolj uperen Petru u glavu, Marko je naredio dečaku da pošalje poruku bratu Aleksandru, da mu kaže kako navodno ima neki problem i da dođe do igrališta "Pažić".

Debeli dosijei, preti im 18 godina zatvora

Marko Jovišić, njegovi sinovi Lazar i Nikola i Aleksa Mrđa terete se za najteži oblik krivičnog dela otmice, za šta je zaprećena kazna od pet do 18 godina zatvora.
Marko je, inače, ranije osuđivan zbog razbojništva i iznude, dok je Aleksa Mrđa kažnjavan kao maloletnik zbog pljačke, uništenja tuđe stvari i nasilničkog ponašanja. Protiv Lazara se trenutno vodi postupak zbog nanošenja teških povreda. 

- Pošto se Aleksandar nije odazivao na poruke, naredili su dečaku da se javi majci Jeleni i da ona poruči Aleksandru da dođe po njega. Pokušali su da obmanu dečaka tvrdeći da će ga pustiti ako namami brata. Petar je bio prinuđen da pozove majku jer su mu pretili pištoljem - navodi se u prijavi.

 

 

Petar je, inače, tokom razgovora s majkom u jednom trenutku viknuo: "Ne znam gde sam, skinite mi to s glave!" Tad je dečakova porodica shvatila da je otet, pa su pozvali policiju i krenula je opsežna potraga za Petrom.

Jovišići u tom trenutku još nisu znali da je policija obaveštena o svemu, pa su odvezli Petra do jedne njive, gde je Lazar ostao da pazi na njega, držeći mu pištolj i dalje uperen u glavu. Marko i Nikola su potom sa Aleksom Mrđom, koji im se u međuvremenu pridružio, otišli do "Pažića", gde su potražili Petrovog brata.

- Obišli su igralište i, pošto nisu našli Aleksandra, vratili su se do njive po Lazara i Petra. Tu su dečaka opet ubacili u auto, vezali mu džemper oko glave, oteli mu telefon "samsung galaksi S8" i razbili ga kamenom. Onda su ga odvezli u vikend-zonu Petrinci kod Belegiša na desnoj obali Dunava. Tamo su ga u napuštenoj kući bacili na krevet i lancima mu vezali ruke i noge, pri čemu su ga povredili po zglobovima i vratu - piše u prijavi.

Foto: ilustracija/informer dn

Oteti Petar Mitrović

Marko, Aleksa i Nikola su zatim otišli natrag u Staru Pazovu, gde su uzeli dve nove SIM kartice i mobilni telefon, sa kog su nameravali da pozovu Petrovog oca i zatraže mu otkup za sina. Međutim, opsežna policijska potraga za otmičarima je već uveliko bila u toku i inspektori su ubrzo zaskočili trojicu otmičara dok su ovi sedeli u autu na parkingu. Marko, koji je bio "mozak" ove sulude otmice, nije ni stigao da Petrovom ocu zatraži pare.

I drugovi na saslušanju

Posle šest sati mukotrpnog isleđivanja, Marko je u nedelju u toku dana konačno priznao gde njegov stariji sin drži zatočenog Petra. Međutim, priznao je i da je Lazaru naredio da ubije dečaka ako primeti policajce da se približavaju kući u Belegišu, pa su specijalci morali da sačekaju mrak i da što opreznije izvedu upad u kuću.

Konačno, 15 minuta iza ponoći, specijalci su munjevito upali u kuću, savladali Lazara, oslobodili dečaka i predali ga porodici.

Otmičari su se u tužilaštvu branili ćutanjem, a u toku dalje istrage biće saslušani i tinejdžeri koji su uoči otmice bili sa Petrom u društvu, kako bi se utvrdilo da li su oni znali šta mu se sprema.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija