• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/informer.rs

01.11.2019

10:58

ŽENU POLIO BENZINOM PA JE ZAPALIO, UMRLA JE U JEZIVIM MUKAMA! Izrečena presuda ubici iz Subotice, EVO KOLIKO ĆE ROBIJATI!

Vesti

ŽENU POLIO BENZINOM PA JE ZAPALIO, UMRLA JE U JEZIVIM MUKAMA! Izrečena presuda ubici iz Subotice, EVO KOLIKO ĆE ROBIJATI!

Podeli vest

U Višem sudu u Subotici danas je završen dokazni postupak i izrečena presuda u slučaju protiv Karolja Ludmana (58) koga je Više javno tužilaštvo u Subotici teretilo za krivično delo teško ubistvo supruge Slavice Ludman (47) tako što je polio benzinom i zapalio. Karolju Ludmanu izrečena kazna zatvora od 20 godina za teško ubistvo!

Od početka suđenja Ludman je negirao svoje izjave u fazi istrage i njegov iskaz je pred sudom bio drugačiji. Tvrdio je da je sa suprugom "živeo u skladnom braku punih 25 godina, sve dok nije saznao za njenu višegodišnju vanbračnu vezu". On je tvrdio da je želeo da "sve reši mirnim putem, ali ona ni pored obećanja da će prekinutu vezu sa drugim čovekom to nije učinila".

Kobne noći, kako tvrdi optuženi za gnusan zločin, probudio je Slavicu zbog zdravstvenih problema, ali mu je rekla da napusti kuću.

- Otišao sam do kola, uzeo kanistar, ušao u sobu. Kada me je videla sa kantom ustala je, a ja sam bacio na krevet kanistar i upaljač. Sve je ekslodiralo, i zidovi su goreli - kaže Karolj Ludman, dok je ranije pred tužilaštvom rekao da je benzin kupio sa nemerom da zapali suprugu.

Prema rečima svedoka, inspektora za preventivnu zaštitu Odeljenja za vanredne situacije koji je radio uviđaj nakon požara, utvrđeno je da je uzrok požara bila zapaljiva tečna materija jer se vatra širila enornom brzinom i prema njegovim rečima nije moguća eksplozija ako se na krevet bace kanistar i upaljač.

HOROR U BAČKOJ! Polio suprugu benzinom i zapalio je, pa pokušao da se UBIJE!

U optužnici zamenik tužioca Branislav Rankov navodi da je u noći između 24. i 25. maja Ludman nakon verbalnog sukoba otišao do automobila Fiat "punto" po benzin kupljen sa namerom da zapali ženu. Benzinom je polio prekrivač nakon čega je Slavica ustala ali je zbog akutnog opekotinskog šoka pala i preminula u strašnim bolovima.

Da je želeo da ubije Slavicu, VJT dokazuje brojnim izveštajima i svedočenjima stručnjaka i ljudi kojima je i Karolj nakon požara rekao da je lično pruzrokovao požar.

- Iako je bio svestan posledica krivičnog dela hteo je njegovo izvršenje čime je izvršio krivično delo teško ubistvo - navodi u završnoj reči Branislav Rankov. Na optužnicu Karolj Ludman je reagovao rečima: "Nisam je namerno ubio, nisam ja ubica".

Njegov branilac tvrdi da je krivično delo izazvano time što je Ludman bez svoje krivice doveden u stanje afekta, besa i gneva.

- Izrazio je kajanje, a treba uzeti u obzir njegovo zdravstveno stanje i da nikada ranije nije bio osuđivan. Zato treba da bude osuđen za ubistvo na mah i da se brani sa slobode.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
penzos

pre 4 godine

koliko je malo vredan život u srbiji, za ovako jezivo ubistvo dobiti samo 20 godina je nagrada za učinjeno delo!

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija