• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. IVANČEVIĆ

06.11.2019

22:30

SAZNAO SAM DA JE JELENA MRTVA DOK MI JE INSPEKTOR UDARAO GLAVU U ZID! Zoran Marjanović četiri i po sata svedočio na početku suđenja za ubistvo supruge

Vesti

SAZNAO SAM DA JE JELENA MRTVA DOK MI JE INSPEKTOR UDARAO GLAVU U ZID! Zoran Marjanović četiri i po sata svedočio na početku suđenja za ubistvo supruge

Podeli vest

Policajci mi od samog početka nisu verovali, ali ja nisam ubica, ja sam žrtveno jagnje * Kada je Jelena nestala, na nasipu sam video ljude koje policija nije ispitala, bio je i jedan čovek sa crnim štapom

Tukli su me u policiji dok su me ispitivali o Jeleni. Saznao sam da je mrtva tek kada me je jedan inspektor uhvatio za kosu, udario mi glavu o zid i pitao me: "Čime si je ubio?" Policajci mi od samog početka nisu verovali, ali ja nisam ubica, ja sam žrtveno jagnje!

Psihički Aušvic

Ovo je juče na početku suđenja u Višem sudu u Beogradu ispričao Zoran Marjanović (40), optužen da je 2. aprila 2016. na nasipu u Borči brutalno usmrtio suprugu Jelenu (33).

Više od četiri sata Marjanović je opisivao šta se dešavalo kobnog dana:
- Iako smo tog popodneva najpre hteli da idemo na "Labudovo jezero", tamo je bila velika gužva, pa je Jelena rekla da ipak odemo do Crvenke, da bi tamo mogla da vežba i džogira duž nasipa. Ona je vozila"mercedes", a ja sam bio na mestu suvozača, sa ćerkom Janom u krilu. Kada smo se parkirali, izašli smo iz auta i Jelena je na obližnjoj poljani najpre sa vijačom uradila vežbe razgibavanja, a onda je vijaču dala Jani i rekla: "Odoh ja!" Tad smo je poslednji put videli.

Foto: Informer DN

Zoran se prisetio i da je tada na nasipu i na obližnjoj poljani ugledao neku decu kako igraju fudbal, a pored njih jednu ženu koja je sedela na panju. Video je, takođe, i jednog muškarca sa kosom vezanom u rep i dvojicu mladića koji su vežbali. Marjanović je naveo i da je, šetajući se sa ćerkicom duž nasipa, naišao i na čoveka sa drvenom crnom motkom, pa na jednu ženu koja je čuvala koze, a primetio je i beli "jugo" iz kojeg je treštala glasna muzika. Tad se već zabrinuo za Jelenu, pa je naišao i na starijeg biciklistu koga je upitao da li je spazio usput ženu kako džogira:

- Kada mi je taj čovek rekao da nije, pozvao sam je na telefon. Zvonilo je, ali se Jelena nije javljala. Zatim sam ugledao jedan automobil karavan, parkiran pored šipražja. Za volanom je bio čovek koji se osmehivao. Na kraju sam naišao na muškarca i ženu na biciklima, kod same rampe, i kad su mi i oni rekli da nisu videli ženu koja trči, uspaničio sam se. Počeo sam da glasno dozivam Jelenu po imenu, a potom sam zvao telefonom prijatelja policajca, brata, kumu Veru...

EKSKLUZIVNI SNIMCI! Zoran Marjanović stigao na suđenje decenije! OKUPLJENIMA REKAO SAMO JEDNO (VIDEO)

Foto: Informer

Odbio saradnju sa tužilaštvom


Zoran Marjanović je, po savetu advokata, odbio juče da odgovara na pitanja tužilaštva uz obrazloženje da su od početka protiv njega "nekorektno i nedolično" vodili postupak!
- Dok sam bio u pritvoru, u javnost su plasirani brojni detalji iz samog predmeta, a niko iz tužilaštva nije reagovao ni pokušao da to spreči. Za to vreme su nekoliko puta saslušavali sve članove moje porodice i maltretirali ih, razvlačili nas po medijima, a mi nismo imali načina da se odbranimo - objasnio je optuženi.

Interesantno je da niko od tih ljudi koje je Zoran naveo u svom iskazu nije saslušavan tokom istrage, kako bi potvrdio da li su i oni videli njega?!

Zoran je, inače, po prvi put obelodanio i da je preživeo pravu torturu u policiji tokom pritvora od 48 sati, koji mu je određen odmah po pronalasku Jeleninog tela, 3. aprila 2016. Tu navodnu torturu je opisao kao "psihički Aušvic"!

- Prvog dana ispitivanje je trajalo i trajalo... Ja tad još nisam ni bio svestan šta se Jeleni desilo... Saznao sam da je mrtva tek kada me je jedan inspektor uhvatio za kosu, udario mi glavu o zid i pitao me: "Čime si je ubio?" Velike muke sam proživeo, psihičke i fizičke. Uzeli su mi sve briseve i usred tog iznurivanja ponudili mi da idem na poligraf, što sam oberučke prihvatio, i to u dva navrata. Niko mi nije rekao da li sam prošao ili ne. Tek sam kasnije slučajno saznao da jesam - izjavio je Marjanović u sudu, i dodao:

- Prespavao sam prvu noć u ćeliji na podu, a sutra sam ponovo doveden u jednu kancelariju gde me je sačekao inspektor sa bejzbol palicom, kojom je lupkao sebe po ruci i pitao starijeg kolegu: "Hoćemo li da krenemo?" Ustao sam sa stolice i rekao im: "Pa krenite, ljudi, radite šta je vama volja". Jedan od njih me je potom udario rukom u potiljak i od tada imam gubitak perifernog vida.

Po isteku policijskog pritvora i sprovođenja na saslušanje u tužilaštvo, kako je istakao, ti isti inspektori su ga naterali da se umije i presvuče u garderobu koju su mu doneli ukućani, a zatim ga ispratili rečima: "Pazi šta pričaš, jer mi možemo da ti pomognemo i da ti odmognemo!"

- Posle saslušanja u tužilaštvu, gde su insistirali na tome da se setim svakog detalja Jeleninog nestanka, dovezli su me pred kuću i tu istovarili sa kesom. Naišao sam na gomilu sveta i novinara i tada, na kapiji, prvi put ugledao Jeleninu umrlicu. Ne znam ni sam kako sam smogao snage da uđem u kuću - drhtavim glasom se prisetio Marjanović trenutka koji mu je, po svemu sudeći, najteže pao.

JELENU JE UBIO DRAGOJE IZ PRIBOJA! UBISTVO NARUČILA SVEKRVA! Otkrivamo detalje iz pisma koje je stiglo u Viši sud u Beogradu

Foto: Informer

 

Skoro savršen brak

Sudija Jelena Škulić ga je potom upitala kako bi opisao svoj brak s pokojnom ženom, a Zoran je odgovorio da su imali odnos pun poverenja i poštovanja, te da je bilo tek sitnih nesuglasica, "uglavnom oko njenog stajlinga i odabira pesama". Uz ogradu da ne želi da bude patetičan, sudu se na kraju obratio sledećim rečima:

- Dok god hodam ovom zemljom, želim da pomognem da se pronađe ubica moje supruge i eventualni saučesnici i da stanu ovde gde se ja sada nalazim. Ovaj trenutak sam čekao tri i po godine, do sada mi nije data nijedna šansa da pričam. Verujem da je sud mesto istine. Nisam ubio svoju suprugu, nisam kriv! Ovde, na mom mestu, kao optuženi bi trebalo da stoji njen ubica i njegovi saučesnici. Ja sam žrtveno jagnje!

Telo pevačice "Granda", podsetimo, pronađeno je 3. aprila 2016. godine u kanalu pored nasipa posle opsežne pretrage terena, u koju su bili uključeni psi tragači i vatrogasni reflektori. Do danas se ne zna kojim oruđem je Jelena nasmrt pretučena, posle čega je bačena u kanal. Motiv je takođe ostao nerasvetljen, a kontradiktorne su i brojne druge okolnosti zbog kojih je ovaj slučaj dobio epitet najmisterioznijeg u istoriji srpskog pravosuđa. 

Nikad nije video Jelenino telo

Zoran je kazao i da nikad nije video Jelenino telo. Na prepoznavanje leša otišla je majka njegove snaje Milice, supruge njegovog brata Miloša. Od trenutka kada je sahranio suprugu, pa sve do danas, naglasio je, njegov život se pretvorio u "pakao kakav ni najgorem neprijatelju ne bih poželeo".
- Tolike dezinformacije su se pojavljivale u medijima o meni i mojoj porodici, najgnusnije laži i izmišljotine. Targetiran sam najstrašnije. Pisalo se o nama da smo satanisti, bolesni sektaši i ko zna šta sve, zbog čega smo doživljavali silne pretnje, čak i fizičke napade. Pa kuću su hteli da nam zapale! A mi smo jedna časna i poštena porodica, nikad se nikom nismo zamerili - naveo je Zoran, osvrnuvši se sa setnim pogledom na lik pokojne Jelene:
- Ona je bila fenomenalna osoba. I kao majka, i kao žena i kao domaćica. Nije imala nijednog neprijatelja. Nikome nije naudila, nikome ostala dužna. Nema noći kad se ne pitam ko je i zašto počinio tako životinjski zločin. Dok sam boravio u pritvoru, tokom tih devet meseci, sreo sam teške kriminalce i ubice, ali sam siguran da čak niko od njih ne bi bio u stanju to da uradi Jeleni. To je mogao samo težak psihopata!

Foto: Informer

 


 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17